ΥΠΟΘΕΣΗ ΥΓΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 23 Οκτ 2018 22:00

Στα άκρα οι σχέσεις υπουργείου-οπτικών

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και συλλόγων οπτικών για την προμήθεια γυαλιών με voucher, που ισχύει από τις αρχές του μήνα.

Τα καταστήματα οπτικών στον νομό Λάρισας έχουν αναρτήσει στα καταστήματά τους αφίσες που πληροφορούν τους ασφαλισμένους ότι τα καταστήματα δεν δέχονται «τα voucher χωρίς αντίκρισμα του ΕΟΠΥΥ» και συμπληρώνουν ότι τα μέλη του συλλόγου οπτικών και οπτομετρών δεν θα εκτελούν συνταγές με voucher γιατί «δεν αντέχουν να χρηματοδοτούν τον ΕΟΠΥΥ».

IATRIKH STHLH1Από την πλευρά του το Υπουργείο Υγείας με διευκρινιστική του ανακοίνωση καλεί τους οπτικούς και τις υγιείς επιχειρήσεις τους να συμβάλουν και αυτοί στην καλύτερη και ποιοτικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών και στην εξυγίανση του χώρου τους. Στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι «ο ΕΟΠΥΥ δεν χρωστάει ληξιπρόθεσμα στους οπτικούς και σήμερα, πληρώνει τους παρόχους του σε διάστημα περίπου 2 μηνών από την υποβολή της δαπάνης, όταν το 2015 η αποπληρωμή ξεπερνούσε τους 4-5 μήνες. Αυτό οι οπτικοί το γνωρίζουν. Γιατί το αποσιωπούν;»

Όσο αφορά στα γυαλιά σημειώνει ότι «Το ποσό αποζημίωσης είναι 100€ ανά περίπτωση (ανά ΑΜΚΑ), και δεν είναι άγνωστο προς τους οπτικούς. Ο κλειστός προϋπολογισμός έχει καθοριστεί στα 50 εκατ. ετησίως και για το 2018 θα κλείσει κάτω από τα 48 εκατ., που σημαίνει ότι το ποσό υπερκαλύπτει την αιτούμενη δαπάνη και δεν θα υπάρχει CLAWBACK».

 

 

Στο «Αχιλλοπούλειο» ο «Άγιος Λουκάς» του Βαρλάμη

IATRIKH STHLH2Ακόμη μια εξαιρετική πρωτοβουλία του Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, είναι έτοιμη να υποδεχτεί το κοινό και βέβαια να την αξιολογήσει.

Είναι η πρώτη φορά που η διάσημη πλέον συλλογή του αείμνηστου ζωγράφου Ευθυμίου Βαρλάμη παρουσιάζεται μέσα στον χώρο ενός νοσοκομείου. Η Έκθεση παρουσιάζεται στην Αίθουσα Υποδοχής του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου «Αχιλλοπούλειο», μέρος της οποίας κατάλληλα ετοιμάστηκε ώστε να υποδεχθεί δεκατέσσερα μεγάλων διαστάσεων έργα ζωγραφικής.

Σήμερα Τρίτη 23 Οκτωβρίου και ώρα 19.00 έχουν προγραμματιστεί να γίνουν τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης, η οποία θα διαρκέσει έως τις 18 Νοεμβρίου.

 

Προσλήψεις προσωπικού στα δύο νοσοκομεία

Με νέο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ενισχύονται τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας.

Συγκεκριμένα:

* Εγκρίθηκε η πρόσληψη γιατρού ειδικότητας Παθολογικής Ογκολογίας ως επικουρικού ιατρού για την κάλυψη επιτακτικών αναγκών στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. Η διάρκεια της σύμβασης είναι 36 μήνες.

* Εγκρίθηκε η πρόσληψη τριών βοηθών νοσηλευτών στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και ενός βοηθού νοσηλευτή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ως επικουρικό προσωπικό του κλάδου ΔΕ Νοσηλευτών/Βοηθών νοσηλευτικής με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου χρόνου για κάλυψη επιτακτικών αναγκών. Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται για χρονικό διάστημα 24 μηνών.

Παράλληλα η διοίκηση των δύο νοσοκομείων προκήρυξε για πλήρωση θέσης επιμελητή β΄ του κλάδου γιατρών ΕΣΥ ειδικότητας ορθοπαιδικής για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Η αίτηση-δήλωση υποψηφιότητας υποβάλλεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση esydoctors.moh.gov.gr με τη χρήση των κωδικών εισαγωγής στο TAXISNET. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων αρχίζει στις 30/10/2018 ώρα 12 μ. και λήγει στις 19/11/2018 ώρα 23:59.

 

Ατομικές συμβάσεις για καθαριότητα - φύλαξη στην 5η ΥΠΕ

Στη σύναψη εκατό ατομικών συμβάσεων εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για τις ανάγκες καθαριότητας της Κεντρικής Υπηρεσίας και των Κέντρων Υγείας του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (Π.Ε.Δ.Υ.) της 5ηςΥ.Πε. Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδας προτίθεται να προχωρήσει η 5η ΥΠΕ ανακοινώνοντας σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Στην απόφαση προβλέπεται κάλυψη των πιστώσεων από τον προϋπολογισμό Κεντρικής Υπηρεσίας της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδας για τα οικονομικά έτη 2019 και 2020 ποσού 11.462,40 ευρώ για κάθε έτος και από τον προϋπολογισμό Κέντρων Υγείας της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδας για τα οικονομικά έτη 2019 και 2020 ποσού 511.509,60 ευρώ για κάθε έτος.

Παράλληλα ανακοίνωσε πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη σύναψη είκοσι δύο ατομικών συμβάσεων εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για τις ανάγκες φύλαξης των Κέντρων Υγείας του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (Π.Ε.Δ.Υ.) της 5ηςΥ.Πε. Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδας. Η κάλυψη προβλέπεται να γίνει από τις πιστώσεις του προϋπολογισμού της 5ης ΥΠΕ για τα οικονομικά έτη 2019 και 2020 ποσού 186.624,00 ευρώ για κάθε έτος.

 

Το κόστος ωρομέτρησης του προσωπικού στα νοσοκομεία

Λιγότερο από 5 χιλιάδες ευρώ κόστισε στον προϋπολογισμό των δύο νοσοκομείων το νέο σύστημα ωρομέτρησης για την ηλεκτρονική παρακολούθηση της προσέλευσης και αποχώρησης του προσωπικού από τα δύο νοσηλευτικά ιδρύματα, που προκάλεσε αντιδράσεις από τον σύλλογο των εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις, να νοσοκομεία θα προμηθευτούν 5 τερματικά ωρομέτρησης και ελέγχου πρόσβασης, με αναγνώστη επαγωγικών καρτών EM RFID 125KHz, χωρητικότητα 20.000 χρήστες, μνήμη 200.000 εγγραφών κ.λπ. δαπάνης 2.294 ευρώ και 1.500 επαγωγικές κάρτες δαπάνης 2.418 ευρώ.

 

Προκηρύχθηκε η θέση προέδρου στον ΕΟΠΥΥ

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κάλυψη της θέσης του Προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.), που παραμένει κενή μετά την παραίτηση του Σ. Μπερσίμη, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας. Ο νέος πρόεδρος θα έχει πενταετή θητεία και καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, τα δικαιολογητικά που οφείλουν να καταθέσουν οι υποψήφιοι είναι αίτηση, φωτοαντίγραφο πτυχίου, πλήρες βιογραφικό σημείωμα κατά το πρότυπο του Ευρωπαϊκού Βιογραφικού Σημειώματος και υπεύθυνη δήλωση (Ν. 1599/1986) περί μη ύπαρξης τελεσίδικης ποινικής καταδίκης.

 

Ιατρική ομιλία στο Γερακάρι Αγιάς

Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Γερακαρίου Αγιάς, σε μια προσπάθεια ενημέρωσης των μελών του για τον καρκίνο του μαστού, διοργανώνει ομιλία, με κεντρικό ομιλητή τον ιατρό ακτινοδιαγνωστικής Χρήστο Γουλόπουλο, σήμερα Τρίτη 23 Οκτωβρίου, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας Γερακαρίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass