ΤΑ ΔΥΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Πληρώνουν οφειλές 42 εκ. ευρώ για φάρμακα

Δημοσίευση: 15 Ιουλ 2016 11:10

 

 

Ληξιπρόθεσμες οφειλές φαρμάκων ύψους 42 εκατομμυρίων ευρώ θα αποπληρώσουν τις επόμενες μέρες τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας που χρηματοδοτήθηκαν με το αντίστοιχο ποσό από το υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο αντίστοιχων αποπληρωμών από όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

Ειδικότερα, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο θα αποπληρώσει οφειλές ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ και το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας οφειλές 7 εκατομμυρίων ευρώ.

Επισημαίνεται ότι συνηθισμένη πρακτική των τελευταίων ετών είναι να γίνεται παράλληλα με αυτόν τον τρόπο ένας συμψηφισμός των μη καταβληθέντων οφειλών παρελθόντων ετών του ΕΟΠΥΥ προς τα δημόσια νοσοκομεία και να διαγράφονται οφειλές του οργανισμού σε αντίστοιχο της χρηματοδότησης ύψος.

Η αναφορά γίνεται μετά τις πληροφορίες που υπάρχουν ότι ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, κατέθεσε τροπολογία με την οποία διαγράφονται χρέη του ΕΟΠΥΥ παρελθόντων ετών στα δημόσια νοσοκομεία.

Σε κάθε περίπτωση, αν η κεντρική διοίκηση απέδιδε στα δημόσια νοσοκομεία το σύνολο των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς αυτά, τότε η συντριπτική πλειοψηφία των νοσοκομείων θα λειτουργούσαν ως επικερδείς επιχειρήσεις. Για γίνει αυτό κατανοητό, οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας αγγίζουν τα 150 εκατομμύρια ευρώ!

Εν τω μεταξύ, εντός του επόμενου διαστήματος, θα γνωστοποιηθούν τα ποσά τα οποία θα δοθούν στα νοσοκομεία της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας προκειμένου αυτά να αποπληρώσουν οφειλές τους προς τους προμηθευτές – έχει ήδη ξεκινήσει η σχετική διαδικασία με τα νοσοκομεία της 1ης και 2ης ΥΠΕ. Στόχος του υπουργείου με αυτή την πρωτοβουλία είναι να πέσει ζεστό χρήμα στη χειμαζόμενη έτσι ή αλλιώς αγορά.

Μ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass