Εκρηξη κρουσμάτων ενδοοικογενειακής βίας

ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ Ο ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ 5ης ΥΠΕ ΣΤ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ - ΔΙΕΡΕΥΝΑΤΑΙ Η ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΟΠΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

Δημοσίευση: 12 Νοε 2022 15:00

Συνάντηση εργασίας με κεντρικό θέμα την ενδοοικογενειακή βία

και τις δράσεις πρόληψης και διαχείρισης των περιστατικών της συγκάλεσε στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας στη Λάρισα η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, παρουσία του υποδιοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος, κ. Σταύρου Παπαγεωργίου.
Στη συλλογική στήριξη των Δήμων στο έργο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, κυρίως στην περίοδο του Covid- 19, αναφέρθηκε αρχικά ο διοικητής του κ. Γρηγόρης Βλαχάκης, επισημαίνοντας πως «τώρα έχουμε το πρόβλημα της ενδοοικογενειακής βίας και πρέπει να προετοιμαστούμε». Ο υποδιοικητής της 5ης ΥΠΕ και αρμόδιος για θέματα ψυχικής υγείας αναφέρθηκε στον τεράστιο αριθμό περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας που έχουν εκδηλωθεί το τελευταίο 7μηνο, τα οποία υπολογίζονται στις 2.000 με περίπου 280 ή 300 περιστατικά μηνιαίως. Ωστόσο, τόνισε πως: «Πρόκειται για ένα μικρό κομμάτι της ενδοοικογενειακής βίας που βγαίνει προς τα έξω, καθώς υπάρχουν κι άλλα που δεν γίνονται φανερά – τα εν οίκω μη εν δήμω».
Στη συνέχεια, μιλώντας για τη σύσκεψη, επισήμανε ότι «γίνεται για να δούμε τι δυνάμεις έχουμε στον τομέα της ψυχικής υγείας και τι δομές έχουμε που μπορούν να βοηθήσουν, καθώς τα ψυχικά προβλήματα είναι το μείζον πρόβλημα της επόμενης δεκαετίας», για να προσθέσει πως: «Μας ενδιαφέρει η ενδοοικογενειακή βία που έχει σχέση με το παιδί», εξηγώντας, παράλληλα, τους λόγους που οφείλει η Πολιτεία να επικεντρωθεί σε αυτό. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η διερεύνηση της δημιουργίας ενός δικτύου συνεργαζόμενων φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, του Νομαρχιακού Νοσοκομείου και των κοινοτικών δομών παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Οι ανάγκες, καθώς και το γεγονός ότι η παροχή ψυχιατρικής φροντίδας στην κοινότητα, με βάση τις αρχές της κοινωνικής ψυχιατρικής και της ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, διασφαλίζεται μόνο μέσω της διεπιστημονικής συνεργασίας - της διασύνδεσης και διαμόρφωσης του κατάλληλου πρωτοκόλλου διαχείρισης των περιστατικών.
Στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας παρουσιάστηκε σχετικό video που ευγενικά παραχώρησαν οι δημιουργοί Πασχάλης Μάντης και Έλενα Ξυδιά στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.
Στη συνάντηση ήταν παρόντες οι αντιδήμαρχοι Κοινωνικής Πολιτικής των Δήμων: Λάρισας Σωτήριος Βούλγαρης, Κιλελέρ Αχιλλέας Χατζούλης, Ελασσόνας Φρόσω Καρκαβανίδου και Τεμπών Χρήστος Κρικώνης, η ειδική συνεργάτιδα του δημάρχου Φαρσάλων, Άννα Φλωρά, ο προϊστάμενος Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Αγιάς Θεόδωρος Γκασδράνης, εκπρόσωποι του Τμήματος Ανηλίκων του Αστυνομικού Τμήματος Λάρισας και του γραφείου ενδοοικογενειακής βίας της Ελληνικής Αστυνομίας, εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο σπίτι», η Διοίκηση και τα τμήματα του Γ.Ν. Λάρισας, καθώς και η Διεύθυνση του Κέντρου Ψυχικής Υγείας.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass