Εντολή άμεσης εγκατάστασης της Γαστρεντερολoγικής… με tweet!

ΚΙΚΙΛΙΑΣ ΠΡΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗ 5ης ΥΠΕ, ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΜΑΞΙΜΟ

Δημοσίευση: 05 Νοε 2019 15:24

Εντολή στον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτη Σερέτη να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες προετοιμασίας για την εγκατάσταση της Γαστρεντερολογικής Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας (ΓΝΛ) έδωσε ο υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας, όπως γνωστοποίησε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον βουλευτή Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο.

Τα ζητήματα υγείας σε επίπεδο νομού Λάρισας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με τον υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, ενώ στη σύσκεψη κλήθηκε στη συνέχεια και ο υφυπουργός κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, που είχε ενημερώσει τηλεφωνικά, αλλά και διά του κοινοβουλευτικού ελέγχου, από τις 24.10.19, την ηγεσία του υπουργείου για τα προβλήματα λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας (ΓΝΛ), με πρώτο την επαναλειτουργία της Γαστρεντερολογικής Κλινικής, ευχαρίστησε για την άμεση ανταπόκριση για την επίλυση του χρόνιου προβλήματος, καθώς κατατίθεται άμεσα νομοθετική ρύθμιση.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά την ενημέρωση που είχε από τον διευθυντή ΜΕΘ του ΓΝΛ και διευθυντή Ιατρικών υπηρεσιών κ. Απόστολο Κομνό και τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο, αναφέρθηκε στα προβλήματα υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης των δομών υγείας στη Λάρισα, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, του ΓΝΛ και των Κέντρων Υγείας. Ενώ μετά από επικοινωνία με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Θεσσαλίας κ. Γιάννη Γούλα ζήτησε την ενίσχυση σε προσωπικό του ΕΚΑΒ, όπου ιδιαίτερα σε Φάρσαλα, Γόννους και Τύρναβο υπάρχουν έντονα προβλήματα υποστελέχωσης.

Από την πλευρά της η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας διαβεβαίωσε ότι στο πλαίσιο των υφιστάμενων δυνατοτήτων καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση χρόνιων παθογενειών. Όπως τονίστηκε, βούληση της κυβέρνησης είναι η επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας των πολιτών και ιδιαίτερα στον τομέα της υγείας, που υπέστη δραματικές περικοπές στα χρόνια της κρίσης. Γι’ αυτό στο επόμενο διάστημα θα υπάρξουν προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, προκειμένου τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ να ανταποκρίνονται πλήρως στην αποστολή τους.

Μάλιστα, σε tweet του ο Βασίλης Κικίλιας γνωστοποίησε ότι μετά τη συνάντηση «έδωσα εντολή στον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες προετοιμασίας για την εγκατάστασή της (Γαστρεντερολογικής Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας)».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass