ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΗΚΑΝ 101 ΦΙΑΛΕΣ ΑΠΟ ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ

Αίμα ζωής στον Αμπελώνα

Δημοσίευση: 27 Ιουν 2015 9:18

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Στο πλαίσιο των δράσεων του συλλόγου «Η Ελπίδα» για την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη, που ήταν η 14η Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε το τακτικό τριήμερο Εθελοντικής Αιμοδοσίας, σε συνεργασία με το Κέντρο Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Λάρισας, σε Δελέρια, Ροδιά και προχθές Κυριακή, 21 Ιουνίου, στον Αμπελώνα.

Με τις αιμοδοσίες του αυτές το Δ.Σ. της «Ελπίδας» δημιούργησε μια ευκαιρία για τους κατοίκους του Αμπελώνα και της περιοχής, ηλικίας 18 ως 62 χρόνων, τώρα που τελειώνουν οι αγροτικές ασχολίες και κλείνουν τα σχολεία, πριν φύγουν, όσοι μπορέσουν να φύγουν, στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που έχουμε όλοι περιέλθει, για διακοπές, να προσέλθουν ψυχολογικά και σωματικά έτοιμοι σε κάποια από τις αιμοδοσίες αυτές, όπου εξυπηρετούνται καλύτερα, για:

- Να προσφέρουν με τη θέλησή τους και με την καρδιά τους λίγο από το πολύτιμο και ζωογόνο αίμα τους.

- Να σώσουν με το αίμα τους τη ζωή κάποιων συνανθρώπων μας, που κινδυνεύει γιατί δεν έχουν συγγενείς ή φίλους να τους συμπαρασταθούν.

- Να κάνουν το καθήκον τους απέναντι στον πάσχοντα συνάνθρωπό μας ως χριστιανοί και ως άνθρωποι.

Στο φετινό τριήμερο συγκεντρώθηκαν συνολικά 101 φιάλες αίματος.

Μόνο με τη συνεχή προσέλευση νέων αιμοδοτών, πιστεύει ο πρόεδρος του συλλόγου «Η Ελπίδα», κ. Απ. Παπαϊωάννου, θα υπάρχει επάρκεια αίματος και τώρα το καλοκαίρι στα νοσοκομεία.

Επίσης ο κ. Παπαϊωάννου σημειώνει ότι το ενθαρρυντικό για το μέλλον και την προοπτική της εθελοντικής αιμοδοσίας του Αμπελώνα, είναι όχι τόσο ο μεγάλος αριθμός των αιμοδοτών, που θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερος, αν λάβουμε υπόψη μας την ενημέρωση που γίνεται και τα πάρα πολλά άτομα που στο πέρασμα των 25 χρόνων, που λειτουργεί η αιμοδοσία, ευεργετήθηκαν από αυτή όσο το γεγονός, ότι και στις αιμοδοσίες αυτές υπήρξαν 12 συνάνθρωποί μας, που ήλθαν και έδωσαν αίμα στο σύλλογο «Ελπίδα» για πρώτη φορά, καθώς και ότι κάποιοι αιμοδότες προσέρχονται στις αιμοδοσίες μας μαζί με τα παιδιά τους και τα δίνουν έτσι ζωντανό το παράδειγμα προς μίμηση.

Τέλος, αν κάποιοι, παρά την καλή τους πρόθεση, δεν μπορέσουν να δώσουν αίμα στις αιμοδοσίες αυτές, μπορούν να πάνε, με το δελτίο του Εθελοντή Αιμοδότη, οποιαδήποτε εργάσιμη μέρα και ώρα ευκαιρούν, στο Κέντρο Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Λάρισας και να δώσουν εκεί αίμα, δηλώνοντας, αν θέλουν, ότι δίνουν το αίμα τους για το Σ.Ε.Α. Αμπελώνα «Η Ελπίδα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass