ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Αποκτούν χημικές τουαλέτες οι λαϊκές αγορές

Δημοσίευση: 29 Μαρ 2017 22:20

«Ήταν ένα έργο που έπρεπε να γίνει εδώ και καιρό. Ήταν ένα πάγιο αίτημά μας», σχολίασε ο πρόεδρος των μικροπωλητών νομού Λάρισας, Γιάννης Ποτούλας, την τοποθέτηση νέων χημικών τουαλετών στις λαϊκές αγορές. Ένα χρόνιο πρόβλημα που απασχολεί όλους όσοι δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές αλλά και τους κατοίκους πέριξ αυτών.

Στη λαϊκή αγορά στην οδό Παλαιολόγου τοποθετήθηκαν χθες δύο χημικές τουαλέτες που με την ολοκλήρωση της λαϊκής αγοράς θα καθαρίζονται και θα μεταφέρονται από το προηγούμενο βράδυ στην επόμενη. Παλιότερα ήταν δύο τουαλέτες που μετακινούνταν πάνω σε ένα τρέιλερ, αυτή η λύση όμως σύμφωνα με τους μικροπωλητές δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα. «Υλοποιήθηκε ένα πάγιο αίτημα των σωματείων που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές αλλά και των κατοίκων των περιοχών», δήλωσε κατά την επίσκεψή του στον χώρο ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Θάνος Αδαμόπουλος.

Να σημειωθεί ότι στη λαϊκή αγορά της Νεάπολης, που πραγματοποιείται κάθε Σάββατο, θα τοποθετηθούν τέσσερις χημικές τουαλέτες. Υπολογίζεται ότι στη συγκεκριμένη περιοχή δραστηριοποιούνται πεντακόσιοι με εξακόσιοι μικροπωλητές και παραγωγοί.

Παράλληλα, οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές ζητούν λύση στο πρόβλημα του παρεμπορίου, διαγραμμίσεις για την οριοθέτηση των χώρων και των πάγκων που αναπτύσσουν παραγωγοί και έμποροι και ενημερωτικές ταμπέλες, προκειμένου να μην σταθμεύουν τα οχήματά τους οι πολίτες τις ημέρες που διεξάγονται οι λαϊκές αγορές στα προκαθορισμένα σημεία. Οι διαγραμμίσεις, όπως αναφέρουν οι ίδιοι έχουν ως στόχο την αντιμετώπιση χρονιζόντων προβλημάτων για την ομαλή λειτουργία τους. «Έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία με όλα τα σωματεία που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη και αποδοτικότερη λειτουργία τους», ανέφερε ο κ. Αδαμόπουλος.

Μέσω των διαγραμμίσεων στόχος είναι να μπει τάξη στην ανάπτυξη των λαϊκών αγορών ανά περιοχή, καθώς ο έλεγχος θα καταστεί ευκολότερος. Επίσης, με αυτόν τον τρόπο θα αντιμετωπιστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό το πρόβλημα με τους παράνομους (μη έχοντες τη σχετική άδεια) πωλητές και μικροπωλητές που καταλαμβάνουν θέσεις νόμιμων πωλητών. Επιπλέον, έτσι θα δοθεί λύση στον αθέμιτο ανταγωνισμό που υφίσταται και μεταξύ κατόχων νόμιμης άδειας πώλησης προϊόντων, δεδομένου ότι αρκετοί στήνουν πάγκους μεγαλύτερους από το επιτρεπόμενο, εις βάρος των υπολοίπων. Προβλήματα που καλούνται να λύσουν καθημερινά όλοι όσοι απασχολούνται στον χώρο των λαϊκών αγορών.

Παράλληλα, η υλοποίηση των εργασιών διαγράμμισης θα συμβάλλει στην άνετη και απρόσκοπτη κίνηση των πολιτών και καταναλωτών εντός των χώρων των λαϊκών αγορών, αφού με την αποτύπωση των επιτρεπόμενων τετραγωνικών για την ανάπτυξη των πάγκων, θα δημιουργηθούν ελεύθεροι χώροι μεταξύ τους οι οποίοι θα επιτρέπουν την ασφαλή, άνετη και ομαλή πρόσβαση και κυκλοφορία καταναλωτών κάθε ηλικίας.

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass