ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΓΝΛ

Θετικός ο απολογισμός του συμποσίου

* Συμμετείχαν περισσότεροι από 300 γιατροί από όλη την Ελλάδα

Δημοσίευση: 19 Μαϊ 2016 1:42
Ο καθηγητής Εμβρυικής Ιατρικής, Κύπρος Νικολαΐδης και ο διευθυντής της Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Αλέξανδρος Δαπόντε Ο καθηγητής Εμβρυικής Ιατρικής, Κύπρος Νικολαΐδης και ο διευθυντής της Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Αλέξανδρος Δαπόντε

 

Περισσότεροι από 300 ιατροί από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν στο διήμερο συμπόσιο με θέμα «HPV και βιοδείκτες στη Μαιευτική και Γυναικολογία», που διοργάνωσε η Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στις 14-15 Μαΐου, στη Λάρισα.

Την παραμονή της έναρξης του Συμποσίου, σε μία λαμπρή τελετή στο ασφυκτικά γεμάτο από συναδέλφους του, φοιτητές Ιατρικής και απλούς πολίτες, αμφιθέατρο «Ιπποκράτης», του Τμήματος Ιατρικής στη Λάρισα, ο καθηγητής Εμβρυϊκής Ιατρικής Κύπρος Νικολαΐδης, αναγορεύθηκε σε Επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η αναγόρευση, που έγινε κατόπιν πρότασης του διευθυντή της Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής, Αλεξάνδρου Ι. Δαπόντε και του συνόλου των καθηγητών του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, έγινε σε εξαιρετικά θερμό και συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα. Παρόντες ήταν πολλοί ιατροί, που στο παρελθόν εκπαιδεύτηκαν από τον ίδιο τον τιμώμενο, «πατέρα» της αυχενικής διαφάνειας, στη διαγνωστική τεχνική που συντελεί στον πρώιμο εντοπισμό των γενετικών μεταλλάξεων που σχετίζονται με το Σύνδρομο Down. Στην ιδιαίτερη αυτή στιγμή, κοντά στον καθηγητή βρέθηκαν και οικογένειες, τα παιδιά των οποίων επιβίωσαν των δυσκολιών και ανωμαλιών κατά τη διάρκεια της κύησής τους, χάρη στις παρεμβατικές μεθόδους που ο κ. Κύπρος Νικολαΐδης και οι συνεργάτες του ανέπτυξαν και εφάρμοσαν τις τελευταίες δεκαετίες.

Στο πλαίσιο του διήμερου συμποσίου, ο Κύπρος Νικολαϊδης, διακεκριμένος καθηγητής Εμβρυϊκής Ιατρικής στο Kings College του Λονδίνου και Διευθυντής στο Harris Birthright Research Center for Fetal Medicine, μέσα από μία σειρά διαλέξεων, παρουσίασε τη δυνατότητα παρακολούθησης της κύησης στη βάση προσωποποιημένων χαρακτηριστικών της επιτόκου, υπερηχογραφικών χαρακτηριστικών και βιοχημικών προσδιορισμών στο μητρικό αίμα (σημ: προϊόν των καταξιωμένων ερευνητικών επιτυχιών του), συνδυασμός που οδηγεί σε καθορισμό του εξατομικευμένου ρίσκου για ένα ευρύ φάσμα παθολογίας της κύησης. Επίσης, παρουσιάστηκαν οι τελευταίες εξελίξεις και διαπιστώσεις για το εύρος και τη βαρύτητα των συνεπειών της HPV-μόλυνσης, που επιβάλλουν τη διαρκή ενημέρωση όλων σχετικά με την πρόληψη (HPV-εμβόλιο), την έγκαιρη διάγνωση μέσω του πληθυσμιακού ελέγχου (HPV-test) και την αντιμετώπιση των παθήσεων που προκαλούνται σε γυναίκες και άνδρες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass