Διήμερο δράσης ΠΟΕΔΗΝ στη Λάρισα

ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΝΛ

Δημοσίευση: 19 Δεκ 2023 8:03

Με μαζική πανελλαδική συγκέντρωση στο Γενικό Νοσοκομείο και πορεία σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας – Πρόνοιας – ΕΚΑΒ στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, όπου θα γίνουν ομιλίες όλων των παρευρισκόμενων φορέων, η ΠΟΕΔΗΝ κορυφώνει σήμερα τις κινητοποιήσεις της στην περιοχή της Λάρισας.

Το διήμερο δράσης της ΠΟΕΔΗΝ ξεκίνησε χθες το πρωί με εκδήλωση στο «Χατζηγιάννειο», όπου το προεδρείο της Ομοσπονδίας σε μια κίνηση έμπρακτης αλληλεγγύης και στήριξης στους πληγέντες συναδέλφους της υγειονομικούς της Θεσσαλίας, των οποίων καταστράφηκαν ολοσχερώς οι περιουσίες τους στις πρόσφατες πλημμύρες, διένειμε το ποσό των 15.000 ευρώ.
Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ: «Με τη συμβολική αυτή ενέργεια εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους πληγέντες κατοίκους της Θεσσαλίας. Επιδιώκουμε να στείλουμε μήνυμα στην Κυβέρνηση για αρωγή και αποζημίωση των ζημιών των πολιτών από τις φυσικές καταστροφές που έπληξαν τη Θεσσαλία, καθώς επίσης την αναγκαιότητα επίσπευσης κατασκευής και ολοκλήρωση των έργων υποδομής αποτροπής φυσικών καταστροφών στη χώρα μας».
ΟΙ ΝΕΦΡΟΠΑΘΕΙΣ
Με αφορμή τη σημερινή κινητοποίηση στη Λάρισα, ο Σύλλογος Νεφροπαθών Ν. Λάρισας σε ανακοίνωσή του σημειώνει πως «στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των γιατρών, νοσηλευτών και όλων των εργαζομένων στα νοσοκομεία, στηρίζοντας τα αιτήματά τους που αφορούν συνολικά τον λαό».
Ακόμη, προσθέτει ότι «οι νεφροπαθείς βιώνουν με τον πιο δραματικό τρόπο και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια τις επιπτώσεις υποβάθμισης της Δημόσιας Υγείας. Γι’ αυτό στεκόμαστε δίπλα τους απαιτώντας να παρθούν άμεσα μέτρα για την ενίσχυση των νοσοκομείων και των δημόσιων δομών υγείας της περιοχή μας και της χώρας. Με την πλήρη κάλυψη όλων των αναγκών σε στελέχωση με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με εξασφάλιση όλου του αναγκαίου εξοπλισμού, υλικών και μέσων. Υγεία δημόσιο και δωρεάν αγαθό για όλο τον λαό κι όχι εμπόρευμα».
ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Οι εκπαιδευτικοί του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας» εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των υγειονομικών με στήριξη των κινητοποιήσεων σήμερα Τρίτη 19 Δεκεμβρίου και ώρα 8:30 π.μ. στο Γενικό Νοσοκομείου Λάρισας, για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την υγεία, αυξήσεις στους μισθούς και ανθρώπινα ωράρια εργασίας, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων με πλήρη εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα, δωρεάν σύγχρονες υπηρεσίες υγείας αντίστοιχες των επιτευγμάτων της επιστήμης και της τεχνολογίας, ως αυτονόητες προϋποθέσεις για τη Δημόσια δωρεάν Υγεία που δικαιούται και αξίζει ο λαός.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass