Δεύτερο κρούσμα κορονοϊού στη Λάρισα

ΤΑΞΙΔΕΨΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΛΟΙΜΩΔΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ ΠΓΝΛ * ΑΝΕΣΤΑΛΗΣΑΝ ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ

Δημοσίευση: 17 Μαρ 2020 19:02

Και δεύτερο κρούσμα προσβολής από κορονοϊό, μετά την περίπτωση του Λαρισαίου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Χρήστου Κέλλα, έβγαλε χθες η ανίχνευση του ιού σε δείγματα υπόπτων.

Πρόκειται για 50χρονο Λαρισαίο που ταξίδεψε πρόσφατα στη Βουλγαρία και επισκέφθηκε χθες πιστοποιημένο ιδιωτικό Μικροβιολογικό Εργαστήριο για να εξεταστεί για πιθανή προσβολή του από τον φονικό ιό.

Το αποτέλεσμα ήταν θετικό, γεγονός που γνωστοποιήθηκε στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας για να του δοθούν οδηγίες για νοσηλεία του σε θάλαμο αρνητικής πίεσης της Μονάδας Λοιμωδών Νοσημάτων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και να ξεκινήσουν παράλληλα οι διαδικασίες για την ιχνηλάτηση των επαφών του.

Στην ίδια μονάδα Λοιμωδών Νοσημάτων νοσηλεύεται από προχθές το βράδυ και ο βουλευτής Χρήστος Κέλλας, ο οποίος κατόπιν οδηγιών του ΕΟΔΥ πήγε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο εμφανίζοντας υψηλό πυρετό αφότου βρέθηκε θετικός στον ιό.

Στον Λαρισαίο βουλευτή έγιναν οι προβλεπόμενες εξετάσεις και από χθες το απόγευμα είναι απύρετος, ενώ καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως δέχθηκε τηλεφωνήματα από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, που ζήτησε να πληροφορηθεί την κατάσταση της υγείας του και να του ευχηθεί ταχεία ανάρρωση.

Στη Μονάδα Λοιμωδών Νοσημάτων νοσηλεύονταν χθες και άλλοι τρεις Λαρισαίοι ως ύποπτα κρούσματα, δείγματα των οποίων ελήφθησαν και ελέγχθηκαν με τα αποτελέσματα να βγαίνουν αρνητικά.

Σημειώνεται ότι εξαιτίας της έλλειψης αντιδραστηρίων τα δείγματα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στάλθηκαν σε πιστοποιημένο γνωστό ιδιωτικό Μικροβιολογικό Εργαστήριο της Λάρισας, με το Βιοχημικό Εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου να επανακάμπτει σήμερα με αναλύσεις δειγμάτων εφόσον παραδοθούν τα αντιδραστήρια, που είχαν παραγγελθεί την προηγούμενη εβδομάδα.

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ

Στο μεταξύ, με απόφαση της διοίκησης από χθες αναστάλθηκε η λειτουργία των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, για όσα περιστατικά οι διευθυντές των Κλινικών κρίνουν ότι δεν μπορούν να αναβληθούν, θα ενημερώνουν οι ίδιοι τους ασθενείς και θα ορίζουν τον χρόνο και τον τρόπο εξέτασης. Το επικαιροποιημένο πρόγραμμα Εξωτερικών Ιατρείων θα το γνωστοποιούν υποχρεωτικά και στη Γραμματεία Εξωτερικών Ιατρείων .   

 

ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass