Κοντά σε λύση για επανίδρυση της Γαστρεντερολογικής

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ Φ. ΣΕΡΕΤΗ ΜΕ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ * ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΓΝΛ ΕΙΤΕ ΜΕ ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΜΗΜΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ * ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Δημοσίευση: 31 Οκτ 2019 22:14
Από τη συνάντηση με τους κ. Απ. Κομνό και Γ. Παρούτογλου Από τη συνάντηση με τους κ. Απ. Κομνό και Γ. Παρούτογλου

Πολύ κοντά στην εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης για την επανίδρυση της Γαστρεντερολογικής Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο βρίσκεται η Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ. Μετά από διαδοχικές επαφές με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς χθες ο διοικητής κ. Φώτης Σερέτης αποτύπωσε την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί στα δύο νοσοκομεία, την οποία θα μεταφέρει στην Αθήνα και στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου, συνοδευόμενη από την εισήγησή του προκειμένου να ληφθεί η τελική απόφαση για μια υπόθεση που μέχρι πριν 4 μήνες θεωρούνταν τελειωμένη.

Την άποψή του για την υπόθεση της Γαστρεντερολογικής Κλινικής ως κορωνίδα των προβλημάτων του νομαρχιακού νοσοκομείου αναμένεται να καταθέσει και το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας στη σημερινή συνεδρίασή του συζητώντας την πρόταση ψηφίσματος που κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Θεσσαλίας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Υγεία στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας.

Συγκεκριμένα, στις 10 χθες το πρωί, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτης Σερέτης συνάντησε τον διοικητή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου κ. Απ. Κομνό και τον γαστρεντερολόγο διευθυντή του ΕΣΥ κ. Γιώργο Παρούτογλου, με τους οποίους συζήτησε την πρόταση επανίδρυσης της Γαστρεντερολογικής Κλινικής ως πρώτο βήμα για την αναβάθμιση του νομαρχιακού νοσοκομείου ώστε να παρέχει σύγχρονες υπηρεσίες υγείας στους Λαρισαίους.

Στη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία παρατέθηκαν ιστορικά στοιχεία για την ίδρυση της Κλινικής και τη μεταστέγασή της στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο πριν τη μεταφορά της στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, οι δύο γιατροί υποστήριξαν ότι η επανίδρυσή της θεωρείται ζωτικής σημασίας για τη δημόσια υγεία στον νομό, επισημαίνοντας ιδιαίτερα ότι δεν είναι δυνατό το νομαρχιακό νοσοκομείο να εφημερεύει 15 ημέρες τον μήνα χωρίς γαστρεντερολογική κάλυψη, γεγονός που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη ζωή των ασθενών.

Νωρίς το μεσημέρι, από το γραφείο του διοικητή της 5ης ΥΠΕ πέρασαν ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου κ. Γιώργος Βασιλόπουλος και ο καθηγητής Γαστρεντερολογίας και διευθυντής της Γαστρεντερολογικής Κλινικής Σπύρος Ποταμιάνος προκειμένου να εκθέσουν τις δικές τους απόψεις για την υπόθεση.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, που διήρκησε μία περίπου ώρα, ο κ. Σπ. Ποταμιάνος σε δηλώσεις του στην «Ε» τόνισε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Βασιλόπουλος ζήτησαν και θα συνεχίσουν να ζητούν από την Πολιτεία τη γαστρεντερολογική κάλυψη του Γενικού Νοσοκομείου είτε με κλινική είτε με τμήμα και τη μεταφορά των γιατρών της πρώην Γαστρεντερολογικής Κλινικής του ΕΣΥ στο Γενικό Νοσοκομείο. Διευκρίνισε μάλιστα ότι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο δεν υπάρχουν δύο Γαστρεντερολογικές Κλινικές αλλά μία, η Πανεπιστημιακή, καθώς η μεταφερθείσα από το Γενικό Νοσοκομείο δεν υφίσταται από το 2012.

Οι δύο καθηγητές πάντως επισήμαναν ότι εφόσον ιδρυθεί κλινική ή τμήμα στο νομαρχιακό νοσοκομείο, θα αποδυναμωθεί, όπως είναι φυσικό, η Πανεπιστημιακή Γαστρεντερολογική, γεγονός που αναδεικνύει -σε συνδυασμό με την ηλικιακή αύξηση- την ανάγκη προκήρυξης νέων θέσεων ιατρικού προσωπικού.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Ποταμιάνος αποκάλυψε ότι στη συνάντηση τέθηκε και το θέμα της προμήθειας του πανάκριβου ενδοσκοπικού υπέρηχου από το Γενικό Νοσοκομείο, το οποίο διεκδικεί το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο για τις ανάγκες της Γαστρεντερολογικής και Πνευμονολογικής Κλινικής, καθώς διαθέτει ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό για τη λειτουργία του.

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Το αίτημα του νομαρχιακού νοσοκομείου αναμένεται να συζητηθεί τις επόμενες ημέρες στο Υπουργείο Υγείας, στο περιθώριο των συναντήσεων τόσο του υφυπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη όσο και του γενικού γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννη Κωτσιόπουλου με τους διοικητές των Υγειονομικών Υπηρεσιών, με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτη Σερέτη να υποστηρίζει την ανάγκη άμεσης εξεύρεσης λύσης, στην οποία φαίνεται να συγκλίνουν οι απόψεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Ρεπορτάζ: Δημ. Κατσανάκης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass