ΤΡΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ

Κακοπληρωμένοι και καταπονημένοι εργαζόμενοι

Δημοσίευση: 02 Ιουλ 2016 9:37

Εικόνα εργαζομένων που οι αντοχές τους έχουν πλέον φτάσει στα όρια μεταφέρουν οι εργαζόμενοι – μέλη του Πολυκλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας που πραγματοποίησαν χθες τρίωρη στάση εργασίας.

Η μεταφορά συναδέλφου τους τραυματιοφορέα στο αρχείο του νοσοκομείου για δύο μήνες αρχικά, αφού το σχετικό έγγραφο της διοίκησης του ιδρύματος αναφέρει ότι βρίσκεται στη διακριτική της ευχέρεια να επεκτείνει αυτό τον χρόνο έως και τους έξι μήνες, ήταν ουσιαστικά η αφορμή για να θέσουν για μία ακόμη φορά επί τάπητος τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Προβλήματα που ξεκινούν από το γεγονός ότι είναι πολύ μικρός ο αριθμός των εργαζομένων στον τομέα της μεταφοράς ασθενών, 39 για την ακρίβεια όταν θα έπρεπε να εργάζονται τουλάχιστο οι διπλάσιοι σε μια νοσηλευτική μονάδα όπως το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αναγκάζονται να μεταφέρουν πολλές φορές και δύο φορεία ταυτόχρονα, από διάδρομο σε διάδρομο και από όροφο σε όροφο.

Παράλληλα, διαμαρτύρονται για τη συμπεριφορά που επιδεικνύουν απέναντί τους οι γιατροί, ενώ επισημαίνουν με νόημα ότι τους επιβάλλεται να ασχολούνται και με αλλότρια καθήκοντα, όπως η προετοιμασία χειρουργείων ή η ακτινοσκόπηση, γεγονός που ορισμένες φορές τους δημιουργεί προβλήματα με την ελληνική δικαιοσύνη!

Την ίδια στιγμή, σημαντικό ποσό των δεδουλευμένων τους του 2015 εξακολουθεί να μην τους έχει καταβληθεί, έστω και... κουτσουρεμένο από 12 μέχρι και 40 %, κάτι που δεν ισχύει για τους συναδέλφους τους του Γενικού Νοσοκομείου, ενώ το σχετικό κονδύλι έχει εγκριθεί και εκταμιευθεί από το υπουργείο Υγείας.

Για όλα αυτά τα ζητήματα, η διοίκηση του Πολυκλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στο ΠΓΝΛ, θα επιδιώξουν την προσεχή Δευτέρα συνάντηση με τον διοικητή του νοσοκομείου, Παναγιώτη Νάνο.

Αν δεν ικανοποιηθούν από τις απαντήσεις του διοικητή στα αιτήματά τους, οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass