ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΕΛΛΕΙΨΕΩΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Λουκέτο στο 40% των Πρωτοβάθμιων Μονάδων Υγείας

Δημοσίευση: 07 Μαρ 2017 8:20

ΑΘΗΝΑ

«Ιδιαίτερα προβληματική» χαρακτηρίζει τη λειτουργία των Μονάδων του Πρωτοβάθμιου Συστήματος Υγείας εξαιτίας των ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό, το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ (ΠΟΣΕΥΠΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ).

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, τρία χρόνια μετά τη ψήφιση του  νόμου 4238/14 το 40% των Μονάδων έχουν κλείσει μετά την απόλυση 2.500 γιατρών και σήμερα υπηρετούν στο ΠΕΔΥ 2.200 γιατροί, με το 40% αυτών με δικαστικές αποφάσεις.

«Μείζονες περιοχές δεν διαθέτουν συγκεκριμένες ειδικότητες γιατρών, όχι μόνο στις δομές του ΠΕΔΥ, αλλά ούτε συμβεβλημένους ελεύθερους επαγγελματίες με τον ΕΟΠΥΥ. Οι συνέπειες για τους ασφαλισμένους είναι τεράστιες. Είτε καταφεύγουν στα Δημόσια Νοσοκομεία οπότε επιβαρύνεται δραματικά η δευτεροβάθμια περίθαλψη, είτε πληρώνουν ιδιώτη γιατρό», υποστηρίζει η ΠΟΣΕΥΠΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ.

«Τα διαγνωστικά εργαστήρια υπολειτουργούν αδυνατώντας να καλύψουν τις ανάγκες του πληθυσμού και μόνο το 5% των παραπεμπτικών εκτελείται στις Δημόσιες δομές. Οι μισές από τις αεροδιακομιδές θα αποφεύγονταν εάν υπήρχε ο κατάλληλος γιατρός στην περιοχή. Κάθε αεροδιακομιδή έχει κόστος 15.000 έως 20.000 ευρώ», ανέφεραν μέλη του προεδρείου της ομοσπονδίας.

Η ΠΟΣΕΥΠΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ, ζητά την ενίσχυση του συστήματος με ιατρικό προσωπικό, την αναβάθμιση του εργαστηριακού τομέα καθώς επίσης και να ρυθμιστούν οι εργασιακές σχέσεις των γιατρών που υπηρετούν στο Σύστημα και να δοθεί η δυνατότητα επαναπρόσληψης των απολυμένων γιατρών σε προσωποπαγείς θέσεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass