«Να είσαι περήφανος για το στόμα σου»

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛ. ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 20 Μαρ 2022 16:30

Με αφορμή την 20ή Μαρτίου που έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Λάρισας στο μήνυμά του, μεταξύ άλλων, σημειώνει πως στόχος του εορτασμού «είναι η υπενθύμιση της αξίας της στοματικής υγείας στο κοινωνικό σύνολο.

Το μήνυμα του φετινού εορτασμού είναι, όπως και την προηγούμενη χρονιά, «Να είσαι περήφανος για το στόμα σου - Είναι αυτό που συνδέει το σώμα, το μυαλό και την καρδιά μας». Στόχος μας είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού στη σχέση του στόματός του με τη γενική του εικόνα και τη γενική του υγεία και η όσο το δυνατόν ευρύτερη διάχυση αυτού του μηνύματος.
Ένα υγιές στόμα είναι αδιάσπαστα συνυφασμένο με ένα υγιές σώμα και το κεντρικό σύνθημα της φετινής καμπάνιας στοχεύει στο να παρακινήσει τους ανθρώπους να αναγνωρίσουν τη στενή σχέση και αλληλεπίδραση μεταξύ της στοματικής και της γενικής τους υγείας και ευεξίας. Ωστόσο, η φετινή εκστρατεία ενημέρωσης έχει έναν ακόμα σημαντικό στόχο, να αναδείξει τον ρόλο του οδοντιάτρου ως συμβούλου για τη γενική υγεία και την ευζωία του ασθενούς. Ο οδοντίατρος είναι σε θέση να διαδραματίσει μέσα από τη διαπροσωπική του σχέση με τον ασθενή έναν ρόλο πολύ σημαντικό, παράπλευρο με εκείνον της παροχής των αμιγώς οδοντιατρικών του υπηρεσιών, έναν ρόλο συμβουλευτικό σε ό,τι αφορά τη διακοπή του καπνίσματος, την εκπαίδευση για τη διατροφή, τη σωματική άσκηση και την άθληση, τον έλεγχο του σωματικού του βάρους και φυσικά την ατομική στοματική υγιεινή. Ας ρίξουμε έστω και για την ημέρα αυτήν τους προβολείς -συμβολικά και κυριολεκτικά- στη σημασία του χαμόγελου, που κινδυνεύει να σβήσει στις σκοτεινές μέρες που περνάει η ανθρωπότητα» καταλήγει ο ΟΣΛ με αφορμή και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass