ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ 5η ΥΠΕ

Διαμαρτυρία ΕΚΛ για τη δημόσια υγεία

Δημοσίευση: 29 Σεπ 2016 7:46

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή την κατάσταση στη δημόσια υγεία διοργάνωσε χθες το Εργατικό Κέντρο Λάρισας έξω από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Το ΕΚΛ όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του «επανειλημμένα έχει διατυπώσει μια σειρά αιτημάτων σχετικά με τα μεγάλα και μικρότερα προβλήματα του δημόσιου συστήματος υγείας, τα οποία αντί να περιορίζονται αυξάνονται, λόγω της συνέχισης και από τη σημερινή κυβέρνηση της πολιτικής της υποχρηματοδότησης, υποστελέχωσης, εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησής της, με τραγικές συνέπειες για τις εργατικές, λαϊκές οικογένειες».

Στο διεκδικητικό πλαίσιο του ΕΚΛ περιλαμβάνονται αιτήματα όπως μεταξύ άλλων «να μην μείνει καμία δημόσια υγειονομική και προνοιακή μονάδα της 5ης ΥΠΕ χωρίς φάρμακα, τρόφιμα, αναλώσιμα, αντιδραστήρια, υλικά χειρουργείου. Να μην μείνει κανένας ασθενής χωρίς φάρμακα, εξετάσεις, νοσηλεία, θεραπείες, χειρουργεία, να μην υποβαθμιστεί η σίτιση των ασθενών.

Άμεση κάλυψη όλων των ελλείψεων σε αριθμό και ειδικότητες γιατρών, νοσηλευτικού και άλλου προσωπικού στο ΠΠΝΛ και ΓΝΛ, στα Κ.Υ του Νομού, στο ΠΕΔΥ του Ν. Λάρισας και γενικότερα, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με οποιαδήποτε σχέση εργασίας χωρίς προϋποθέσεις.

Η καθαριότητα, η φύλαξη και η σίτιση να μην δίνονται σε εργολάβους και να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό, πλήρους απασχόλησης από τα Νοσοκομεία γι’ αυτούς τους τομείς. Να λειτουργήσουν άμεσα όσες κλινικές είναι κλειστές ή υπολειτουργούν στο ΓΝΛ και στο ΠΠΝΛ με πλήρη στελέχωση και εξοπλισμό.

Να καλυφθούν όλες οι ανάγκες σε προσωπικό και εξοπλισμό στις ΜΕΘ των (ΓΝΛ, ΠΠΝΛ), με την πρόσληψη μόνιμου και πλήρους απασχόλησης νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, που σήμερα είναι κάτω από το 60% αυτού που χρειάζεται και η λειτουργεί όλων των κρεβατιών των ΜΕΘ που επίσης είναι στο 60%.

Να λειτουργήσουν άμεσα όλα τα κρεβάτια των χειρουργείων σε ΓΝΛ και ΠΠΝΛ, που σήμερα λειτουργούν σε ποσοστό 50-60%, χάρη στην αυτοθυσία των εργαζομένων, με την άμεση πρόσληψη όλου του μόνιμου και πλήρους απασχόλησης προσωπικού που λείπει και αντικατάσταση παλαιών μηχανημάτων».

Επίσης «να καταργηθούν οι πληρωμές και οι συμμετοχές για ιατρικές και διαγνωστικές εξετάσεις, θεραπείες, φάρμακα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και στα απογευματινά ιατρεία. Να σταματήσει η παρακράτηση των συντάξεων των χρονίως πασχόντων και των ΑμεΑ για πληρωμή των ιδρυμάτων που νοσηλεύονται.Να εξασφαλιστούν όλα τα εμβόλια δωρεάν και να εμβολιαστούν όλα τα παιδιά.

Ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας-πρόνοιας, προληπτικής και επείγουσας ιατρικής για όλους, που θα χρηματοδοτείται από το κράτος και το κεφάλαιο, με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης.

Να καταργηθεί άμεσα κάθε πληρωμή στα δημόσια Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας. Πλήρης παροχή δημόσιων και δωρεάν υπηρεσιών, με ή χωρίς βιβλιάριο υγείας». Να σημειωθεί πως, μετά τη συγκέντρωση, αντιπροσωπεία του ΕΚΛ επέδωσε υπόμνημα στη διοίκηση της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass