Αναγκαία η πλήρης λειτουργία των χειρουργικών αιθουσών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας

Δημοσίευση: 27 Σεπ 2016 16:56

Ερώτηση σχετικά με τη λειτουργία των χειρουργικών αιθουσών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας με αποδέκτη τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, κατέθεσε στη βουλή η βουλευτής Αττικής, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Αναλυτικά η ερώτηση αναφέρει:

"Κύριε Υπουργέ,
το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας διαθέτει έξι χειρουργικές αίθουσες, εκ των οποίων μία παραμένει μονίμως διαθέσιμη για επείγοντα περιστατικά και οι πέντε θα έπρεπε να διατίθενται για τα τακτικά χειρουργεία των επτά Χειρουργικών Κλινικών.
Τα τρία από τα τέσσερα μηχανήματα έχουν συχνές βλάβες και βρίσκονται σε οριακή υποστήριξη από τους κατασκευαστές τους.
Από την Παρασκευή 09-09-2016 μέχρι και την Τρίτη 13-09-2016, λόγω βλάβης δύο μηχανημάτων το Αναισθησιολογικό Τμήμα λειτούργησε με δύο μηχανήματα, με αποτέλεσμα να αναβληθούν πολλά προγραμματισμένα χειρουργεία. Την Τετάρτη 14-09-2016, αποκαταστάθηκε η λειτουργία ενός μηχανήματος όχι και των δύο.
Το Αναισθησιολογικό Τμήμα, σε κάθε Νοσοκομείο αποτελεί την καρδιά λειτουργίας του Χειρουργικού και όχι μόνο Τομέα, δηλαδή το λειτουργικό κέντρο του Νοσοκομείου και η όποια δυσλειτουργία του αντανακλάται στη λειτουργική κατάσταση του Νοσοκομείου. Αυτή η δυσλειτουργία, άλλοτε λόγω έλλειψης προσωπικού, άλλοτε εξοπλισμού ευτελούς αξίας, οδήγησε τα τελευταία χρόνια σε αναβολές, καθυστερήσεις ή και στον ιδιωτικό τομέα υγείας πολλά χειρουργικά περιστατικά, με ότι αυτό συνεπάγεται τόσο για την υγεία των ασθενών όσο και για το κόστος, των χιλιάδων, ακραία φορολογουμένων, πολιτών.
Τόσο τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Λ. και οι άλλοι γιατροί, όσο και οι πολίτες του νομού αξιώνουν λύσεις τώρα. Δεν συναινούν σε μπαλώματα, όπως αυτά της μεταφοράς παρωχημένων μηχανημάτων από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάστε:
1. Ποιά μέτρα θα πάρετε για την πλήρη λειτουργία των χειρουργικών αιθουσών του Νοσοκομείου;
2. Θα φροντίσετε άμεσα για τη συντήρηση των αναισθησιολογικών μηχανημάτων και την αντικατάσταση αυτών που χρήζουν;" καταλήγει η κ. Χριστοφιλοπούλου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass