Ενημερωτική εξόρμηση για τον διαβήτη

ΑΠΟ ΤΙΣ 1η ΚΑΙ 11η ΤΟΜΥ ΣΕ ΚΑΠΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 20 Νοε 2019 15:40

Ολοκληρώθηκε από την 11η Τ.ΟΜ.Υ. Φιλιππούπολης Λάρισας και την 1η Τ.ΟΜ.Υ Αγίου Γεωργίου Λάρισας η εβδομάδα ενημέρωσης στα Β’, Δ’ και Ε’ Κέντρα Ανοιχτής Περίθαλψης Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) του Δήμου Λαρισαίων με θέμα «Σακχαρώδης Διαβήτης – Ένας ύπουλος εχθρός».

Συγκεκριμένα, οι επαγγελματίες υγείας των δομών, στo πλαίσιo υλοποίησης δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινότητας, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά του Σακχαρώδους Διαβήτη από τις 11/11/2019 έως και τις 14/11/2019 επισκέφθηκαν τα Β’, Δ’ και Ε’ ΚΑΠΗ (Στέκι Νεάπολης, Στέκι Λιβαδακίου, Στέκι Πυροβολικών, Στέκι Αβέρωφ «Ροδοπούλειο», Στέκι Νεράιδας, Στέκι Ηπειρώτικων, Στέκι Ανθούπολης, Στέκι Νέας Πολιτείας, Στέκι Αγ. Γεωργίου) του Δήμου Λαρισαίων με στόχο να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν τα άτομα της τρίτης ηλικίας για τον σακχαρώδη διαβήτη, ώστε να προληφθούν οι συνέπειές του και να αποφευχθούν οι επιπλοκές του.

H γενική ιατρός της 1ης Τ.ΟΜ.Υ. Αγ. Γεωργίου, κα Σοφία Αλμπανίδου και η νοσηλεύτρια της 11ης Τ.ΟΜ.Υ. Φιλιππούπολης, κα Μελανθία Χουστουλάκη, μέσα από διαδραστική ενημέρωση τόνισαν τη σημασία της πρόληψης μέσω της έγκαιρης αναγνώρισης των προδιαθεσικών παραγόντων και προειδοποιητικών κλινικών συμπτωμάτων που υποδηλώνουν την ύπαρξη σακχαρώδους διαβήτη, τις επιπλοκές που δημιουργεί στον οργανισμό, καθώς και τους τρόπους ελέγχου της νόσου για τη σωστή αντιμετώπισή της με την καλή ρύθμισή του και την πρόληψη των επιπλοκών.

Επιπλέον, το διοικητικό προσωπικό των δομών κ. Δημήτριος Μέρας και κα Αικατερίνη Λιακοπούλου ενημέρωσαν τα μέλη των ΚΑΠΗ σχετικά με τη λειτουργία των Τ.ΟΜ.Υ. και τις υπηρεσίες που παρέχονται στον πληθυσμό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass