«Καθρέφτης» της υγείας μας το μικροβίωμα του εντέρου

Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΧΘΕΣ ΣΤΟN ΜΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΠΠΑ

Δημοσίευση: 22 Νοε 2023 14:22

Το μικροβιωματικό προφίλ ενός ατόμου επηρεάζει τη σωματική υγεία, την ψυχική κατάσταση και ακόμη και τη νευρολογική ανάπτυξη των παιδιών, καθώς και την ανταπόκριση σε φαρμακευτικές αγωγές, τονίστηκε, μεταξύ άλλων, στη χθεσινή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Μύλο του Παππά. Η διακεκριμένη γαστρεντερολόγος κ. Ροξάνα Αγκαρίτσι, σε συνεργασία με τον βραβευμένο ερευνητή, δρ. Manuelle Biazzo, από το καινοτόμο εργαστήριο της The Bio Arte στη Μάλτα παρουσίασαν στο κοινό τα πρόσφατα ερευνητικά επιτεύγματα στον τομέα του μικροβιωμάτος του εντέρου, αποκαλύπτοντας τη σημασία του στην υγεία μας.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η κ. Αγκαρίτσι, πολλές έρευνες έχουν αποδείξει τη σύνδεση μεταξύ της καλής υγείας του εντέρου και του ανοσοποιητικού συστήματος, της διάθεσης, της καλής ψυχικής υγείας, των ενδοκρινικών διαταραχών, της εμφάνισης αυτοάνοσων νοσημάτων, δερματοπαθειών και καρκίνου. «Η ανταπόκριση σε μια φαρμακευτική αγωγή εξαρτάται πολλές φορές από τη σύσταση του μικροβιώματος του εντέρου.
Είναι ρυθμιστής σε πολλές ασθένειες, όπως σε αλλεργίες, καρδιαγγειακά νοσήματα, άσθμα κ.ά.» σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην επίδραση της διατροφής στο μικροβίωμα του εντέρου και στα νέα εργαλεία που διαθέτει πλέον η επιστήμη, για να διαπιστώσει εάν ένα μικροβίωμα είναι υγιές ή όχι.
Ν. ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass