Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΑΡΤΗΡΙΑΚΗΣ ΠΙΕΣΗΣ

Ένα γιαούρτι την ημέρα...

Δημοσίευση: 09 Σεπ 2014 21:25 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:06

Η τακτική κατανάλωση προβιοτικών, μέσω τροφίμων όπως το γιαούρτι, το γάλα και το τυρί, βοηθά στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης του αίματος, σύμφωνα με ανασκόπηση μελετών που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Hypertension.

Σύμφωνα με τους ερευνητές η κατανάλωση των απαραίτητων ποσοτήτων προβιοτικών για διάστημα δύο μηνών μπορεί να μειώσει σημαντικά την αρτηριακή πίεση του αίματος. Παλαιότερες μελέτες είχαν διαπιστώσει ότι, τα προβιοτικά, δηλαδή τα «καλά βακτήρια» που εμπεριέχουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα έχουν θετική επίδραση στα επίπεδα του σακχάρου του αίματος, την χοληστερόλη, και άλλες ορμόνες, δηλαδή σε παράγοντες που επηρεάζουν την ροή του αίματος.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι κατά μέσο όρο, η κατανάλωση προβιοτικών μείωνε την συστολική αρτηριακή πίεση κατά 3,56 mm Hg και τη διαστολική κατά 2,38 mm Hg, συγκριτικά με το εικονικό σκεύασμα ή την απουσία θεραπείας.

Για την επίτευξη όμως σημαντικής βελτίωσης στην αρτηριακή πίεση ο μέσος άνθρωπος θα πρέπει να καταναλώνει τουλάχιστον ένα γιαούρτι την ημέρα, για διάστημα τουλάχιστον δύο μηνών. Μάλιστα, η επίδραση ήταν εμφανέστερη στα άτομα που είχαν την υψηλότερη αρτηριακή πίεση.Σύμφωνα με την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία, φυσιολογική θεωρείται η αρτηριακή πίεση όταν η συστολική είναι μικρότερη από 120 mm Hg και η διαστολική κάτω από 80 mm Hg. Ως υψηλή αρτηριακή πίεση ορίζεται η τιμή των 140/90 mm Hg, που αυξάνει και τον ατομικό κίνδυνο για καρδιακή νόσο, εγκεφαλικό επεισόδιο, νεφρικές βλάβες και άλλα προβλήματα υγείας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
COFFEE SHOW DHMOS LARISAION 15-5-24

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass