ΥΠΟΘΕΣΗ ΥΓΕΙΑΣ

Λαρισαίοι στις Εξεταστικές Επιτροπές των γιατρών

Δημοσίευση: 18 Δεκ 2018 22:00

Με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών καθηγητών και γιατρών του ΕΣΥ, που υπηρετούν στη Λάρισα, συγκροτήθηκαν οι Εξεταστικές Επιτροπές Ιατρικών Ειδικοτήτων με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, στις επιτροπές συμμετέχουν:

ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ως τακτικό μέλος ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής και διευθυντής Πανεπιστημιακής Αγγειοχειρουργικής Κλινικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Αθανάσιος Γιαννούκας,

ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ - ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΙΑ ως αναπληρωματικό μέλος η καθηγήτρια Δερματολογίας-Αφροδισιολογίας και διευθύντρια Δερματολογικής Κλινικής Π.Γ.Ν. Λάρισας Αγγελική Ρουσσάκη-Σούλτσε

ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑ /ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ως τακτικό μέλος η καθηγήτρια Ιατρικής Βιοπαθολογίας Ευθυμία Πετεινάκη

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ ως αναπληρωματικό μέλος ο συντονιστής διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής Λάρισας Φώτης Βασιλείου

ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑ ως τακτικό μέλος η διευθύντρια ΕΣΥ, Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική Π.Γ.Ν. Λάρισας Λουλούδα Παπαστεργιοπούλου και αναπληρωματικό μέλος ο διευθυντής ΕΣΥ, Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική Π.Γ.Ν. Λάρισας Γεώργιος Λιάλιος

ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ως αναπληρωματικό μέλος ο καθηγητής Νευροχειρουργικής Πανεπιστημίου Λάρισας ΠΓΝ Λάρισας Κωνσταντίνος Φουντάς

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΛΟΓΙΑ ως τακτικό μέλος ο καθηγητής Ορθοπεδικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Μαλίζος

ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ως αναπληρωματικό μέλος καθηγητής Παιδιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γεώργιος Συρογιαννόπουλος

ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ως αναπληρωματικό μέλος καθηγητής Πυρηνικής Ιατρικής, ΠΓΝ Λάρισας Παναγιώτης Γεωργούλιας

ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ως αναπληρωματικό μέλος η επικ. καθηγήτρια Ρευματολογίας, Πανεπιστήμιο Λάρισας Χριστίνα Κατσιάρη

ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΙΑ ως αναπληρωματικό μέλος ο καθηγητής ΩΡΛ Πανεπιστημίου Λάρισας διεθυντής ΩΡΛ κλινικής ΠΓΝ Λάρισας Ιωάννης Μπιζάκης

Η θητεία των ανωτέρω Επιτροπών λήγει στις 31-12-2019.

 

Νέα κλειστά νοσήλια

Τη δημιουργία νέων Κλειστών Ελληνικών Νοσηλίων (ΚΕΝ) για την επέμβαση αντιμετώπισης ανευρύσματος κοιλιακής αορτής με ενδαυλική- ενδαγγειακή μέθοδο και για την επέμβαση καρδιακών βαλβίδων ταχείας έκπτυξης αποφάσισαν με κοινή απόφασή τους οι αν. υπουργοί Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης και Υγείας Π. Πολάκης.

Συγκεκριμένα, τα νέα Κλειστά Ελληνικά Νοσήλια (ΚΕΝ) είναι:

α) Για την επέμβαση αντιμετώπισης ανευρύσματος κοιλιακής αορτής με ενδαυλική-ενδαγγειακή μέθοδο με ΜΔΝ: 5 ημέρες και κόστος 17.500 ευρώ και

β) Για την επέμβαση καρδιακών βαλβίδων ταχείας έκπτυξης με ΜΔΝ : 6 ημέρες και κόστος 12.000 ευρώ.

 

Υγειονομικοί έλεγχοι ενόψει των γιορτών

Την εντατικοποίηση των υγειονομικών ελέγχων ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων ζητά από τις αρμόδιες περιφερειακές υπηρεσίες ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Γιάννης Μπασκόζος.

Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο οι Υγειονομικές υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων καλούνται ενόψει των εορτών να εντατικοποιήσουν τους υγειονομικούς ελέγχους που ήδη διενεργούν και λαμβάνοντας υπόψη το επίπεδο κινδύνου των επιχειρήσεων να δοθεί προτεραιότητα σε:

-όλες τις επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών,

-χώρους εκδηλώσεων,

-επιχειρήσεις αναψυχής,

-οχήματα μεταφοράς προϊόντων,

-προσωρινούς πάγκους που αναπτύσσονται είτε σε υπαίθριους είτε σε κλειστούς χώρους για τις αγοραστικές ανάγκες των εορτών καθώς

-πτηνοκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις για τυχόν υγειονομικά προβλήματα που δημιουργούνται από τη λειτουργία τους και στην ανεξέλεγκτη διακίνηση και διάθεση σφαγίων ζώων και σε

-καταλύματα επισκεπτών –τουριστών και γενικότερα σε όλες τις εγκαταστάσεις παραγωγής, διάθεσης, διανομής κυρίως των ευαλλοίωτων τροφίμων για την αποφυγή τροφιμογενών νοσημάτων.

Οι υγειονομικοί αυτοί έλεγχοι θα γίνονται με μεγάλη προσοχή και αυστηρότητα και θα αφορούν κυρίως στον έλεγχο τήρησης των προβλεπόμενων υγειονομικών όρων και προϋποθέσεων με πνεύμα καλής συνεργασίας με τους επαγγελματίες, αλλά και με πιστή εφαρμογή της σχετικής ισχύουσας υγειονομικής νομοθεσίας.

Επιπρόσθετα επισημαίνεται η αναγκαιότητα ελέγχου της εφαρμογής της ισχύουσας αντικαπνιστικής νομοθεσίας από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα.

 

Νέο ειδικό μισθολόγιο διεκδικούν οι πανεπιστημιακοί

Την άμεση νομοθέτηση ενός νέου ειδικού μισθολογίου, το οποίο θα ανταποκρίνεται στα αυξημένα προσόντα, στις απαιτήσεις του έργου που επιτελούν και της αποστολής τους ως ακαδημαϊκοί διδάσκαλοι και ερευνητές και θα επανορθώνει τις άδικες περικοπές των μισθών και τις μισθολογικές διακρίσεις που έχουν υποστεί σε σχέση με τα άλλα ειδικά μισθολόγια διεκδικεί η Διοικούσα Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας μελών ΔΕΠ.

Παράλληλα ζητά την επέκταση καταβολής των αναδρομικών μισθολογικών διαφορών των πανεπιστημιακών καθηγητών από την ημερομηνία κατάθεσης της αγωγής στο ΣτΕ (25-5-2013), κατ’ αναλογία με άλλα ειδικά μισθολόγια, ως ένδειξη της θέλησης της κυβέρνησης για πολιτική ισότιμης αντιμετώπισης των ειδικών μισθολογίων και επανόρθωσης αδικιών.

Αναφερόμενη στο θέμα των αναδρομικών και του μισθολογίου των πανεπιστημιακών καθηγητών η Διοικούσα Επιτροπή της ΠΟΣΔΕΠ με ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, σημειώνει: «Η απόφαση της κυβέρνησης για την καταβολή αναδρομικών μισθολογικών διαφορών στο προσωπικό που αμείβεται με ειδικά μισθολόγια, μεταξύ των οποίων και στους πανεπιστημιακούς καθηγητές, λόγω των μισθολογικών περικοπών του 2012, αποτελεί ουσιαστικά μια συνταγματική υποχρέωση συμμόρφωσης της κυβέρνησης με αποφάσεις του ΣτΕ που έκριναν τις περικοπές αυτές αντισυνταγματικές.

Μέσω της καταβολής των αναδρομικών αυτών και της χαρακτηριστικής δήλωσης του Πρωθυπουργού «Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη», ουσιαστικά αναγνωρίζεται από την κυβέρνηση το σκεπτικό της απόφασης του ΣτΕ ως προς την αντισυνταγματικότητα και συνεπώς τον παράνομο και άδικο χαρακτήρα των περικοπών των μισθών μας. Να υπενθυμίσουμε, όμως, ότι σύμφωνα με την ίδια απόφαση του ΣτΕ, η αντισυνταγματικότητα των περικοπών που εισήγαγε ο ν.4093/2012 επιτάσσει σε περίπτωση θέσπισης νέου μισθολογίου οι αποδοχές μας να μην βρίσκονται σε επίπεδα κατώτερα εκείνων που λαμβάναμε πριν το 2012.

Η δήλωση λοιπόν του Πρωθυπουργού «Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη» σε εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ, θα πρέπει να αφορά και στην πλήρη αποκατάσταση των αποδοχών στα προ του 2012 επίπεδα με την αναμόρφωση του νέου μισθολογίου που ισχύει μετά την 1/1/2017, και το οποίο όχι μόνο δεν αποκαθιστά τις αδικίες, αλλά αντίθετα οδηγεί σε αποδοχές χαμηλότερες και από αυτές που κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το ΣτΕ. Τούτο αναγνωρίστηκε από τον υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο τον Απρίλιο 2018, ο οποίος δεσμεύτηκε για συνεργασία με την ΠΟΣΔΕΠ, με σκοπό την επανεξέταση του νέου μισθολογίου, κάτι το οποίο εκκρεμεί, σε βαθμό πλέον εμπαιγμού. Η ΠΟΣΔΕΠ έχει ήδη προσφύγει εκ νέου στο ΣτΕ για να διεκδικήσει εκ νέου δικαστικά την επαναφορά του μισθολογίου μας στα επίπεδα προ των μειώσεων του 2012.

Συνεπώς, αποτελεί κοροϊδία προς τους πανεπιστημιακούς η προσπάθεια επικοινωνιακής εκμετάλλευσης της συνταγματικής υποχρέωσης της κυβέρνησης με τις αποφάσεις του ΣτΕ, με δηλώσεις υπουργών για “αποκατάσταση αδικιών”, “υλοποίηση δεσμεύσεων”, “επιστροφή στην κανονικότητα”».

 

Εξειδίκευση στην Υπερβαρική Ιατρική

IATRIKH STHLH

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη αναγνωρίζεται η καταλληλότητα της Μονάδας Καταδυτικής και Υπερβαρικής Ιατρικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών ως εκπαιδευτικού κέντρου πλήρους εξειδίκευσης [δύο (2) έτη] στην Υπερβαρική Ιατρική.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass