Ιατρικό Κέντρο Αθηνών: Πιστοποίηση ως Κέντρο Εκπαίδευσης και Αναφοράς στην Ορθοπαιδική

Δημοσίευση: 16 Απρ 2019 22:06

Κέντρο Εκπαίδευσης και Αναφοράς στην τεχνική ASI (Anterior Supine Intermuscular) για την Ολική Αρθροπλαστική Ισχίου είναι, πλέον, η Κλινική Μεγάλων Αρθρώσεων του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του Ιωάννη Τσαρούχα, MD,PhD, Ορθοπαιδικού, διευθυντή Ορθοπαιδικής Κλινικής Μεγάλων Αρθρώσεων του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

Αποτελεί, δε, το μοναδικό Κέντρο Εκπαίδευσης και Αναφοράς στην Ελλάδα και ένα από τα λίγα στην Ευρώπη στη συγκεκριμένη τεχνική, πιστοποιημένο από την εταιρεία Zimmer Biomet.

2IATRIKO KENTRO 16 4 2019

Σύμφωνα με τη Διεθνή Πιστοποίηση, η Κλινική πληροί τα απαραίτητα κριτήρια και προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης στην τεχνική ASI (Anterior Supine Intermuscular), που απευθύνεται σε χειρουργούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, με τους πρώτους Έλληνες χειρουργούς να έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία, την εκπαιδευτική διαδικασία.

 

 

Smoke free Greece και σε γραμματόσημο

3 16 4 2019Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία συνεχίζουν την έμπρακτη υποστήριξή τους στις δράσεις της πρωτοβουλίας Smoke free Greece, με στόχο την πρόληψη του καπνίσματος στη χώρα μας. Mετά την επιτυχημένη συνεργασία με τους συντελεστές της πρωτοβουλίας, το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος και το Ερευνητικό Εργαστήριο George D. Behrakis της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, ξεχώρισαν και επέλεξαν να συμπεριλάβουν την πρωτοβουλία Smoke free Greece στη σειρά που απευθύνεται στα παιδιά και οραματίζεται ένα καλύτερο μέλλον. Τα προϊόντα της νέας σειράς έχουν εμπνευστεί κυρίως από τα εικαστικά και τα μηνύματα του μαθητικού τετραδίου «Μαθαίνω να μην Καπνίζω», που έχει σχεδιαστεί και χρησιμοποιείται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Smoke free Greece για τους μαθητές Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού. Στόχος της συνεργασίας είναι η σύμπραξη μιας νεότερης και μιας παλαιότερης τάσης: Το μήνυμα της νέας γενιάς για μία ζωή χωρίς εξαρτήσεις διαδίδεται μέσω μίας «παραδοσιακής» μεθόδου, της ταχυδρομικής αλληλογραφίας!

Σε συνέχεια της χορηγίας των ΕΛΤΑ για αποστολή των μαθητικών τετραδίων στον Νομό Αττικής, Θεσσαλονίκης και σε Νησιά του Αιγαίου, που πραγματοποιήθηκε το σχολικό έτος 2017-2018, από τις προηγούμενες ημέρες το δίκτυο διανομής μεταφέρει το χρήσιμο αυτό εκπαιδευτικό υλικό σε όλους τους μαθητές Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού στις Περιφέρειες Κρήτης και Ηπείρου. Μετά από μία συντονισμένη προσπάθεια της ομάδας Smoke free Greece και των Διευθύνσεων των ΕΛΤΑ, 50.000 τετράδια θα ταξιδέψουν σε κάθε Δημοτικό σχολείο των δύο περιοχών και θα δώσουν τη δυνατότητα στα παιδιά να μάθουν μέσα από όμορφες εικόνες και θετικά μηνύματα τις συνέπειες του καπνίσματος και τα οφέλη ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

 

Διευθύντρια του ΕΣΥ με 16 εφημερίες μηνιαίως!

Κατατέθηκε τελικώς πρόγραμμα εφημεριών της Παιδοχειρουργικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου για τον μήνα Απρίλιο. Τον κίνδυνο να μην κατατεθεί πρόγραμμα και ως εκ τούτου να μην μπορεί να καλύψει τις εφημερίες είχε επισημάνει ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΛ Νίκος Νταφούλης μιλώντας για τις τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό με τη διευθύντρια της Κλινικής κα Ελένη Καρμπούνη να βρίσκει τη λύση: Αποδεχόμενη τον ανώτατο αριθμό των εφημεριών κατά γιατρό, δηλαδή τις 14 εφημερίες από τους δύο επικουρικούς γιατρούς, που δήλωσαν ότι δεν μπορούν ούτε μία παραπάνω, χρέωσε στον εαυτό της 16 εφημερίες σε μια προσπάθεια να μην τεθεί σε κίνδυνο η λειτουργία της Κλινικής.

Σημειώνεται ότι το πρόβλημα επιδεινώθηκε από την αναρρωτική άδεια στην οποία βρίσκεται γιατρός της Κλινικής ενώ έτερος γιατρός έχει εξασφαλίσει ότι δεν θα εφημερεύει ποτέ λόγω προβλήματος.

 

Εξειδίκευση στην Επείγουσα Ιατρική χωρίς εξετάσεις

Με απόφαση του Υπουργείου Υγείας συγκροτείται Επιτροπή του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (Κε.Σ.Υ.) για την απόκτηση τίτλου Εξειδίκευσης στην Επείγουσα Ιατρική άνευ εξετάσεων.

Έργο της Επιτροπής είναι η εξέταση των αιτήσεων των ιατρών για την απόκτηση τίτλου Εξειδίκευσης στην Επείγουσα Ιατρική άνευ εξετάσεων, κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 1α «ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ», της με αριθ. πρωτ. Γ5α/Γ.Π.οικ.64845/29-08-2018 Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ 3958/Β΄/12-09-2018) και η εισήγησή της στην Ομάδα Εργασίας για την Εξειδίκευση στην Επείγουσα Ιατρική του Κεντρικού Συμβουλίου (Κε.Σ.Υ.).

 

Ο χρόνος επισκέψεων στους γιατρούς των Κέντρων Υγείας

Τροποποιείται η υπουργική απόφαση για την καθιέρωση ημερήσιου προγράμματος γιατρών στα Κέντρα Υγείας. Σύμφωνα με νέα απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού το ημερήσιο πρόγραμμα των ιατρών/οδοντιάτρων των Δημόσιων Μονάδων Παροχής Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, καθορίζεται με χρονική διάρκεια των επισκέψεων τα 15 λεπτά. Εκτός συστήματος προγραμματισμού επισκέψεων παραμένουν τα Ειδικά Περιφερειακά Ιατρεία (Ε.Π.Ι.).

Κατ’ εξαίρεση για τις προγραμματισμένες επισκέψεις:

* των ιατρών ειδικότητας Παιδιατρικής διάρκεια 20 λεπτών,

* των οικογενειακών ιατρών (Γενικής Ιατρικής, Παθολογίας και Παιδιατρικής) για την εγγραφή σε αυτούς διάρκεια 30 λεπτών,

* των ιατρών ειδικοτήτων Νευρολογίας και Καρδιολογίας διάρκεια 20 λεπτών,

* των ιατρών ειδικοτήτων Μαιευτικής-Γυναικολογίας και Οφθαλμολογίας διάρκεια 20 λεπτών,

* των ιατρών ειδικότητας Ψυχιατρικής διάρκεια 30 λεπτών,

* των ιατρών ειδικότητας Παιδοψυχιατρικής διάρκεια 45 λεπτών.

* Όσον αφορά στη χρονική διάρκεια των προγραμματισμένων επισκέψεων των οδοντιάτρων και των ορθοδοντικών, αυτή καθορίζεται στα 30 λεπτά.

Διευκρινίζεται ότι, σε κάθε περίπτωση, η διάρκεια του χρόνου εξέτασης του κάθε ασθενούς εξαρτάται από την κατάσταση της υγείας του και υπόκειται στην επιστημονική κρίση του εξετάζοντος ιατρού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass