Ορκίστηκε διοικητής ΓΝΛ, σε εκκρεμότητα η διοίκηση

Ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΜΠΑΛΗΣ ΧΘΕΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ 5ης ΥΠΕ

Δημοσίευση: 22 Ιαν 2020 22:06

Με τη φιλοδοξία της επιτυχούς προώθησης του κυβερνητικού σχεδιασμού στον χώρο της υγείας και ιδιαίτερα στα νοσοκομεία που αναλαμβάνουν, ορκίστηκαν χθες στην 5η ΥΠΕ οι νέοι διοικητές των Γενικών Νοσοκομείων Λάρισας Χαράλαμπος Μπαλής και Καρδίτσας κ. Δημήτριος Κεχαγιάς, καθώς και ο αναπληρωτής διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Θήβας κ. Κωνσταντίνος Χροναίος.

Σύμφωνα με το εθιμικό, οι νέοι διοικητές υπέγραψαν στο γραφείο του διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη, τα συμβόλαια αποτελεσματικότητας στη βάση των οποίων θα αξιολογείται το έργο τους και θα κρίνονται για την ικανότητά τους να ανταποκρίνονται στην υλοποίηση των στόχων που έχουν τεθεί για το δημόσιο σύστημα υγείας.

Ακολούθως, παρουσία τόσο του κ. Σερέτη όσο και των υποδιοικητών της 5ης ΥΠΕ Ηλία Τσιαούση και Σταύρου Παπαγεωργίου, έδωσαν ο καθένας ξεχωριστά τον όρκο, για να συμμετέχουν ακολούθως στην πρώτη επίσημη σύσκεψη όπου ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ τους μετέφερε τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ, ζήτησε όπως και από τους νέους διοικητές που ορκίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες, να προχωρήσουν άμεσα στην κατάρτιση επιχειρησιακών σχεδίων τετραετούς διάρκειας με αναλυτικές αναφορές για την ανάπτυξη νέων τμημάτων, την καταγραφή των ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, προκειμένου οι πρώτες προσλήψεις που θα γίνουν να κατευθυνθούν στα τμήματα που έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα, τη διαχείριση και εξορθολογισμό των οικονομικών πόρων, τον προγραμματισμό έργων στο ΕΣΠΑ και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και την αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και των εγκαταστάσεων.

Παράλληλα υπενθύμισε την ανάγκη δραστικού περιορισμού των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων καθώς και τις συνεχείς προσπάθειες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας.

Σημειώνεται ότι ο νέος διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας Χαράλαμπος Μπαλής έχει να αντιμετωπίσει το μείζον πρόβλημα διοίκησης του νοσηλευτικού ιδρύματος, καθώς παρά το γεγονός ότι έχουν παρέλθει 9 μήνες από την αυτονόμηση των δύο νοσοκομείων της Λάρισας, στο νομαρχιακό νοσοκομείο δεν έχει οριστεί καινούρια διοίκηση με τα τρέχοντα διαχειριστικά θέματα να χειρίζεται μέχρι σήμερα η παλιά ενιαία διοίκηση, από την οποία έχουν αποχωρήσει αρχικά ο πρώην διοικητής Παν. Νάνος και οι δύο αναπληρωτές Ανθή Χαλιβέρα και Δημ. Λιόλιος μετά την τοποθέτηση των νέων διοικητών, ενώ σε εκκρεμότητα παραμένουν και οι παραιτήσεις των τοποθετηθέντων από την προηγούμενη κυβέρνηση διοικητικών συμβούλων Γιάννη Καρυπίδη και Σπύρου Μητρούλα, που παραμένουν προκειμένου να μην προκληθούν λειτουργικά προβλήματα στα δύο νοσοκομεία.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι στην παρούσα χρονική περίοδο υπάρχουν έντονοι προβληματισμοί για τη δυνατότητα λήψης αποφάσεων από το Διοικητικό Συμβούλιο και για τα δύο νοσοκομεία, ενώ παράγοντες των δύο νοσοκομείων σημείωναν το θέμα θα τεθεί δοθείσης της ευκαιρίας στον υφυπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη, ο οποίος θα βρίσκεται την ερχόμενη Κυριακή 26 Ιανουαρίου στη Λάρισα προκειμένου να συμμετάσχει στο 2ο Ευρωπαϊκό Forum Ανάπτυξης που διοργανώνει ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass