Ερευνες για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής σε εγκύους και νεογνά

ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΟΥΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ - ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΚΑΤΣΙΓΡΑ

Δημοσίευση: 03 Απρ 2024 16:41

Την Πέμπτη 11 Απριλίου, τις ώρες 18:00 – 20:00, θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του κτιρίου Κατσίγρα, (οδός Παπακυριαζή 22), στη Λάρισα, εκδήλωση με θέμα: «Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην έγκυο, στο έμβρυο και στο νεογνό». Διοργανωτής είναι το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ερευνητικού ευρωπαϊκού προγράμματος Heat Indicators for Global Health Monitoring (HIGH) Horizons (https://www.high-horizons.eu/), στο οποίο συμμετέχουν πανεπιστήμια διεθνούς φήμης από την Ευρώπη και την Αφρική.

Σκοπός του προγράμματος είναι η ποσοτικοποίηση και η παρακολούθηση των άμεσων και έμμεσων επιπτώσεων της υψηλής θερμοκρασίας στην υγεία. Το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας, σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Πανεπιστήμιο Κύπρου, θα μελετήσει τις επιπτώσεις της έκθεσης σε υψηλή θερμοκρασία στην υγεία των εγκύων, των λεχωΐδων, των μητέρων, των εμβρύων, των νεογνών και των βρεφών. Μέσω της συγκεκριμένης μελέτης θα απαντηθούν πολλά σημαντικά ερευνητικά ερωτήματα. Το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας καλεί όλους και όλες τους/τις ενδιαφερόμενους/ενδιαφερόμενες (γυναικολόγοι-μαιευτήρες, παιδίατροι, μαίες/μαιευτές, έγκυες κ.λπ.) στην εσπερίδα όπου θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του προγράμματος μέσω ομιλιών διαφόρων συντελεστών του έργου. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί και ζωντανά προσφέροντας τη δυνατότητα για διαδικτυακή παρακολούθηση μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης: https://diavlos.grnet.gr/event/e4424.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass