Αλλάζει εικόνα το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

ΜΕ ΕΥΡΕΙΑΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ *ΜΕΧΡΙ ΑΡΧΕΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ

Δημοσίευση: 19 Ιαν 2019 21:54 | Τελευταία ενημέρωση: 19 Ιαν 2019 21:56

Με επέκταση των εργασιών στον πρώτο όροφο του Γενικού Νοσοκομείου, όπου στεγάζονται η Ορθοπαιδική και η Μαιευτική Κλινική, συνεχίζονται οι ευρείας κλίμακας αυτοχρηματοδοτούμενες παρεμβάσεις για τη συντήρηση και την αναβάθμιση των εσωτερικών χώρων στις Κλινικές.

Τις προσεχείς ημέρες ολοκληρώνονται οι εργασίες αναβάθμισης των χώρων στον δεύτερο όροφο του νοσοκομείου, όπου στεγάζονται η Χειρουργική, η Παιδοχειρουργική και η Ουρολογική Κλινική, που είχαν ξεκινήσει στις αρχές του προηγούμενου μήνα με προϋπολογισμό 20 χιλιάδων ευρώ από ίδιους πόρους του Νοσοκομείου.

Στο πλαίσιο της εργολαβίας επισκευάστηκαν και ελαιοχρωματίστηκαν τοίχοι και κουφώματα των δωματίων των ασθενών και του προσωπικού ενώ βελτιώθηκαν κοινόχρηστοι χώροι και διαμορφώθηκαν νέοι χώροι για τις ανάγκες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Η ανακαίνιση των συγκεκριμένων χώρων ιδιαίτερα της Χειρουργικής Κλινικής κρίθηκε περισσότερο παρά ποτέ αναγκαία μετά την αύξηση των χειρουργικών δραστηριοτήτων κατά 30%, σύμφωνα με τα πρόχειρα στοιχεία της Διοίκησης, και αποτελεί συνέχεια του προγράμματος αναβάθμισης των υποδομών της Ογκολογικής Κλινικής αλλά και του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.

Με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων στις Χειρουργικές Κλινικές και την Ουρολογική οι εργασίες θα συνεχιστούν στον πρώτο όροφο του κτιρίου και συγκεκριμένα στην Ορθοπαιδική και τη Μαιευτική για να ακολουθήσουν στο Ακτινολογικό και στο νέο κτίριο με παρεμβάσεις στην Καρδιολογική και την Παθολογική Κλινική.

Στο μεταξύ, στη φάση της ολοκλήρωσης βρίσκονται και οι παρεμβάσεις στην Ογκολογική Κλινική, η οποία στεγάζεται πλέον στον 4ο όροφο του νέου κτιρίου, ενώ οι χώροι όπου στεγαζόταν η Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας (δίπλα από την Αιμοδοσία) διαμορφώνονται προκειμένου να λειτουργήσουν 4 εξωτερικά ιατρεία και η μονάδα κυταρροστατικής διάλυσης των φαρμάκων και να στεγαστούν το γραφείο του διευθυντή αλλά και το αρχείο της Κλινικής.

Στη φάση της ολοκλήρωσης βρίσκονται και οι εργασίες για τη διαμόρφωση του Ουροδυναμικού ιατρείου για ΑμεΑ αλλά και του Ουρολογικού ιατρείου στον χώρο των εξωτερικών ιατρείων του Νοσοκομείου.

Οι παρεμβάσεις στο Γενικό Νοσοκομείο θα κορυφωθούν με την αναμόρφωση των χώρων του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, που, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της Διοίκησης, αναμένεται να ξεκινήσουν το αργότερο μέχρι τις αρχές του επόμενου μήνα.

«Η Διοίκηση με αθόρυβο και μεθοδικό τρόπο προχωρά στη σταδιακή αναβάθμιση των υποδομών στο Γενικό Νοσοκομείο από ίδιους πόρους με σκοπό να το συνδέσουμε με την εκπαίδευση και να το αναδείξουμε σε εκπαιδευτικό κέντρο με τη σταδιακή ένταξη των Κλινικών του όπου θα εκπαιδεύονται οι φοιτητές της Ιατρικής Σχολής όπως έχει ζητήσει και η ακαδημαϊκή κοινότητα» υπογραμμίζει ο κ. Νάνος για να επισημάνει ότι πρόκειται για τις μεγαλύτερες παρεμβάσεις που έχουν γίνει τις τελευταίες δεκαετίες στο κτιριακό συγκρότημα του Γενικού Νοσοκομείου.

Με τις εκτιμήσεις του διοικητή συμφωνούν οι θεσμικοί παράγοντες του Νοσοκομείου προσθέτοντας πάντως ότι οι παρεμβάσεις θα ήταν ολοκληρωμένες εάν η Διοίκηση κατόρθωνε να εντάξει και την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα –είτε τομεακό του υπουργείου είτε στο αντίστοιχο πρόγραμμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass