ΟΠΩΣ ΤΟΝΙΣΑΝ Κ. ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΑΣ ΚΑΙ ΑΘ. ΜΠΑΝΤΟΥΛΗΣ:

Σημαντικό έργο ζωής η παρουσία των κινητών μονάδων Υγείας

Δημοσίευση: 08 Αυγ 2014 11:25 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:23

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ – ΤΕΜΠΗ (Γραφείο «Ε)

Του Κώστα Τσόλα

Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία το πρόγραμμα εξετάσεων με τις δύο κινητές μονάδες οι οποίες ενεργοποιήθηκαν από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας για την περιφέρεια του νομού και στη συνέχεια συνεχίστηκαν οι επισκέψεις και σε άλλες περιοχές της Θεσσαλίας.

Προχθές κινητή μονάδα βρέθηκε στα Μεσάγγαλα του Δήμου Τεμπών, σε ένα χώρο που λόγω των καλοκαιρινών διακοπών σφύζει από ζωή.

Υπεύθυνος του προγράμματος από την 5η ΥΠΕ είναι ο καταξιωμένος γιατρός ο οποίος διετέλεσε υποδιοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας κ. Αθανάσιος Μπαντούλης, ενώ εκεί βρέθηκε και ο διοικητής του «Αχιλλοπούλειου» Γενικού Νοσοκομείου Βόλου κ. Κώστας Καραμπάτσας.

Οι κ. Καραμπάτσας και Μπαντούλης ήταν οι άνθρωποι που συνέβαλαν τα μέγιστα στη λειτουργία των δύο κινητών μονάδων στο νομό Λάρισας. Αυτές  οι δύο μονάδες το τελευταίο διάστημα κυριολεκτικά «όργωσαν» την περιφέρεια του νομού και στη συνέχεια και πολλές περιοχές της Θεσσαλίας κάνοντας επ’ ωφελεία των κατοίκων εξετάσεις όπως μαστογραφίες, σπιρομετρήσεις, οστεοπόρωσης, βιοχημικές μικροβιολογικές και άλλες.

Το σημαντικό αυτό πρόγραμμα αγκάλιασε με θέρμη ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Λάζαρος Μακρής ώστε το συγκεκριμένο πρόγραμμα να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της Θεσσαλίας, πέραν του νομού Λάρισας.

Με αφορμή την παρουσία της κινητής μονάδας στα Μεσάγγαλα ο πρώην διοικητής του Γ.Ν. Λάρισας και νυν διοικητής του Γ.Ν. Βόλου κ. Κώστας Καραμπάτσας με δήλωσή του στην «Ε» σημειώνει: «Ζήτησα από τον κ. Λάζαρο Μακρή και τον κ. Αθ. Μπαντούλη ο οποίος είναι ο υπεύθυνος του προγράμματος, δύο πρωτεργάτες αυτής της όλης σημαντικής προσπάθειας να χρησιμοποιηθούν οι δύο κινητές μονάδες και στις Βόρειες Σποράδες και συγκεκριμένα σε Σκιάθο και Σκόπελο. Η ανταπόκρισή τους ήταν θετικότατη και μέσα στον Σεπτέμβριο σε συνεργασία με τους Δήμους των νησιών θα οριστικοποιηθεί η ακριβής ημερομηνία των επισκέψεων».

Ο κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΑΝΤΟΥΛΗΣ

Από την πλευρά του ο υπεύθυνος του προγράμματος κ. Αθανάσιος Μπαντούλης, άνθρωπος με σημαντική προσφορά στον τομέα της υγείας μιλώντας στην «Ε», αφού και εκείνος με τη σειρά του αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που έγινε και συνεχίζει να γίνεται με τις δύο κινητές μονάδες σημείωσε με έμφαση ότι η λειτουργία αυτής της προσπάθειας πρέπει να πάρει θεσμικό χαρακτήρα, μέσα από θεσμικό πλαίσιο για λειτουργήσει ακόμα πιο καλά. Μάλιστα ο κ. Μπαντούλης προτείνει όλη αυτή η διαδικασία να αγκαλιαστεί από το αρμόδιο υπουργείο, την Περιφέρεια και τους Δήμους. Πρόταση που έγινε η οποία όμως δεν βρήκε ανταπόκριση. Ο κ. Μπαντούλης σημείωσε επίσης ότι οι δύο κινητές μονάδες γύρισαν όλους τους περιφερειακούς δήμους, τις Σποράδες, την περιοχή της λίμνης Πλαστήρα και αλλού.

Και ο Μπαντούλης κατέληξε: «Αν αυτή η προσπάθεια πάρει θεσμική μορφή, τότε οι εξετάσεις θα επεκταθούν και σε άλλους τομείς, όπως οι καρκίνοι του παχέος εντέρου και του προστάτη, υπέρτασης, ουρικού οξέως, στεφανιαίας νόσου κ.α.

Ήδη σε συνεργασία με την Αγγειοχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και τον καθηγητή κ. Νταλέκο μπορεί να υπάρξει επέκταση των εξετάσεων και έλεγχος των υπατητιδών».

Τέλος ο κ. Μπαντούλης σημείωσε ότι οι μέχρι τώρα εξετάσεις σε διάφορες περιοχές μπορούν να αξιοποιηθούν ώστε να υπάρχει ένα βάσιμο ιατρικό ιστορικό για την κάθε περιοχή.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass