Προτεραιότητα εμβολιασμών στους εργαζόμενους της 5ης ΥΠΕ

ΖΗΤΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 26 Μαρ 2021 17:30

Τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των εργαζομένων της 5ης ΥΠΕ ζητά το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και σημειώνει: «Οι υποσχέσεις της Κυβέρνησης και της 5ης ΥΠΕ, που υπογράμμιζαν εδώ και μήνες σε όλους τους τόνους ότι οι γιατροί, οι νοσηλευτές και το παραϊατρικό προσωπικό θα είναι σε πρώτη προτεραιότητα για να εμβολιαστούν, εξαφανίστηκαν ξαφνικά.


Με εντολή της Διοίκησης της 5ης ΥΠΕ προς τα εμβολιαστικά κέντρα αναφέρεται αυτολεξεί ότι: «Δεν θα προβαίνετε σε εμβολιασμό υπαλλήλων που εργάζονται στην 5η ΥΠΕ, παρά μόνο σε εμβολιασμό υπάλληλων Κέντρων Υγείας και Νοσοκομείων». Εκτός προγραμματισμένου εμβολιασμού μένουν δηλαδή δεκάδες εργαζόμενοι οι οποίοι έρχονται καθημερινά σε επαφή με ασθενείς, οπότε ο κίνδυνος για τη διασπορά του ιού γίνεται ακόμα μεγαλύτερος. Το γιατί φυσικά πάρθηκε μία τέτοια απόφαση δεν αιτιολογείται με αποτέλεσμα να μας προβληματίζει.
Απαιτούμε άμεσα να ανακληθεί αυτή η απόφαση και παράλληλα να παρθούν ουσιαστικά μέτρα για την πρόληψη και προστασία της υγείας του λαού της περιοχής από την πανδημία όπως: Να επιταχυνθεί το εμβολιαστικό πρόγραμμα, αξιοποιώντας όλα τα ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια. Επίταξη άμεσα του ιδιωτικού τομέα Υγείας, με προτεραιότητα τις κλίνες ΜΕΘ, χωρίς αποζημίωση των κλινικαρχών. Κεντρικό καταμερισμό και αξιοποίηση του συνόλου των δομών Υγείας της χώρας, ώστε να μη μετατραπεί το δημόσιο Σύστημα Υγείας σε σύστημα μίας νόσου. Μέτρα υγείας και ασφάλειας για τους εργαζόμενους σε δημόσια και ιδιωτική Υγεία. Μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου Συστήματος Υγείας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass