Χρ. Κέλλας: Ο χρόνος σας τελείωσε…

Δημοσίευση: 23 Ιαν 2016 15:26

 

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής της ΝΔ κ. Χρήστος Κέλλας σε συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της ολομέλειας. Ο Λαρισαίος βουλευτής, ο οποίος εκπροσώπησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της υγείας, κάνοντας πρώτα αναφορά στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

«Ελλείψεις γιατρών, κυρίως ειδικοτήτων. Ελλείψεις εργαστηρίων. Τα εργαστήρια δεν λειτουργούν στην πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας, στο ΠΕΔΥ, γιατί δεν υπάρχουν αναλώσιμα. Λειτουργία με ελάχιστους γιατρούς, όσους έχουν απομείνει από τον πρώην ΕΟΠΥΥ. Ήταν πεντέμισι χιλιάδες, έμειναν δυόμιση. Επικουρικοί γιατροί δεν πηγαίνουν. Οι γιατροί είναι απλήρωτοι σε μερικές ΥΠΕ», τόνισε ο κ. Κέλλας για να συμπληρώσει πως «η απάντηση της κυβέρνησης είναι πως θα φέρει νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Κάθε δυο περίπου μήνες ακούμε το ίδιο πράγμα. Πέρασε ένας χρόνος και νομοσχέδιο δεν φέρατε. Τουλάχιστον πάρτε το νόμο της Νέας Δημοκρατίας που είναι ψηφισμένος από τον Φεβρουάριο του 2014 και ο οποίος θέτει ως πυρήνα του συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας τον οικογενειακό ιατρό και εφαρμόστε τον, μέχρι να βρείτε δικό σας».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ σημείωσε πως «οι δαπάνες για την υγεία το 2007 ήταν στην Ελλάδα 9,6% του ΑΕΠ. Στον ΟΟΣΑ ήταν τότε 9% ο Μέσος Όρος. Οι μειώσεις των δαπανών έγιναν πολύ πιο γρήγορα από την μείωση του ΑΕΠ. Το ΕΣΥ αυτή τη στιγμή είναι ένα απέραντο γηροκομείο. Οι γιατροί έχουν φύγει, τα κρατικά νοσοκομεία είναι σε αποσύνθεση. Έξι χιλιάδες κενές θέσεις γιατρών, δεκαπέντε χιλιάδες νοσηλευτών. Μας μιλούσατε για ανθρωπιστική κρίση όταν το 2014 η κυβέρνηση της ΝΔ χρηματοδοτούσε τα νοσοκομεία με 98 εκατ. Ευρώ το μήνα, ενώ το 2015 επί υπουργίας Κουρουμπλή το ποσό έφτασε στα 43 εκατ.!» είπε χαρακτηριστικά.

Σε μια αποκάλυψη που θα συζητηθεί προχώρησε ο Λαρισαίος βουλευτής αναφέροντας πως «η τραγική κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ φαίνεται στο έγγραφο του ΚΥ Ελασσόνας με το οποίο από τον Ιανουάριο του 2016 σταματά το Νοσοκομείο της Λάρισας να προμηθεύει τα Κέντρα Υγείας με οξυγόνο», ενώ επεφύλαξε ιδιαίτερη αναφορά για τους εργαζομένους στον χώρο της υγείας. «Σήμερα το σύστημα δεν έχει καταρρεύσει εντελώς χάρη στις άοκνες προσπάθειες του νοσηλευτικού, ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού», σημείωσε μενόημα ο κ. Κέλλας, ο οποίος, κλείνοντας την ομιλία του προχώρησε σε μια αποτίμηση της πολιτικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα, μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στη θέση του προέδρου της ΝΔ.

 «Σήμερα, λίγους μόνον μήνες μετά το πείραμα της δεύτερης αριστερής δοκιμής, η κοινωνία δείχνει να ενεργοποιείται. Δυνάμεις που βρισκόταν όλο το τελευταίο διάστημα εν υπνώσει, έχοντας χάσει τον προσανατολισμό τους εξαιτίας της απορρύθμισης που υπέστη η κοινωνική τους πυξίδα από την βίαιη εφαρμογή αδιέξοδων πολιτικών λιτότητας, σηκώθηκαν από τον λήθαργο και έστειλαν ένα πρώτο, άλλα ηχηρό μήνυμα, παρεμβαίνοντας αποτελεσματικά στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ.

Η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη υπήρξε, μέσω της διαδικασίας αυτής, ο καταλύτης όλων των πολιτικών κινήσεων που έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται οριζόντια στο πολιτικό μας σύστημα.

Η Νέα Δημοκρατία, με σαφή προσανατολισμό και έχοντας την εμπειρία του παρελθόντος είναι εδώ, έτοιμη να συναντήσει όλα αυτά τα κοινωνικά στρώματα που ονειρεύονται μια σύγχρονη δυτική χώρα, σταθερή στον πυρήνα των ευρωπαϊκών αντιλήψεων, η οποία θα καταφέρει να δώσει και πάλι ελπίδα και προοπτική στους πολίτες και να προχωρήσει μαζί τους στη μάχη, ώστε να απαλλαγεί η χώρα άπαξ δια παντός από το καρκίνωμα του λαϊκισμού.

Στη Λάρισα λένε πως «ο κλέφτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται». Ο χρόνος αυτός τελείωσε μόλις χθες», κατέληξε ο Λαρισαίος πολιτικός.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass