ΑΠΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ Κ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ

Αναζητείται λύση για τη λειτουργία των κλινικών

* Σύνεση και ψυχραιμία ζητά ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός «αδειάζοντας» τον διευθυντή Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας * Κ. Γιαννακόπουλος: «Ανεπαρκής ο Γ. Ζήγρας, εξυπηρετεί συμφέροντα…»

Δημοσίευση: 29 Μαρ 2017 22:45

«Λύση η οποία θα διασφαλίσει τη λειτουργία των κλινικών, την εργασιακή ασφάλεια εκατοντάδων ιατρών, νοσηλευτών, διοικητικού και βοηθητικού προσωπικού και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους πολίτες», είναι το ζητούμενο για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, αλλά και την Επιτροπή του άρθρου 4, αναφορικά με το θέμα των ιδιωτικών κλινικών της Λάρισας, το οποίο προέκυψε το τελευταίο διάστημα.

«Σύνεση και ψυχραιμία από όλες τις πλευρές», συνέστησε παράλληλα ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, που πάντως, σύμφωνα με τη χθεσινή του ανακοίνωση και αφού είχαν προηγηθεί πολύωρες συσκέψεις με τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση, «αδειάζει» τον διευθυντή Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας, Γεώργιο Ζήγρα.
Από την πλευρά του, το μέλος της Επιτροπής, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας και αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, εξαπολύει σφοδρή επίθεση εναντίον του κ. Ζήγρα, κάνοντας λόγο για «ψευδείς και συκοφαντικές απόψεις», για χειραγώγηση του κ. Ζήγρα από ορισμένους επιχειρηματίες, ενώ τον κατηγορεί και για «εμφανέστατη υπηρεσιακή του ανεπάρκεια».
«Σύνεση και ψυχραιμία…»
«Η Περιφέρεια έχει δρομολογήσει όλες τις νομίμως προβλεπόμενες διαδικασίες για τη διευθέτηση του ζητήματος που ανέκυψε με τις ιδιωτικές κλινικές της Λάρισας», επισημαίνει με χθεσινή του ανακοίνωση ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός.
Ειδικότερα, ο κ. Αγοραστός, αναφέρει τα εξής :
«Σχετικά με το θέμα λειτουργίας ορισμένων κλινικών στη Λάρισα, η Περιφέρεια έχει δρομολογήσει από την πλευρά της όλες τις νομίμως προβλεπόμενες διαδικασίες για τη διευθέτηση του ζητήματος που ανέκυψε, με μοναδικό γνώμονα τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος.
Προς τούτο η Επιτροπή του αρθ.4, η οποία λειτουργεί ανεξάρτητα και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και τις εκάστοτε κατευθυντήριες οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, εκπληρώνει με συνέπεια το έργο της που περιλαμβάνει τους σχετικούς ελέγχους όλων των κλινικών.
Στο πλαίσιο αυτό, δηλώσεις υπηρεσιακών παραγόντων σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα είναι πρωθύστερες των διαδικασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη και δεν απηχούν τη θέση της Περιφέρειας.
Συνιστώ σε όλες τις πλευρές σύνεση και ψυχραιμία προκειμένου να βρεθεί η ενδεδειγμένη λύση, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Λύση η οποία θα διασφαλίσει τη λειτουργία των κλινικών, την εργασιακή ασφάλεια εκατοντάδων ιατρών, νοσηλευτών, διοικητικού και βοηθητικού προσωπικού και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους πολίτες.
Αυτός είναι ο στόχος που καλούμαστε όλοι να υπηρετήσουμε στο πλαίσιο της πάντα κείμενης νομοθεσίας, με σεβασμό στη δημόσια υγεία και με την απαιτούμενη κοινωνική ευαισθησία».
«Συκοφαντικές οι απόψεις Γ. Ζήγρα»
Απαντώντας στον διευθυντή Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Γεώργιο Ζήγρα, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας και Α΄ αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, αναφέρει τα εξής :
«Μετά τα δημοσιεύματα σε έγκριτη εφημερίδα της πόλης μας και τις ψευδέστατες και συκοφαντικές για μας απόψεις του κ. Γεωργίου Ζήγρα, προϊσταμένου Δημόσιας Υγείας της Π.Θ., έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:
«Τα κακώς εννοούμενα επιχειρηματικά συμφέροντα στον χώρο της Υγείας, δυστυχώς για την κοινωνία μας, έφθασαν στο σημείο να επιστρατεύσουν ακόμα και δημόσιους λειτουργούς στην εκστρατεία κατασυκοφάντησης και λασπολογίας της επιτροπής ελέγχου των ιδιωτικών κλινικών και ιδιαίτερα του προσώπου μου.
Είναι πρωτάκουστο και αξιοπερίεργο ο κατεξοχήν υπεύθυνος της δημόσιας υγείας, αντί να την προασπίζει και να διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον, να χειραγωγείται και να λειτουργεί σαν «υπάλληλος» ορισμένων επιχειρηματιών, που μας επιτίθενται παρελκυστικά μήνες τώρα. Να ταυτίζεται με συμπεριφορές, που δεν συνάδουν με τη θέση που υποτίθεται πως υπηρετεί!
Δηλώνουμε για μια ακόμα φορά δημόσια ότι εμείς δεν νομοθετούμε αλλά εφαρμόζουμε πιστά τις εκάστοτε ρητές εντολές του Υπουργείου Υγείας, στο οποίο και λογοδοτούμε και οι οποίες τελευταία είναι δυσμενείς για ορισμένους επιχειρηματίες, που φαίνεται πως δεν μπορούν από μόνοι τους να διαφυλάξουν τα συμφέροντά τους, καθιστάμενοι υπόλογοι απέναντι σε εργαζόμενους και ασθενείς και γι’ αυτό τον λόγο έσπευσε σε βοήθεια ο ανωτέρω δημόσιος λειτουργός. Από υπηρεσιακό ενδιαφέρον άραγε;
Παρά τις αυστηρές συστάσεις προς τον κ. Γ. Ζήγρα, από τους προϊσταμένους του στην Περιφέρεια, κατά τη χθεσινή πολύωρη σύσκεψη στο γραφείο του Περιφερειάρχη για τα μείζονα θέματα των κλινικών, για μεροληπτικές συμπεριφορές και επιλεκτικές διαρροές δημοσίων εγγράφων, προτού καν πρωτοκολληθούν και φθάσουν στα χέρια των αρμοδίων και για τα οποία έχει ήδη ειδοποιηθεί εξωδίκως από εμάς, παρουσιάζεται σήμερα ως τιμητής του υπηρεσιακού του καθήκοντος.
Η εμφανέστατη πλέον υπηρεσιακή του ανεπάρκεια και το ύφος της επιστολής του, περαιτέρω δε η δημόσια εμφάνισή του με την ιδιότητα του διευθυντή υπηρεσίας της Περιφέρειας χωρίς καν να έχει γνώση αυτής της ενέργειάς του και του περιεχομένου των δηλώσεών του ο κ Περιφερειάρχης, επιβεβαιώνει όλες τις υποψίες μας για τη λειτουργία του και τα κίνητρά του.
Εμάς, μας είναι παντελώς αδιάφορο, ποια συμφέροντα εξυπηρετεί ο κ. Ζήγρας και για ποιους κόπτεται. Όταν έρθει η ώρα, θα λογοδοτήσει εκεί που πρέπει και σ’ αυτούς που πρέπει.
Εμείς μένουμε σταθερά προσηλωμένοι πρώτιστα στη διαφύλαξη του δημόσιου συμφέροντος και παράλληλα στην απρόσκοπτη λειτουργία των κλινικών με εξεύρεση λύσεων, για όλα όσα τελευταία προέκυψαν με σαφή εντολή του υπουργείου, στη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζόμενων στις ιδιωτικές κλινικές και εργαζόμαστε μαζί με τον Περιφερειάρχη για να δώσουμε το εύλογο περιθώριο που απαιτεί η εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας, ώστε όλοι οι επιχειρηματίες να λειτουργούν τις επιχειρήσεις τους πλέον σε κτίρια αυτοτελή και ανεξάρτητα, όπως η νεότερη ερμηνεία του νόμου το επιτάσσει».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass