Υπόθεση Υγείας

Δημοσίευση: 08 Σεπ 2020 20:32

Από τον Δ.  Κατσανάκη      (katsanakis@eleftheria.gr)

Το πρώτο χειρουργείο
στη μετα - Τσιλιμίγκα εποχή
Εντός των προσεχών ημερών αναμένεται και η πρώτη χειρουργική επέμβαση στη Θωρακοχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στη μετα -Τσιλιμίγκα εποχή. Ο εκ Λονδίνου καθηγητής Θάνος Αθανασίου (φωτ.) ενημερώθηκε για την κλινική και τη

λειτουργία της και έκανε ήδη τις παρατηρήσεις του για το νέο εξοπλισμό που θα χρειαστεί για να προχωρήσει και σε νέες επεμβάσεις σύμφωνα με τις σύγχρονες μεθόδους και τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις.
Όπως έγινε γνωστό οι διοικήσεις τόσο του Ιατρικού Τμήματος όσο και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ζήτησαν από τον διακεκριμένο επιστήμονα να οργανώσει την κλινική με τρόπο ώστε να παρέχεται η δυνατότητα σε όλους τους γιατρούς να συμμετέχουν στα χειρουργεία και να εκπαιδεύσει τουλάχιστον δύο γιατρούς στην καρδιοχειρουργική. Τομείς στους οποίους ο κ. Αθανασίου διαθέτει τεράστια εμπειρία.

 

Στις 28 Σεπτεμβρίου η συνταγογράφηση

για το αντιγριπικό εμβόλιο
Την τελευταία Δευτέρα του Σεπτεμβρίου, στις 28 του μήνα που διανύουμε, θα αρχίσουν οι γιατροί της χώρας να συνταγογραφούν ηλεκτρονικά το αντιγριπικό εμβόλιο.
Ο εμβολιασμός κατά της γρίπης ιδίως για τις ευπαθείς ομάδες αποκτά μεγαλύτερη σημασία φέτος και λόγω της πανδημίας Covid-19. Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας, η περίοδος εμβολιασμών για τη γρίπη ξεκινά στα μέσα του επόμενου μήνα -όπως γίνεται κάθε χρόνο- μετά και την επίσημη εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.
Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας αναφέρει: «Έπειτα από εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, η εμβολιαστική περίοδος για τη γρίπη ξεκινά στα μέσα Οκτωβρίου, όπως κάθε χρόνο. Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση για το αντιγριπικό εμβόλιο θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου».


Εγγραφές εθελοντών στον ΕΕΣ
Από το Περιφερειακό Τμήμα Λάρισας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι κατά την περίοδο 2020-2021 θα λειτουργήσουν τα εξής τμήματα εθελοντών:
1. Εκπαίδευση Εθελοντών Νοσηλευτικής.
2. Εκπαίδευση Εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας.
3. Σχολή Δοκίμων Εθελοντών Σαμαρειτών-Διασωστών.
Πληροφορίες καθημερινά από τις 8:00 π.μ. μέχρι τις 14:00 στα τηλέφωνα
- Κοιν. υπηρεσία 2410-532.250 (email socialservicelarissa@redcross.gr)
- Νοσηλευτική 2410-532.241 (nrseeslarisa@yahoo.gr)
- Σώμα Σαμαρειτών 6946-769.770, 6985-628.284, 6977-395.051 (Λόγω τεχνικού προβλήματος στο ηλεκτρονικό site του Σώματος Σαμαρειτών οι αιτήσεις θα γίνονται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας. Όσοι υποψήφιοι έκαναν τις αιτήσεις του ηλεκτρονικά θα πρέπει να ξανακάνουν την αίτησή τους τηλεφωνικά ή στα γραφεία του Τμήματος Μεγ. Αλεξάνδρου 7 (4ος όροφος).


Αιτήσεις για κατάρτιση
στο Δ.Ι.Ε.Κ. του ΠΓΝΛ
Συνεχίζεται η υποβολή των αιτήσεων επιλογής καταρτιζομένων στο Α’ εξάμηνο και κατατάξεων καταρτιζομένων στο Γ’ εξάμηνο για την εκπαιδευτική περίοδο 2020-2021 στο Δ.Ι.Ε.Κ. του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας Ειδικότητας «Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας» έως και τις 15 Σεπτεμβρίου 2020.
Η υποβολή των αιτήσεων θα υλοποιείται καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή, 9:00 π.μ. - 1:00 μ.μ., στη γραμματεία του Δ.Ι.Ε.Κ. στο ΠΓΝΛ.
Δικαίωμα υποβολής αίτησης επιλογής ως καταρτιζόμενοι-νες στο Α’ εξάμηνο έχουν οι απόφοιτοι Γενικού Λυκείου, ΕΠΑ.Σ., ΕΠΑ.Λ., Τ.Ε.Ε. Β’ Κύκλου Σπουδών και Τ.Ε.Λ.. ενώ στο Γ’ εξάμηνο έχουν απόφοιτοι ΕΠΑ.Σ, ΕΠΑ.Λ., ΤΕΕ Β’ Κύκλου, Τ.Ε.Λ., εξειδίκευση ΕΠΑ.Λ. συναφών ειδικοτήτων σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Δικαίωμα αίτησης για κατάταξη έχουν και οι καταρτιζόμενοι/-νες (έχοντας κατοχυρώσει τα Α΄ και Β΄ Εξάμηνα κατάρτισης) καθώς και οι απόφοιτοι συναφών ειδικοτήτων των Ι.Ε.Κ. Η φοίτηση στο Δ.Ι.Ε.Κ. είναι δωρεάν και ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας.
Πληροφορίες για τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας www.uhl.gr.
Τηλ. Γραμματείας Δ.Ι.Ε.Κ: 2413-50.2590/

 

IASSO_THESSALIAS.jpg

Σεμινάριο βασικής υποστήριξης της ζωής

Το 19ο σεμινάριο βασικής υποστήριξης της ζωής στη μαιευτική BLSO (Basic Life Support in Obstetrics) διοργανώνεται στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020.
Με το μονοήμερο Σεμινάριο BLSO αποκτώνται οι γνώσεις και οι ικανότητες που χρειάζονται για άμεση και αποτελεσματική αντίδραση κατά τη διάρκεια ενός φυσιολογικού τοκετού με μαιευτικό επείγον το οποίο χρήζει προ-νοσοκομειακής περίθαλψης.
Απευθύνεται σε επαγγελματίες, που έρχονται σε επαφή με το περιστατικό στο σημείο που συμβαίνει, όπως είναι διασώστες, το προσωπικό των σωμάτων ασφαλείας και αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, των επαγγελμάτων περιγεννητικής φροντίδας και πολλών άλλων.
Επιστημονικά Υπεύθυνος του Σεμιναρίου είναι ο Αν. Καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας κ. Νικόλαος Βραχνής. Για να λάβετε μέρος μπορείτε να συμπληρώσετε τη φόρμα συμμετοχής και να την αποστείλετε ηλεκτρονικά στη Γραμματεία της Ελληνικής Εταιρείας Μαιευτικού και Γυναικολογικού Επείγοντος στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@hsoge.gr. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https: //www.hsoge.gr/ ή επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 210-7789.211.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass