Σύσκεψη φορέων και σωματείων για την υγεία

ΣΥΓΚΑΛΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΓΝΛ Η ΕΙΝΚΥΛ

Δημοσίευση: 16 Απρ 2019 15:54

Η Ένωση Γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας N. Λάρισας συγκαλεί σήμερα Τρίτη στις 6.30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου σύσκεψη διοικήσεων των Δ.Σ. συλλόγων, σωματείων, συνταξιουχικών σωματείων και φορέων της πόλης μας.

Στόχος της σύσκεψης είναι να συζητηθούν οι σοβαρές εξελίξεις σε Υγεία - Πρόνοια - Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά εργαζόμενοι και ασθενείς στο νομό. Στην περιοχή είναι τεράστιες οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τόσο στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης μας όσο και στα Κ.Υ. του Νομού.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΙΝΚΥΛ «Υπάρχουν τμήματα- κλινικές που δεν λειτουργούν λόγω ελλείψεων και άλλες που υπολειτουργούν με τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Μην ξεχνάμε και τα Κ.Υ. που καλύπτουν μεγάλες ανάγκες της περιοχής, λειτουργούν με μεγάλες ελλείψεις. Ενώ η κτιριακή υποδομή του Νοσοκομείου και των Κ.Υ. μπορεί να χαρακτηριστεί επιεικώς άθλια.

Η χρηματοδότηση κάθε χρόνο μειώνεται διαρκώς όπως και φέτος κατά 2,5 εκατ. ευρώ. Ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός είναι απαρχαιωμένος και με τεράστιες ελλείψεις.

Η προάσπιση της υγείας του λαού δεν μπορεί να περιμένει.

Οι εργαζόμενοι και ο λαός δεν μπορούν να μένουν άλλο στην αδράνεια. Εργαζόμενοι, άνεργοι, αγρότες, συνταξιούχοι, γυναίκες, νεολαία ούτε απ' έξω δεν μπορούν να περάσουν από τα ιδιωτικά μεγαθήρια της Υγείας και τις μεγάλες διαγνωστικές αλυσίδες.

Οργανώνουμε τη σύσκεψη γιατί επιδιώκουμε την κοινή δράση εργαζομένων στην Υγεία, αλλά και σωματείων εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, των οργανώσεων των συνταξιούχων, των γυναικών, των συλλόγων ασθενών.

Να πάρουν θέση στον αγώνα για το ζήτημα της Υγείας , να καθορίσουμε από κοινού τα επόμενα βήματα της δράσης μας. Η κατάσταση είναι σοβαρή και πρέπει να παρέμβουμε άμεσα» καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΙΝΚΥΛ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass