«Θετική» εργαζόμενη της Alpha Bank στη Λάρισα

ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ 12 ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ – ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ – ΠΟΙΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Δημοσίευση: 12 Νοε 2020 21:02

Με προσωπικό ασφαλείας, λειτουργεί από χθες το κεντρικό κατάστημα της Alpha Bank

στη Λάρισα, μετά τον εντοπισμό κρούσματος κορονοϊού σε εργαζόμενη. Η υπάλληλος του υποκαταστήματος, που την περασμένη Δευτέρα εργαζόταν, παρουσίασε συμπτώματα, έκανε τεστ και διαγνώστηκε θετική στον ιό. Στις 4.30 προχθές το μεσημέρι στο κατάστημα, το οποίο βρίσκεται επί της Παπαναστασίου 23, έγινε σχολαστική απολύμανση και ελήφθησαν όλα τα μέτρα για την ασφάλεια του κοινού και του προσωπικού.
Όλοι οι εργαζόμενοι, περίπου 12 άτομα, τέθηκαν σε προληπτική καραντίνα (όλοι είναι καλά στην υγεία τους) και αντικαταστάθηκαν με προσωπικό ασφαλείας από άλλα καταστήματα του Ομίλου. Η Τράπεζα μάλιστα, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει πως «όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας έθεσε σε εφαρμογή η Alpha Bank στο κατάστημά της επί της οδού Παπαναστασίου στη Λάρισα, σε συνέχεια επιβεβαίωσης κρούσματος Covid-19 σε εργαζόμενο την Τρίτη 10 Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο και τις κατευθυντήριες οδηγίες του ΕΟΔΥ, η Τράπεζα προχώρησε άμεσα σε γενική απολύμανση του Καταστήματος, ενώ οι Υπάλληλοι που εργάζονταν έως και χθες στο Κατάστημα θα παραμείνουν προληπτικά κατ’ οίκον για 14 ημέρες. Το Κατάστημα λειτουργεί κανονικά με νέα σύνθεση προσωπικού της Τράπεζας από Καταστήματα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας. Με προτεραιότητα την υγεία και την ασφάλεια του προσωπικού και των πελατών της, η Alpha Bank τηρεί αυστηρά όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας, διασφαλίζοντας παράλληλα την απρόσκοπτη συνέχιση των τραπεζικών συναλλαγών και τη στήριξη της Οικονομίας».
Παρενθετικά να σημειώσουμε πως ο/η εργαζόμενος/-η που μπαίνει σε καραντίνα, καλείται να αναπληρώσει τις μισές ώρες που αναλογούν στις ημέρες που αναγκαστικά δεν εργάστηκε, όπου βέβαια δεν είναι δυνατή η παροχή εξ αποστάσεως εργασίας. Επιπλέον του κανονικού του ωραρίου και τυχόν υπερεργασίας ή υπερωρίας, χωρίς καμιά αμοιβή... Θέση της ΟΤΟΕ πάντως είναι ότι εργαζόμενος/-η που υποχρεούται σε καραντίνα, δεν πρέπει να χρεωθεί ούτε μία ώρα απλήρωτης εργασίας. Για αυτό, άλλωστε, σε άλλες χώρες, όπως στην Ιταλία, η άδεια για καραντίνα χορηγείται ως αναρρωτική και με επιδότηση από το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα, χωρίς να απαιτείται αναπλήρωση.ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Στο μεταξύ θυμίζουμε πως για τη διαφύλαξη της υγείας εργαζομένων στα τραπεζικά καταστήματα και των συναλλασσόμενων από τον περασμένο Αύγουστο δεν πραγματοποιούνται με φυσική παρουσία οι ακόλουθες συναλλαγές:
* Αναλήψεις μετρητών έως 400 ευρώ. Η ανάληψη μέχρι του ποσού αυτού θα πραγματοποιείται αποκλειστικά με τη χρήση της χρεωστικής κάρτας, στα ΑΤΜ.
* Καταθέσεις μετρητών έως 1.000 ευρώ. Οι καταθέσεις μέχρι του ποσού αυτού θα πραγματοποιούνται στα ΑΤΜ με τη χρήση χρεωστικής κάρτας.
Οι πληρωμές λογαριασμών τρίτων (δημόσιο, ενέργεια, ύδρευση, τηλεφωνία, συνδρομητική τηλεόραση, ασφάλειες, κ.λπ.) εξοφλούνται μέσω internet/mobilebanking ή στα ΑΤΜ. Δεν θα δίνεται η δυνατότητα εξυπηρέτησης αυτών των συναλλαγών με χρήση μετρητών στο ταμείο. Η ενημέρωση λογαριασμών (κινήσεων και υπολοίπων) πραγματοποιείται μέσω internet/mobilebanking ή στα ΑΤΜ. Ενημερώσεις βιβλιαρίων ταμιευτηρίου δεν θα πραγματοποιούνται στο δίκτυο καταστημάτων.
Οι τράπεζες γενικά συστήνουν στους πελάτες τους για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους να αξιοποιήσουν τη χρεωστική κάρτα και τους κωδικούς πρόσβασης στην ηλεκτρονική τραπεζική. Παρακαλούν επίσης να περιορίσουν τις επισκέψεις τους στα τραπεζικά καταστήματα. Εάν παρόλα αυτά καθίσταται αναγκαία η προσέλευσή τους σε τραπεζικό κατάστημα, θα πρέπει να διαθέτουν υποχρεωτικά προστατευτική μάσκα και να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass