ΥΠΟΘΕΣΗ ΥΓΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 21 Ιαν 2020 21:48
Ο νέος υγειονομικός χάρτης της 5ης ΥΠΕ κοσμεί από τις προηγούμενες ημέρες το γραφείο του διοικητή Φώτη Σερέτη. Χάρτης ιδιαίτερα χρήσιμος και κατατοπιστικός, καθώς εμφανίζονται τόσο στη Θεσσαλία όσο και στη Στερεά Ελλάδα όλα τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, οι ΤΟΜΥ και τα Πολυδύναμα, τα απλά και τα ειδικά Περιφερειακά Ιατρεία, ο οποίος θα αποτελεί το φόντο στις συσκέψεις που θα οργανώνονται από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας στην περιοχή της Κεντρικής Ελλάδας. Ο νέος υγειονομικός χάρτης της 5ης ΥΠΕ κοσμεί από τις προηγούμενες ημέρες το γραφείο του διοικητή Φώτη Σερέτη. Χάρτης ιδιαίτερα χρήσιμος και κατατοπιστικός, καθώς εμφανίζονται τόσο στη Θεσσαλία όσο και στη Στερεά Ελλάδα όλα τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, οι ΤΟΜΥ και τα Πολυδύναμα, τα απλά και τα ειδικά Περιφερειακά Ιατρεία, ο οποίος θα αποτελεί το φόντο στις συσκέψεις που θα οργανώνονται από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας στην περιοχή της Κεντρικής Ελλάδας.

Ο Β. Κικίλιας και ο νέος διοικητής του ΓΝΛ

Τη λειτουργία Κέντρων Υγείας, ΤΟΜΥ και άλλων πρωτοβάθμιων δομών υγείας, όλο το 24ώρο, 7 ημέρες την εβδομάδα και τις συμπράξεις με ιδιώτες προαναγγέλλει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής».

Ο κ. Κικίλιας σημειώνει ότι Κέντρα Υγείας, ΠΕΔΥ, ΤΟΜΥ και όλες οι πρωτοβάθμιες δομές, θα συνδεθούν σε ένα δίκτυο Πρωτοβάθμιας Υγείας που θα αποσυμφορήσει τα νοσοκομεία και θα διευκολύνει τους πολίτες. Αυτές τις δομές θα τις διοικεί manager και θα λειτουργούν 24/7 με τη λογική του group practice. «Θα συμβάλλονται γιατροί του Δημοσίου, αλλά και ιδιώτες και με αυτόν τον τρόπο θα έχει κανείς τη δυνατότητα να βρίσκει εκεί τον γιατρό της εμπιστοσύνης του», εξηγεί ο υπουργός.

Για τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) επισημαίνει ότι θα αφορούν στην κτιριακή αναβάθμιση, στο management, στην αγορά μηχανημάτων και υπηρεσιών, στη λειτουργία των νοσοκομείων. Κάνει λόγο για μεταρρύθμιση – σταθμό για το ΕΣΥ, καθώς, όπως αναφέρει το μοντέλο της συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, έχει δώσει εξαιρετικά αποτελέσματα σε Ευρώπη και Β. Αμερική, ενώ διαβεβαιώνει ότι θα αναβαθμίσει τις υπηρεσίες υγείας προς όφελος των ασθενών.

* * *

 

2BIBLIO 21 1 2020

Tο εκπαιδευτικό υλικό που πλαισιώνει τις δράσεις της πρωτοβουλίας SMOKE FREE GREECE για την πρόληψη του καπνίσματος εμπλουτίστηκε πρόσφατα με την δεύτερη, ανανεωμένη έκδοση του βιβλίου «Παιδεία για έναν Κόσμο χωρίς Κάπνισμα», το οποίο παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση στην Αθήνα.

Το περιεχόμενο του βιβλίου καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων γύρω από το κάπνισμα, όπως είναι οι επιπτώσεις στην υγεία, ο εθισμός, το παθητικό κάπνισμα, τα νέα καπνικά προϊόντα, το marketing, οι κοινωνικο-οικονομικές επιπτώσεις κ.ά. Η πιο σημαντική, όμως, συνεισφορά του βιβλίου είναι η λεπτομερής και εκτενής μεθοδολογία εκπαίδευσης και προσέγγισης των μαθητών για την αποδοτική πρόληψη του καπνίσματος και η σύνδεση που χτίζει μεταξύ σχολείου και οικογένειας.

Η νέα έκδοση του βιβλίου συμπίπτει με την επιτυχή εφαρμογή του νέου Νόμου για την προστασία από το Παθητικό Κάπνισμα στη χώρα μας και αποτελεί εργαλείο μεταφοράς της γνώσης στη μαθητική κοινότητα, μέσω των εκπαιδευτικών και των γονέων. Το βιβλίο «Παιδεία για έναν Κόσμο χωρίς Κάπνισμα» εκδόθηκε πρώτη φορά το 2016, με στόχο την ενίσχυση της εκπαιδευτικής κοινότητας στην πρόληψη του καπνίσματος τόσο στα παιδιά όσο και σε όλη την κοινωνία. Η επιμέλεια της νέας έκδοσης έγινε και πάλι από την ομάδα του Ερευνητικού Εργαστηρίου George D. Behrakis της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και της πρωτοβουλίας SMOKE FREE GREECE, με στόχο να προσφέρει σε εκπαιδευτικούς, αλλά και σε γονείς επιστημονική γνώση, την οποία θα μεταδώσουν με τη σειρά τους στη νέα γενιά.

* * *

* Την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη πίτα θα κόψει ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λάρισας το Σάββατο 25 Ιανουαρίου, ώρα 20:30 στο εστιατόριο «Λαδοφάναρο», Ξάνθου 6, Φρούριο.

* * *

* Ξεκίνησε την προηγούμενη Πέμπτη η διαδικασία των εξετάσεων της πιστοποίησης των φαρμακοποιών για τη διενέργεια εποχικού εμβολιασμού και χορήγησης αντιτετανικού ορού, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Ινστιτούτου Διά Βίου Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Ανάπτυξης Φαρμακοποιών (ΙΔΕΕΑΦ).

Ο πρώτος κύκλος των εξετάσεων θα διαρκέσει έως την 31η Ιανουαρίου. Τα αποτελέσματα θα επικυρώνονται από την Κλινική Κοινωνικής και Οικογενειακής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, οι δε επιτυχόντες θα λαμβάνουν το πιστοποιητικό τους ηλεκτρονικά, περίπου μία εβδομάδα μετά από την εξέταση.

* * *

* Ορκίζεται σήμερα και αναλαμβάνει καθήκοντα ο νέος διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας Χαράλαμπος Μπαλής. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, διδάκτορας του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και η θητεία του είναι τριετής.

------------------

 

3IPPOKRATHS 21 1 2020

Οργανώθηκε την προηγούμενη Παρασκευή και το Σάββατο στο αμφιθέατρο "Ιπποκράτης", στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το εκπαιδευτικό σεμινάριο «Ανάπτυξη κλινικών περιπτώσεων θρόμβωσης και λήψη θεραπευτικών αποφάσεων» στο πλαίσιο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Π.Μ.Σ. «Θρόμβωση και Αντιθρομβωτική αγωγή» με επιστημονικό υπεύθυνο τον καθ. Αγγειοχειρουργικής Μιλτιάδη Ματσάγκα.

Στη διάρκεια του εκπαιδευτικού σεμιναρίου, που παρακολούθησαν φοιτητές του προγράμματος και επαγγελματίες υγείας, συζητήθηκε σειρά θεμάτων που αφορούν στις αίτιες παθήσεων οι οποίες μπορούν να δημιουργήσουν θρόμβωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass