Κλινικά φροντιστήρια της «Επιμίορφωσης Ζωής»

Δημοσίευση: 13 Νοε 2014 14:55 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:11

Η «Επιμόρφωση Ζωής» (Επι.Ζω.) συμμετείχε στο 7ο επιστημονικό συμπόσιο του Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΣΝΕ) που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Λάρισα. Συγκεκριμένα υλοποίησε τρία κλινικά φροντιστήρια και δυο επιδείξεις (σενάρια) εκτίμησης και αντιμετώπισης τραυματιών σε πραγματικό χρόνο σύμφωνα με τα διεθνή πρωτόκολλα διαχείρισης πολυτραυματία.

Τα κλινικά φροντιστήρια ήταν τα εξής: Βασική και εξειδικευμένη διαχείριση αεραγωγού. Το Κλινικό φροντιστήριο «Βασική & Εξειδικευμένη διαχείριση Αεραγωγού», αφορά στην παροχή εκπαίδευσης σε βασικές και εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες, για τη διατήρηση της βατότητας των αεροφόρων οδών σε περιπτώσεις σοβαρών τραυματισμών ή άλλων καταστάσεων που απειλούν άμεσα ζωτικές λειτουργίες, κυρίως τον αεραγωγό. Απευθύνεται σε επαγγελματίες υγειονομικούς που δραστηριοποιούνται ή εργάζονται στα ΤΕΠ ή σε Ειδικές Μονάδες (ΜΕΘ, ΜΑΦ κτλ).

Προνοσοκομειακή διαχείριση πολυτραυματία: Το κλινικό φροντιστήριο «Διαχείριση Πολυτραυματία» έχει ως στόχο να εφοδιάσει όλους τους εμπλεκόμενους στο επείγον, με τις γνώσεις εκείνες οι οποίες είναι απαραίτητες, ώστε να μπορούν με ασφάλεια να παρέμβουν και να αντιμετωπίσουν καταστάσεις τραυματισμών σε προνοσοκομειακό επίπεδο καθώς και στην αρτιότερη συνεργασία με το προσωπικό υποδοχής και αντιμετώπισης του τραυματία στα ΤΕΠ. Ο λόγος είναι ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι πρέπει να «μιλάμε την ίδια γλώσσα».

Διαχείριση τραυματία από πυροβόλα όπλα: Το παραπάνω Κλινικό φροντιστήριο αφορά στην παροχή εκπαίδευσης σε βασικές αλλά σωτήριες γνώσεις και δεξιότητες για την αρχική εκτίμηση, διαχείριση και αντιμετώπιση τραυματιών από Πυροβόλα όπλα. Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να εφοδιάσει τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων και τους Επαγγελματίες Υγειονομικούς, με τις γνώσεις εκείνες οι οποίες είναι απαραίτητες, ώστε να μπορούν με ασφάλεια να παρέμβουν και να αντιμετωπίσουν καταστάσεις σοβαρών ή μη τραυματισμών, σε προνοσοκομειακό επίπεδο. Ο λόγος είναι προφανής, πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι να γνωρίζουν τους τρόπους αντιμετώπισης τραυματισμών από πυροβόλα όπλα.

Απώτερος σκοπός των παραπάνω κλ. Φροντιστηρίων είναι το μέγιστο όφελος για τους τραυματίες, το οποίο μεταφράζεται στην αύξηση των ποσοστών επιβίωσης καθώς και τη μείωση των ποσοστών θανάτων και αναπηριών. 

Η «Επι.Ζω» με ανακοίνωσή της ευχαριστεί την οργανωτική επιτροπή του Συμποσίου με αφορμή την υλοποίηση των παραπάνω φροντιστηρίων, όπως και τους εκπαιδευτές που συμμετείχαν εθελοντικά και κυρίως τους νοσηλευτές και φοιτητές νοσηλευτικής για το ενδιαφέρον τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass