ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η Λάρισα δικαιούται Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών

Δημοσίευση: 11 Φεβ 2017 15:33

Οι «Αναδυόμενες θεραπευτικές επιλογές στην Αιματολογία» είναι το θέμα του Αιματολογικού Διημέρου Κεντρικής Ελλάδας το οποίο ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται σήμερα στη Λάρισα.

Το συνέδριο διοργανώνουν η Αιματολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και η Επιστημονική Εταιρεία «Αρχέγονο Κύτταρο Αίματος», σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Larissa Imperial».

Σύμφωνα με τον καθηγητή Γιώργο Βασιλόπουλο, διευθυντή της Αιματολογικής Κλινικής του ΠΓΝΛ, «σκοπός του συνεδρίου είναι η διαρκής επιμόρφωση, εστιασμένη σε θέματα που έχουν πρακτικό ενδιαφέρον στην κλινική μας πρακτική και έχουν δημοσιοποιηθεί στο πρόσφατο συνέδριο της ASH.

Στο πνεύμα αυτό, έχουμε επιλέξει και αναθέσει στους κατά τεκμήριο ειδικούς ανά γνωστικό αντικείμενο να μας μεταφέρουν όσα «δοκούν» ως σημαντικά, από το πρακτικά παγκόσμιο αυτό συνέδριο».

ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ Η ΜΟΝΑΔΑ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗΣ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ

Εν τω μεταξύ, κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής επίσημης έναρξης του συνεδρίου, στο επίκεντρο των ομιλητών βρέθηκε η ανάγκη για τη δημιουργία Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών στην Αιματολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Ειδικότερα, ο βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Κέλλας, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «η Λάρισα δικαιούται αυτή τη μονάδα μεταμόσχευσης».

Ο ίδιος επισήμανε ότι «το σύστημα υγείας στέκεται ακόμα, παρά τα τεράστια προβλήματα και τις ελλείψεις, χάρη στο μεγάλο αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι σε αυτό. Εσείς με τον αγώνα σας και την καθημερινή προσπάθεια έχετε κάνει το ΠΓΝΛ την αιχμή του δόρατος στην Κεντρική Ελλάδα».

Ο κ. Κέλλας αναφέρθηκε παράλληλα και στο τεράστιο κοινωνικό έργο της Αιματολογικής Κλινικής.

Από την πλευρά του, ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής και επί 16 χρόνια εργαζόμενος στο ΠΓΝΛ, Κωνσταντίνος Μπαργιώτας, τόνισε ότι «όλη η Θεσσαλία οφείλει να υποστηρίξει το αιματολογικό τμήμα του νοσοκομείου», ενώ επισήμανε ότι «υπάρχει μεγάλο έλλειμμα στην αντιμετώπιση ογκολογικών περιστατικών, ένα έλλειμμα που μπορεί να καλύψει ο γραμμικός επιταχυντής – δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου – καθώς και η δημιουργία της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών.

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος και ο πρόεδρος του Τμήματος της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ιωάννης Στεφανίδης.

Το συνέδριο συνεχίζεται σήμερα και αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά το απόγευμα.

Μ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass