ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

Δημοσίευση: 24 Ιαν 2016 7:53

ΩΡΛ Προβλήματα στην παιδική ηλικία

 

Η Πανεπιστημιακή ΩΡΛ Κλινική του Τμήματος Ιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στα πλαίσια του προγράμματος των επιστημονικών εκδηλώσεων της, διοργάνωσε Ημερίδα με θέμα «ΩΡΛ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ», η οποία πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα με πλήρη επιτυχία το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016 στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, στο Μεζούρλο.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε 2 συνεδρίες και περιελάμβανε διαλέξεις «Διάγνωση και Αντιμετώπιση της νεογνικής – παιδικής βαρηκοΐας», «Σύγχρονες απόψεις στην αντιμετώπιση της ομω-εκκριτικής ωτίτιδας στα παιδιά», «Διαταραχές ύπνου στα παιδιά», «Αδενοτομή – Αμυγδαλεκτομή στα παιδιά. Τι ισχύει σήμερα», «Συγγενείς παθήσεις Λάρυγγα – Τραχείας – Βρόγχων», «Παιδιατρική ρινοκολπίτιδα», «Τραχηλική λεμφανεδίτις στα παιδιά – Διαγνωστικός και θεραπευτικός αλγόριθμος».

Συμμετείχαν έμπειροι και ειδικοί σε κάθε θέμα ομιλητές και παρευρέθησαν ως επίσημοι καλεσμένοι αλλά και ως ομιλητές ο Καθηγητής Ωτορινολαρυγγολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Θ. Νικολόπουλος και ο Δντής του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», κ. Μ. Τσακανίκος.

3ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΑΝΑΤΟΜΙΑΣ ΩΜΟΥ

Ηandson σε Πτωματικά Παρασκευάσματα Workshop στην Υπερηχοτομογραφική Ανατομία (& Επίδειξη επεμβατικών μεθόδων σε ασθενείς)

AdvancedWorkshop

Το εργαστήριο Ανατομίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνει στο Αμφιθέατρο – Ανατομείο της Ιατρικής Σχολής στις 29-30.01.2016 το 3ο σεμινάριο κλινικής ανατομίας ώμου.

Πρόκειται για μια διημερίδα που διοργανώνει για 3η συνεχόμενη χρονιά το Εργαστήριο Ανατομίας, με υπεύθυνο διοργάνωσης τον Επίκουρο Καθηγητή Αριστείδη Ζιμπή υπό την αιγίδα του Καθηγητή και Διευθυντή του τμήματος, κ. Δημητρίου Αρβανίτη.

Στο εργαστήριο Ανατομίας έχουμε την πίστη ότι η Ανατομία αποτελεί το σημαντικό εκείνο θεμέλιο λίθο πάνω στον οποίο ο κάθε γιατρός θα χτίσει τις γνώσεις και τις δεξιότητες του.

Το σεμινάριο χωρίζεται σε δύο ενότητες, τη θεωρητική και την πρακτική.

Την Παρασκευή 29-1-2016 τη διοργάνωση θα πλαισιώσουν με τις ομιλίες τους οι κ.κ.: Α. Ζιμπής, Επίκ. Καθηγητής Ανατομίας, Κ. Μαλίζος, Καθηγητής - Διευθυντής Ορθοπαιδικής, Θ. Καραχάλιος, Καθηγητής Ορθοπαιδικής, Μ. Χαντές, Αναπλ. Καθηγητής Ορθοπαιδικής, Ζ. Νταϊλιάνα, Αναπλ. Καθηγήτρια Ορθοπαιδικής, Κ.Βάσσιου, Αναπλ. Καθηγήτρια Ανατομίας, Μαριάννα Βλυχού, Αναπλ. Καθηγήτρια Ακτινολογίας, Α. Καραντάνας, Καθηγητής-Διευθυντής Ακτινολογίας Ιατρικής Σχολής Ηρακλείου Κρήτης, ο οποίος επιπλέον θα παρουσιάσει στους συμμετέχοντες ζωντανή επίδειξη στην εκτέλεση υπερηχογραφήματος του ωμού με υπερσύγχρονα μηχανήματα.

Το Σάββατο 30-1-2016 το σεμινάριο θα περιλαμβάνει πρακτική άσκηση σε πτωματικά παρασκευάσματα και εκπαίδευση στην υπερηχοτομογραφία του ώμου, καθώς και επίδειξη επεμβατικών μεθόδων σε ασθενείς.

Εκπαιδευτές στα Handson σε Πτωματικά Παρασκευάσματα του Ώμου θα είναι οι κ.κ.: Α. Γεωργούλης,Καθηγητής Ορθοπαιδικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Ζ. Νταϊλιάνα, Αναπλ. Καθηγήτρια Ορθοπαιδικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Σ. Βαρυτιμίδης,Αναπλ. Καθηγητής Ορθοπαιδικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, A. Ζιμπής,Επικ. Καθηγητής Ανατομίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Β.Κοντογεωργάκος,Επικ. Καθηγητής Ορθοπαιδικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Κ. Μπαργιώτας,Ορθοπαιδικός, Επιμελητής Α’ ΠΓΝΛ, Φ. Γιαννούλης,Ορθοπαιδικός, Επιμελητής Α’ Κλινική Χειρουργικής Χεριού, Άνω Άκρου, Μικροχειρουργικής. Γ.Ν.Α. ΚΑΤ, Ν. Ρηγόπουλος,Ορθοπαιδικός Πανεπιστημιακός Υπότροφος Ορθοπαιδικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, D. Giotikas,SASDoctorinTrauma @ OrthopaedicsUniversityHospitals HNS FoundationTrust, Α. Λιάντσης,Ορθοπαιδικός Χειρουργός, Επιστημονικός Συνεργάτης Ορθοπαιδικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Α.Βενουζίου,Ορθοπαιδικός Χειρουργός Άγ. Λουκά Θεσσαλονίκης, Α. Τσαρούχας,Ορθοπαιδικός Χειρουργός, Τρίκαλα, Ν.Καραμανής,Ορθοπαιδικός Χειρουργός, Επιστημονικός Συνεργάτης Ορθοπαιδικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στη συνέχεια, οι εκπαιδευόμενοι ιατροί –κυρίως ορθοπαιδικοί και ακτινολόγοι, από την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό - θα συμμετέχουνσεWorkshop στην Υπερηχοτομογραφική Ανατομία Ώμου με Εκπαιδευτές τον κ. Α. Καραντάνα, Καθηγητή-Διευθυντή Ακτινολογίας, Ιατρικής Σχολής Παν. Κρήτης και την κα Μ.Βλυχού,Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ακτινολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Επιπλέον, θα εκτελεστεί επίδειξη παρεμβατικών μεθόδων με υπερηχοτομογραφική καθοδήγηση σε πραγματικούς ασθενείς από τον κ. Καραντάνα.

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016 το Τμήμα Ιατρικής έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα, παρουσία του προέδρου, Καθηγητή κ. Ι. Στεφανίδη, της προϊσταμένης του Τμήματος κ. Α. Κοντογιάννη και προσωπικού του Τμήματος.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κα Α. Βλάχου ( 2410-685591 avlachou@uth.gr) ή να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα (www.med.uth.gr), το (@meduth) & το (facebook.com/meduth)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass