Εφημερία χωρίς προβλήματα και εκπλήξεις...

ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ * Δ. ΜΠΑΜΠΑΛΗΣ: «ΞΕΠΕΡΑΣΑΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ»

Δημοσίευση: 13 Ιουν 2019 22:12

Ομαλά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα κύλησε χθες η εφημερία του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, που συνέπεσε με την επαναλειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών στους νέους ανακαινισμένους χώρους.

Η χθεσινή πρώτη ημέρα χαρακτηρίστηκε από μια φιλότιμη προσπάθεια για τον καθορισμό της ροής των ασθενών, καθώς και από σωρεία συναισθημάτων και σχολίων που προκαλεί καθετί νέο.

Από τους γιατρούς και τις νοσηλεύτριες, που δεν έκρυβαν τη χαρά τους για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους παρά τις γκρίνιες και τους προβληματισμούς για τον νέο τρόπο αντιμετώπισης των επειγόντων περιστατικών στον ενιαίο χώρο παθολογικού-χειρουργικού μέχρι και τους ασθενείς, που χαρακτήριζαν πιο ανθρώπινες τις συνθήκες αναμονής και διαλογής των ασθενών παρότι οι παρεμβάσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί καθώς αναμένεται μέχρι και τοποθέτηση τηλεόρασης και... μουσικής στους χώρους αναμονής.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες τα συνεργεία του νοσοκομείου ρύθμιζαν και τις τελευταίες λεπτομέρειες στους χώρους, η κίνηση παρουσιάστηκε αυξημένη με τα περιστατικά να αντιμετωπίζονται χωρίς προβλήματα, χωρίς να λειτουργήσει η φάση της διαλογής καθώς δεν τέθηκαν σε πλήρη εφαρμογή τα σχέδια ροής των ασθενών από την είσοδο μέχρι την εξέταση και τη διάγνωση.

"Οι πρώτες ώρες προσαρμογής είχαν κάποιες δυσκολίες αλλά όλα κύλησαν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα..." τόνισε ο διευθυντής του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών Δημήτρης Μπαμπαλής επισημαίνοντας πως τα όποια λειτουργικά προβλήματα αναμένεται να λυθούν το επόμενο δεκαήμερο. Ενώ δεν παρέλειψε να αναδείξει την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι με τον νέο τρόπο αντιμετώπισης των επειγόντων περιστατικών τόσο το ιατρικό όσο και το νοσηλευτικό προσωπικό άρχισε από τις πρώτες ώρες να λειτουργεί ως ομάδα, παράγοντας σημαντικός για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των περιστατικών.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό στοιχείο της νέας λειτουργίας του ΤΕΠ είναι ότι από την είσοδο της οδού Γεωργιάδου θα εισέρχονται αποκλειστικά και μόνο τα επείγοντα περιστατικά, ενώ η είσοδος για τους υπόλοιπους εξωτερικούς ασθενείς, συνοδούς και επισκέπτες θα πραγματοποιείται από την κύρια είσοδο, επί της οδού Τσακάλωφ.

Σημειώνεται ότι οι χώροι που λειτουργούσε προσωρινά το ΤΕΠ παραδόθηκαν για χρήση στην Ουρολογική κλινική και στο γραφείο εξυπηρέτησης των ασθενών, ενώ τόσο η διοίκηση όσο και τα στελέχη του νοσοκομείου σημείωναν χθες σε όλους τους τόνους την ανάγκη ανανέωσης του ξενοδοχειακού εξοπλισμού και των μηχανημάτων του ΤΕΠ, για την οποία έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα στο Υπουργείου Υγείας για εξασφάλιση χρηματοδότησης 200.000 ευρώ.

Στη φάση εξεύρεσης χρηματοδότησης βρίσκεται και η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου στην είσοδο της οδού Γεωργιάδου, με τις αφίξεις και αναχωρήσεις των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ.

Τα νέα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι τα εξής:

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΕΠ: 2413-504.483-4

ΔΙΑΛΟΓΗ: 2413-504.481-2

ΙΑΤΡΕΙΑ: 2413-504.489, 491

ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ: 2413-504.478

ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass