Ο ιός είναι ύπουλος και επικίνδυνος, αλλά όχι ανίκητος!

ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΛΟΙΜΩΔΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ Ο ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ, ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ * ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΝΕΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ

Δημοσίευση: 01 Απρ 2020 20:02
Ο Χρ. Κέλλας με το προσωπικό της Μονάδας Λοιμωδών Νοσημάτων λίγο πριν την έξοδό του (φωτ. από το πολιτικό γραφείο του βουλευτή) Ο Χρ. Κέλλας με το προσωπικό της Μονάδας Λοιμωδών Νοσημάτων λίγο πριν την έξοδό του (φωτ. από το πολιτικό γραφείο του βουλευτή)

Τα χαμόγελα και η αισιοδοξία περίσσεψαν χθες στη Μονάδα Λοιμωδών Νοσημάτων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, απ’ όπου εξήλθε μετά από νοσηλεία 16 ημερών ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Κέλλας, που καταγράφηκε ως το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στη Θεσσαλία.

Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι, ο Λαρισαίος βουλευτής μετά και το δεύτερο αρνητικό αρνητικό αποτέλεσμα σε ρινοφαρυγγικό δείγμα βγήκε από τον θάλαμο αρνητικής πίεσης και λίγο αργότερα πέρασε την είσοδο της Μονάδας Λοιμωδών Νοσημάτων αφού προηγουμένως λοιμωξιολόγοι, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό τού ευχήθηκαν για πλήρη ανάρρωση.

Αμέσως μετά την έξοδό του από τη Μονάδα, ο Λαρισαίος βουλευτής σε δηλώσεις του ευχαρίστησε το νοσηλευτικό προσωπικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου για τον τιτάνιο αγώνα που δίνουν, τους λοιμωξιολόγους και προσωπικά τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα για το αμέριστο ενδιαφέρον τους  και τους Λαρισαίους για τα χιλιάδες μηνύματα συμπαράστασης.

"Με τη βοήθεια του Θεού βγήκα νικητής και από αυτή την περιπέτεια. Ο εχθρός είναι ύπουλος και επικίνδυνος αλλά όχι ανίκητος. Και κυρίως δεν κάνει διακρίσεις..." τόνισε χαρακτηριστικά για να συνεχίσει απευθύνοντας έκκληση στους συμπολίτες μας να μείνουν σπίτι σημειώνοντας: "Δεν ζητάμε τίποτε παραπάνω από το να μείνετε σπίτι. Την καθημερινότητά μας, το μέλλον μας και την οικονομία θα τα ξαναφτιάξουμε. Οι ζωές που θα χαθούν όμως δεν ξανάρχονται. Η κυβέρνηση έλαβε δυσάρεστα μέτρα, τα έλαβε έγκαιρα και τα αποτελέσματα είναι ορατά. Χρέος μας είναι να μείνουμε σπίτι για να είμαστε και την επόμενη ημέρα όλοι μαζί".

Αργότερα, το βράδυ μιλώντας στα δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών σταθμών μίλησε για τη θεραπευτική αγωγή που του χορηγήθηκε χαρακτηρίζοντας καθοριστική τη χορήγηση ενός συνδυασμού φαρμάκων, χλωροκίνης και ενός αντιβιοτικού, του «Ζιθρομάξ», αφού μόλις τα έλαβε ενδοφλέβια, έπεσε ο πυρετός και η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε θεαματικά σημάδια βελτίωσης.

Για την εξέλιξη αυτή ενημερώθηκε αμέσως τόσο ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας όσο και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας με τον Λαρισαίο βουλευτή να μεταφέρεται στο σπίτι, όπου θα παραμείνει σε περιορισμό για δύο ακόμη εβδομάδες λόγω της ανοσοκαταστολής, προκειμένου να προστατεύσει τον ταλαιπωρημένο οργανισμό του από παθογόνα μικρόβια, παράσιτα και ιούς.

ΧΩΡΙΣ ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για την πορεία της νόσου στην περιοχή της Θεσσαλίας προκαλεί το γεγονός ότι ούτε και χθες ανιχνεύτηκαν νέα κρούσματα της νόσου COVID-19 τουλάχιστον από το Βιοχημικό Εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Τα αποτελέσματα της πρώτης παρτίδας των 22 δειγμάτων -12 Πανεπιστημιακό, 6 Γενικό νοσοκομείο και 4 από Τρίκαλα- ήταν αρνητικά, ενώ αναμένονταν γύρω στα μεσάνυχτα τα αποτελέσματα και για τα επόμενα 28 δείγματα με τις πρώτες εκτιμήσεις να μιλούν για αρνητικά αποτελέσματα.

Έτσι μετά την έξοδο του κ. Κέλλα, στη Μονάδα Λοιμωδών Νοσημάτων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου νοσηλεύονται 7 ασθενείς με covid-19, ενώ στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου παραμένουν οι δύο διασωληνωμένοι ασθενείς, η κατάσταση των οποίων χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass