Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ: «Η κυβέρνηση «ξηλώνει» τη Δημόσια Υγεία»

Δημοσίευση: 30 Νοε 2023 13:21

«Μητέρα όλων των μαχών» χαρακτήρισε χθες για το ΠΑΣΟΚ τη δωρεάν Δημόσια Υγεία η Λαρισαία βουλευτής Ευαγγελία Λιακούλη και με αφορμή την πανελλαδική 48ωρη απεργία σε δήλωσή της μεταξύ άλλων τονίζει:

«...Τα προηγούμενα χρόνια, η κυβέρνηση της ΝΔ ψήφισε και τώρα εφαρμόζει την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ, επιτρέποντας τη μετατροπή του ύψιστου δημόσιου και κοινωνικού αγαθού, της Υγείας, σε αντικείμενο της ιδιωτικής αγοράς.
Μόλις πριν λίγο καιρό, με «πλάγιο τρόπο» εφαρμόστηκε στη Θεσσαλία η διακομιδή ασθενών με ιδιωτικά ασθενοφόρα, μέχρι το «τέλος του χρόνου» –είπαν εχθές- «μέχρι νεωτέρας» –θα πουν αύριο-αντί να προχωρήσουν σε ουσιαστικές κινήσεις στελέχωσής του και βέβαια όχι χρησιμοποιώντας ως πλήρωμα ασθενοφόρου τους γιατρούς των Κέντρων Υγείας.
Οι νοσοκομειακές υποδομές της Λάρισας, αλλά και σε όλη την επικράτεια αφήνονται στη μοίρα τους, προκειμένου να εξωθηθούν οι ασθενείς και οι οικογένειές τους στις ιδιωτικές δομές υγείας: Επτά χειρουργικές αίθουσες στα δύο νοσοκομεία της πόλης (6 στο ΠΓΝΛ και 1 στο ΓΝΛ) δεν λειτουργούν, αφού απαιτείται η πρόσληψη 24 νοσηλευτών και 3 αναισθησιολόγων.
Τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας που εξυπηρετούν ολόκληρη σχεδόν τη Θεσσαλία, ακόμη δεν διαθέτουν σύγχρονες, εξειδικευμένες Μονάδες Εγκεφαλικών, αφού τίποτα δεν έχει γίνει σε σχέση με τις υλικοτεχνικές υποδομές που απαιτούνται, αλλά και την πρόσληψη του ανάλογου ιατρονοσηλευτικού προσωπικού.
Τα Κέντρα Υγείας της περιοχής μας, ακόμη «ψάχνουν» τους 100 και πλέον γιατρούς που …θα τα στελεχώσουν...
...Το ΠΑΣΟΚ, διαχρονικά ωστόσο, θεωρεί πως η δωρεάν Δημόσια Υγεία αποτελεί τη «μητέρα όλων των μαχών».
Σήμερα και αύριο στις κινητοποιήσεις των πανεπιστημιακών γιατρών και εργαζομένων, λέμε ένα δυναμικό και αποφασιστικό «όχι» στην περαιτέρω υποβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και στην δια της «διολισθήσεως» ιδιωτικοποίησή του.
Παράλληλα, ζητάμε την, δίχως υποσημειώσεις και αστερίσκους, ανάπτυξη κάθε επιμέρους κλάδου της Δημόσιας Υγείας, ως ολοκληρωμένης δημόσιας υπηρεσίας, με ισχυρές δομές και πλήρη στελέχωση, όχι μόνο στην Περιφέρειά μας, αλλά και παντού».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass