«Κατά προτεραιότητα εμβολιασμός των σεισμόπληκτων»

Η Α. ΒΑΓΕΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 26 Μαρ 2021 15:50

To αίτημα των κατοίκων των σεισμόπληκτων περιοχών του νομού Λάρισας για τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό τους κατά του κορονοϊού επαναφέρει με ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λάρισας Άννα Βαγενά, επισημαίνοντας:
«Μέσα στην αντικειμενικά δύσκολη καθημερινότητα, οι κάτοικοι των σεισμόπληκτων περιοχών του νομού Λάρισας, ανάμεσα σε αυτούς ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά, δεν είναι εκτεθειμένοι μόνο στον καιρό, τις κακουχίες, την αβεβαιότητα για το μέλλον τους και τον διαρκή φόβο που εύλογα δημιουργεί η έντονη μετασεισμική δραστηριότητα, αλλά είναι εκτεθειμένοι και στον υψηλό κίνδυνο διασποράς του ιού της πανδημίας, με τα πρώτα κρούσματα να έχουν ήδη σημειωθεί ανάμεσά τους.


Παρά το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή ένα από τα βασικά αιτήματα των κατοίκων των περιοχών που επλήγησαν από τον πρόσφατο καταστροφικό σεισμό ήταν ο κατά προτεραιότητα εμβολιασμός τους κατά του Covid-19, ένα αίτημα το οποίο εκφράστηκε και από τους δημάρχους Λαρισαίων, Τυρνάβου, Ελασσόνας, Κιλελέρ, Τεμπών και Αγιάς, κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας στις 5/03/21 υπό τον περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό και τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλη Παπαγεωργίου, για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργήσει η έντονη σεισμική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, αλλά και από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Αλέξη Τσίπρα, μετά την επίσκεψή του στα σεισμόπληκτα χωριά, μέχρι στιγμής οι κάτοικοι δεν έχουν καμία σχετική ενημέρωση.
Κλείνοντας, η Άννα Βαγενά ερωτά τον υπουργό Υγείας εάν συμφωνεί ή όχι ότι οι κάτοικοι των σεισμόπληκτων περιοχών του νομού Λάρισας που προαναφέρθηκαν και που αποδεδειγμένα αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, με πολλά σπίτια χαρακτηρισμένα ως μη κατοικήσιμα από κυβερνητικά κλιμάκια, βρίσκονται πολλαπλά εκτεθειμένοι στον κίνδυνο διασποράς του ιού της πανδημίας; Είναι στις προθέσεις του να ικανοποιήσει άμεσα το αίτημα για τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό κατά του Covid-19 των κατοίκων των σεισμόπληκτων περιοχών του νομού Λάρισας;».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass