ΕΡΕΥΝΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΑΠΑΝΩΤΕΣ ΒΛΑΒΕΣ

Αντικαθίστανται ασανσέρ στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

Δημοσίευση: 06 Μαρ 2017 14:00

Εξελίξεις δρομολογήθηκαν μετά από τα δύο πρόσφατα περιστατικά βλάβης σε ασανσέρ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, καθώς αποφασίστηκε η αντικατάσταση τριών από τα παλαιότερα και περισσότερο επιβαρημένα από αυτά.

Παράλληλα, μετά την προ ολίγων ημερών βλάβη στο σύστημα ηλεκτροδότησης της υγειονομικής μονάδας, θα αντικατασταθεί ο πίνακας που προκάλεσε το πρόβλημα, αναστατώνοντας ασθενείς και προσωπικό.

Η παλαιότητα του εξοπλισμού του ΓΝΛ έχει κατ΄ επανάληψη απασχολήσει τη διοίκηση, τόσο σε επίπεδο ιατρικών μηχανημάτων όσο και σε επίπεδο υποδομών και καταβάλλονται προσπάθειες να αναβαθμιστεί παρά την ιδιαίτερα σφιχτή οικονομική συγκυρία και την ανάγκη να τηρηθούν κατά γράμμα οι προϋπολογισμοί.

ΑΤΥΧΗΜΑ Ή ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ;

Το πρόβλημα των ανελκυστήρων στο «Κουτλιμπάνειο» δεν εμφανίστηκε το τελευταίο διάστημα, καθώς γιατροί και νοσηλευτές καταγγέλλουν πως ορισμένα από τα ασανσέρ παρουσιάζουν συχνά βλάβες ή… τάσεις αυτονόμησης, αφού κάποιες φορές δεν ξεκινούν, άλλες σταματούν σε λάθος όροφο και άλλες εγκλωβίζουν όσους είναι μέσα σε αυτά.

Η ΕΙΝΚΥΛ Λάρισας, με αιχμηρή της ανακοίνωση, έφερε στη δημοσιότητα δύο περιστατικά βλάβης, την Πέμπτη 9 και την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, όταν έντρομοι γιατροί, νοσηλευτές και ασθενής σε φορείο στη μία περίπτωση, εγκλωβίστηκαν σε ένα από τα ασανσέρ που «έπεσε» κατά δύο και κατά πέντε ορόφους αντίστοιχα, πριν σταματήσει και χρειαστεί επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό τους.

Τα ασανσέρ συνεχίζουν να λειτουργούν και εύλογα τίθεται το ερώτημα σχετικά με την ασφάλεια προσωπικού και ασθενών. Με άλλα λόγια, εγγυάται κανείς ότι ανάλογα περιστατικά δεν θα συμβούν ξανά;

Τις αμέσως επόμενες μέρες, στελέχη της Επιθεώρησης Εργασίας διενήργησαν ελέγχους, παραπέμποντας το θέμα στην αρμόδια μικτή επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Δήμου και της Περιφέρειας.

Παράλληλα, η εταιρία που ελέγχει τους ανελκυστήρες στο ΓΝΛ, υπέβαλε τα απαραίτητα πιστοποιητικά λειτουργίας και συντήρησής τους.

Η επιτροπή διερεύνησε το τι πραγματικά συνέβη στα δύο συγκεκριμένα περιστατικά, μίλησε με τα άτομα που βρέθηκαν μέσα στους ανελκυστήρες και, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για εγκλωβισμό.

Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά, μία από τις αιτίες της βλάβης είναι και το υπέρβαρο που δημιουργήθηκε, προξενώντας την πτώση του ανελκυστήρα για κάποιους ορόφους.

ΠΡΟΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΑΣΑΝΣΕΡ

Σε κάθε περίπτωση, πιεζόμενη και από τη δημοσιότητα που έλαβε το θέμα, η διοίκηση του νοσοκομείου αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα να ξεκινήσει άμεσα τις διαδικασίες αντικατάστασης τριών από τους παλαιότερους ανελκυστήρες στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, μέσω της ένταξης του σχετικού κονδυλίου, ύψους 180.000 ευρώ, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Εν τω μεταξύ, αποφασίστηκε και η αντικατάσταση του πίνακα ηλεκτροδότησης στο «Κουτλιμπάνειο», προκειμένου να μην επαναληφθούν περιστατικά όπως το πρόσφατο της διακοπής του ρεύματος που για 15 περίπου λεπτά αναστάτωσε προσωπικό και ασθενείς, ενώ λίγο έλειψε να δημιουργηθούν προβλήματα σε δύο χειρουργεία που βρίσκονταν σε εξέλιξη.

Ο νέος πίνακας θα τοποθετηθεί με έξοδα από τον προυπολογισμό του νοσοκομείου, σε συνεργασία με τη διοίκηση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass