"Με επίκεντρο τον ασθενή" διημερίδα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Δημοσίευση: 23 Μαϊ 2016 10:59 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Μαϊ 2016 11:03

Την τρίτη κατά σειρά επιστημονική διημερίδα διοργανώνει η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας με την υποστήριξη του Σωματείου Φίλων της ΜΕΘ.

Αντικείμενο της φετινής εκδήλωσης είναι η καινοτομία στις υπηρεσίες υγείας και έχει ως κεντρικό σύνθημα «Με επίκεντρο τον ασθενή».

Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24 και την Τετάρτη 25 Μαίου στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας.

Όπως επισημαίνουν στον χαιρετισμό τους τόσο ο πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής της διημερίδας, συντονιστής διευθυντής της ΜΕΘ και διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας του ΓΝΛ, Απόστολος Κομνός, όσο και ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, υποδιευθυντής της τεχνικής υπηρεσίας του ΓΝΛ, Χαρίλαος Αποστολίδης, «με στόχο η 3η διημερίδα να αποτελέσει συνέχεια με τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα των προηγούμενων επιτυχημένων διημερίδων, η οργανωτική και η επιστημονική επιτροπή, έχουν ετοιμάσει ένα πρόγραμμα με ευρύ διεπιστημονικό ενδιαφέρον, ώστε να ανοίξει ο διάλογος που θα εστιάσει στα τελευταία καινοτόμα επιστημονικά επιτεύγματα. Το επιστημονικό πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί ώστε να καλύψει προοδευτικά ζητήματα οργάνωσης των συστημάτων υγείας και τρέχοντα θέματα καινοτομίας από ειδικούς επιστήμονες.

Έχουν οργανωθεί στρογγυλά τραπέζια σε συνεργασία με διάφορες επιστημονικές δομές και δορυφορικές διαλέξεις από κορυφαίους εμπειρογνώμονες. Επιπλέον, η διημερίδα θα παράσχει στους νέους και όχι μόνο συναδέλφους μια μεγάλη ευκαιρία να παρουσιάσουν το έργο, τις σκέψεις και την έρευνά τους μέσα από προφορικές και αναρτημένες παρουσιάσεις που καλύπτουν όλους τους τομείς της καινοτομίας στην καθημερινή πρακτική των συστημάτων υγείας».

Μεταξύ των πολύ σημαντικών θεμάτων που θα παρουσιαστούν στην διημερίδα είναι η διαχείριση της μεταναστευτικής – προσφυγικής ροής και η αντιμετώπιση των λοιμώξεων, την πρώτη μέρα και τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των ασθενών, τη δεύτερη μέρα, γεγονός που καταδεικνύει το πολύπλευρο ενδιαφέρον της όχι μόνο για το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό των μονάδων υγείας αλλά και τους πολίτες, είτε με τη μορφή του ασθενούς, είτε του συνοδού και επισκέπτη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass