Αγωνιστικό στίγμα και για την επόμενη τετραετία

Δημοσίευση: 23 Οκτ 2018 22:02

Η έξοδος του Εθνικού Συστήματος Υγείας από τη βαριά υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση, καθώς και η αναχαίτιση της μετανάστευσης των νέων γιατρών αποτελούν τις βασικές κατευθύνσεις για τη νέα διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας.

Το στίγμα της αγωνιστικής δράσης την επόμενη τετραετία έδωσε ο απερχόμενος, αλλά και ο επόμενος -σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις- πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ντίνος Γιαννακόπουλος μετά τη σαρωτική νίκη της παράταξής του στις προχθεσινές εκλογές με τον ίδιο να συνεχίζει να επιτυγχάνει επιδόσεις, τη μία μετά την άλλη, που δύσκολα θα καταρριφθούν.

Με τη δική του καθοδήγηση, η παράταξη (Νέα Ιατρική Κίνηση Λάρισας) κατόρθωσε να ξεπεράσει τα όποια εσωτερικά προβλήματα στις προηγούμενες εκλογές και να επιτύχει το εντυπωσιακό ποσοστό 78,3% αυξάνοντας τη δύναμή του κατά 58 ψηφοδέλτια (711 έναντι 626) και σχεδόν 13 ποσοστιαίες μονάδες προσθέτοντας μία ακόμα έδρα στην παράταξή του που πλέον διαθέτει 10 από τις 13 έδρες στη νέα διοίκηση. Η εντυπωσιακή αύξηση της Νέας Ιατρικής Κίνησης Λάρισας είχε ως αποτέλεσμα να καταποντιστεί η προσκείμενη στο κυβερνών κόμμα Αγωνιστική Παρέμβαση Ιατρών Λάρισας, που έχασε 111 ψηφοδέλτια (35 έναντι 146 των εκλογών του 2014), 11,5 ποσοστιαίες μονάδες και 1 έδρα στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Ο κ. Γιαννακόπουλος αναδεικνύεται στον μακροβιότερο πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου, καθώς μετά από 4 θητείες (από το 2005) οδεύει και για την 5η έχοντας συμπληρώσει πριν την εκλογή του στην προεδρία μία θητεία ως γενικός γραμματέας, δύο θητείες στην προεδρία και άλλη μία ως μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου.

Λίγο μετά τη 1 χθες το μεσημέρι ο δικαστικός αντιπρόσωπος μετά από… 18 ώρες καταμετρήσεων και διαδοχικών διασταυρώσεων στους σταυρούς προτίμησης ανακοίνωσε τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών στον Ιατρικό Σύλλογο με τη σταυροδοσία υπέρ των υποψηφίων και τους εκλεγμένους για τη νέα διοίκηση –εκεί όπου στράφηκε η αγωνία των υποψηφίων κυρίως της παράταξης Γιαννακόπουλου καθώς η μάχη για την εκλογή των τριών μελών, ένα για καθεμιά από τις άλλες τρεις παρατάξεις είχε κριθεί τις μεταμεσονύκτιες ώρες.

Οι ανακοινώσεις του δικαστικού αντιπροσώπου προκάλεσαν ανακούφιση αλλά και πανηγυρισμούς μεταξύ των παρευρισκομένων ανταλλάσοντας ευχές για την εκλογή και την παρουσία στη νέα διοίκηση μέσα σε ένα γενικότερο κλίμα ευφορίας και πειραγμάτων για τις παρουσίες στην προεκλογική περίοδο.

Ο κ. Γιαννακόπουλος με δηλώσεις του στην «Ε» αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ευχαρίστησε την εφορευτική επιτροπή και τους δικαστικούς, που έφεραν σε πέρας την εκλογική διαδικασία, καθώς και τους γιατρούς γιατί με τη μαζική συμμετοχή τους, όπως είπε, «σηματοδότησαν μια νέα σελίδα στον Ιατρικό Σύλλογο όσο αφορά στη στρατηγική δράση για την επίτευξη τριών στόχων: την αναχαίτιση της μετανάστευσης των νέων γιατρών, την έξοδο του εθνικού συστήματος υγείας και των δημόσιων δομών υγείας από τη βαριά υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση, που μαστίζονται τα τελευταία χρόνια καθώς και τη διαμόρφωση μιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ρεαλιστική με επαρκή χρηματοδότηση, που θα ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες και θα διαφυλάσσει το κύρος και την αξιοπρέπεια του γιατρού».

«Μετά την έγκριση των αποτελεσμάτων από την Αποκεντρωμένη Περιφέρεια θα συγκροτηθούμε σε σώμα για να πιάσουμε δουλειά από την επόμενη ημέρα» συνέχισε ο πρόεδρος για να διευκρινίσει ότι μέχρι τότε ο σύλλογος θα λειτουργεί κανονικά με τον θεσμικό του ρόλο.

Όσο για τη νέα διοίκηση ο κ. Γιαννακόπουλος προανήγγειλε σχήμα ικανό να μεταφέρει στον σύλλογο τα προβλήματα του κλάδου με τρεις υπεύθυνους για τον δημόσιο τομέα, τον ιδιωτικό τομέα και την πανεπιστημιακή κοινότητα, για να καταλήξει: «Το υψηλό ποσοστό του 78,3% μας γεμίζει περισσότερες ευθύνες. Εμείς υποσχόμαστε να εργαστούμε σε πνεύμα ενότητας με τις υπόλοιπες παρατάξεις της διοίκησης και να μην προδώσουμε τις προσδοκίες των μελών μας για δράση και μαχητικότητα για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων του κλάδου». 

 

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 Ψήφισαν:  934 Άκυρα: 18 Λευκά:  8 Έγκυρα: 908 Έλαβαν:

ΝΕΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Ι.Σ.Λ. (Ν.Ι.ΚΙ. Ι.Σ.Λ.): 711 ψήφους και 10 έδρες

Εκλέγονται: Κ. Γιαννακόπουλος (429), Μ. Μέρας (363), Απ. Κομνός (313), Β. Πινακάς (290), Ε. Μακρή (264), Ε. Τζιαστούδη (245), Αθ. Σαρατζιώτης (237), Αθ. Γόμπου (236), Ζ. Νταϊλιάνα (195), Ι. Νταβέλης (192)

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ: 85 ψήφους και 1 έδρα: Εκλέγεται ο Λ. Καραγεώργος (62)

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΔΗ.ΠΑ.Κ.):  77 ψήφους και 1 έδρα:  Εκλέγεται ο Ν. Νταφούλης (36).

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ: 35 ψήφους και 1 έδρα: Εκλέγεται η Α. Γούσιου-Κολτσίδα (26).

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή

Ψήφισαν: 933 Άκυρα: 30 Λευκά: 94 Έγκυρα: 809 Έλαβαν:

ΝΕΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Ι.Σ.Λ. (Ν.Ι.ΚΙ. Ι.Σ.Λ.): 645 ψήφους και 3 έδρες: Εκλέγονται: Α. Καρδούλας (302), Στ. Γκασδράνης (229), Π. Γκρέτσης (226).

Αναπληρωματικά μέλη:  Ι. Πλησιώτης (156), Ευθ. Ξηρομερίτης (150), Θ. Θεοδωρόπουλος (128)

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΔΗ.ΠΑ.Κ.):  86 ψήφους και καμία έδρα

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ: 78 ψήφους και καμία έδρα.

Για το Πειθαρχικό Συμβούλιο

 Ψήφισαν: 933 Άκυρα: 17 Λευκά:  57 Έγκυρα: 859 Έλαβαν:

ΝΕΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Ι.Σ.Λ. (Ν.Ι.ΚΙ. Ι.Σ.Λ.): 643 ψήφους και 5 έδρες:  Εκλέγονται:  Γ.Σταματίου (300), Θ. Καραχάλιος (216), Β. Αναγνωστόπουλος (160), Ι. Παγίτσας (158), Α. Κατσάβα (151)

Αναπληρωματικά μέλη:  Μ. Ξηρομερίτης (139), Ε. Παππαδά (102), Χ. Γανοχωρίτης (92), Π. Μίζιος (82), Ι. Ρεμπάκης (69)

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ:  105 ψήφους και 1 έδρα:  Εκλέγεται: Ε. Παπαδημητρίου του Βασιλείου (47) Αναπληρωματικό μέλος: Μ. Κακαράντζα (42)

 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΔΗ.ΠΑ.Κ.):  57 ψήφους και καμία έδρα

 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ: 54 ψήφους και καμία έδρα

Ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου Ε. Πατσίδης και η αντιπρόεδρος Ι. Ρίζου εκλέγονται επιπρόσθετα από τη ΝΕΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Ι.Σ.Λ. (Ν.Ι.ΚΙ. Ι.Σ.Λ.).

Αντιπρόσωποι στον Π.Ι.Σ.

Ψήφισαν:  933 Άκυρα: 19 Λευκά:  17 Έγκυρα: 897 Έλαβαν:

ΝΕΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Ι.Σ.Λ. (Ν.Ι.ΚΙ. Ι.Σ.Λ.): 660 ψήφους και 7 έδρες:  Εκλέγονται: Μ. Μέρας (308), Β. Πινακάς (245), Α. Χελιδώνη (222), Α. Σαρατζιώτης (203), Α. Αλβανός (188), Μ. Ρήγα-Καρδούλα (175) και Α. Σιάπχα (137).

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ:  95 ψήφους και 1 έδρα: Εκλέγεται ο Λ. Καραγεώργος (55)

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΔΗ.ΠΑ.Κ.):  86 ψήφους και 1 έδρα: Εκλέγεται ο Ν. Νταφούλης (39)

 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ: 56 ψήφους και 1 έδρα:  Εκλέγεται η Α. Γούσιου-Κολτσίδα (26).

ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass