«Πρωταθλητής» στα απογευματινά χειρουργεία το ΠΓΝΛ

*ΕΣΤΑΖΕ ΜΕΛΙ ΧΘΕΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ *ΕΜΦΑΝΙΣΕ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΩΣ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΑΣΘΕΝΩΝ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ *ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΑΝ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ 7 ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΗΣ 5ης ΥΠΕ ΥΨΟΥΣ 12 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ *ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΥΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΥΨΟΥΣ 3 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Δημοσίευση: 05 Απρ 2024 17:00

Ρεπορτάζ: Δημ. Κατσανάκης

«Πρωταθλητή» στα απογευματινά χειρουργεία χαρακτήρισε χθες το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, στο περιθώριο της επίσκεψής του στη Λάρισα για να παραστεί στην υπογραφή σύμβασης για την ενεργειακή αναβάθμιση, τον εκσυγχρονισμό και την ανακαίνιση επτά νοσοκομείων που ανήκουν στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια.

Σε συνάντησή του με τις διοικήσεις του νοσοκομείου και της Ιατρικής Σχολής και τους καθηγητές-διευθυντές των πανεπιστημιακών κλινικών, παρουσία του υφυπουργού Υγείας, Μάριου Θεμιστοκλέους, και του διοικητή της 5ης ΥΠΕ, Φώτη Σερέτη, ο υπουργός Υγείας δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τις επιδόσεις του νοσηλευτικού ιδρύματος, που είναι «καλύτερες από κάθε πρόβλεψη», με αποτέλεσμα να κρίνεται στη Λάρισα επιτυχημένη η μεταρρύθμιση, παρότι θα κριθεί συνολικά στη χώρα σε έναν χρόνο.
«Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας προς το παρόν είναι ο «πρωταθλητής» στα απογευματινά χειρουργεία, και από πλευράς αριθμού και από πλευράς συμμετοχής γιατρών και νοσηλευτών στη μεταρρύθμιση αυτή» τόνισε με την ολοκλήρωση της επίσκεψης ο υπουργός Υγείας. Ήταν δε τόσο έκδηλος ο ενθουσιασμός του, που ανέδειξε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ως τη μοναδική εναλλακτική λύση για την εξυπηρέτηση ασθενών από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, για να διαβεβαιώσει ακόμη και τον πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής, καθηγητή Θεόφιλο Καραχάλιο, ότι θα κάνει αποδεκτό το αίτημα για κτιριακή επέκταση του νοσοκομείου, αναζητώντας άμεσα πηγές χρηματοδότησης.
Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ
Λίγο αργότερα ο εντεταλμένος σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Παναγιώτης Σταμπουλίδης και ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας Φώτης Σερέτης, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, υπέγραψαν τη σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση, τον εκσυγχρονισμό και την ανακαίνιση επτά νοσοκομείων που ανήκουν στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια, συνολικού προϋπολογισμού 12 εκατ. ευρώ, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης. Στο έργο αυτό περιλαμβάνονται παρεμβάσεις στο Π.Γ.Ν. Λάρισας, στο Γ.Ν. Λάρισας, στο Γ.Ν. Άμφισσας, στο Γ.Ν. Θήβας, στο Γ.Ν. Καρδίτσας, στο Γ.Ν. Λιβαδειάς και στο Γ.Ν. Βόλου.
«Το πρόγραμμα ανακαίνισης νοσοκομείων αποτελεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα ανακαίνισης κτιριακών υποδομών από τη στιγμή της ίδρυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας» τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Γεωργιάδης, εκφράζοντας την πεποίθησή του για πλήρη απορρόφηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.
Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο του έργου προβλέπονται για τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας παρεμβάσεις για:
* Την αναβάθμιση, ανακαίνιση, τον εκσυγχρονισμό και την αναδιαρρύθμιση υποδομών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και ιδιαίτερα του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, με προϋπολογισμό 1.589.507,29 ευρώ.
* Την αναβάθμιση, ανακαίνιση και τον εκσυχρονισμό υποδομών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, με προϋπολογισμό 426.917,75 ευρώ.
* Τις εργασίες αναδιαρρυθμίσεων στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, με προϋπολογισμό 865.468,71 ευρώ.
Ο υπουργός Υγείας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις παρεμβάσεις στην Παιδιατρική Κλινική και ζήτησε από τον διοικητή, Δημ. Κατσικονούρη, λεπτομέρειες για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης και έναρξης λειτουργίας της ΜΕΘ Παίδων, που ως γνωστό αποτελεί δωρεά της οικογένειας Ξεν. Καντώνια, προαναγγέλοντας, μάλιστα, και νέα επίσκεψή του στη Λάρισα στην τελετή των εγκαινίων.
Σημειώνεται ότι στην υπογραφή των συμβάσεων παρευρέθηκαν ο βουλευτής Λάρισας Χρήστος Κέλλας, ο διοικητής του Π.Γ.Ν.Λ. Δημήτρης Κατσικονούρης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Θεόφιλος Καραχάλιος, ο διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής Δημήτρης Ζαχαρούλης, ο καθηγητής Παθολογίας-Αιματολογίας Γ. Βασιλόπουλος, η καθηγήτρια Ακτινοδιαγνωστικής Μαριάννα Βλυχού, ο επ. καθηγητής Ακτινοδιαγνωστικής Ιωάννης Ιωαννίδης και εκπρόσωποι του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
Ο ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ
«Στο επίκεντρο της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας βρίσκονται οι ανάγκες των πολιτών. Η Κυβέρνηση στηρίζει σταθερά το Εθνικό Σύστημα Υγείας, για να διασφαλίσει το πολυτιμότερο αγαθό από όλα, τη δημόσια υγεία. Χαίρομαι ιδιαίτερα που το Υπουργείο Υγείας, αξιοποιώντας σχετικά κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, «επενδύει» ουσιαστικά στη Λάρισα, αναβαθμίζοντας Τμήματα του Πανεπιστημιακού και του Γενικού Νοσοκομείου της πόλης μας, όπως και για την ένταξη του έργου κατασκευής της νέας πτέρυγας του Γ.Ν.Λ. στο Π.Ε.Π. Θεσσαλίας. Βρίσκομαι πάντα δίπλα στις διοικήσεις, αλλά και στο στελεχιακό δυναμικό των δομών υγείας του νομού μας, τους οποίους κι ευχαριστώ για την άψογη συνεργασία, αλλά και για την προσφορά τους στους συμπολίτες μας».
Αυτά δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας Χρήστος Κέλλας, που συμμετείχε στην επίσκεψη στη Λάρισα του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, του υφυπουργού, Μάριου Θεμιστοκλέους, και κλιμακίου υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου.
ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΦΟΡΕΩΝ
Στο μεταξύ, έντονες αντιδράσεις κοινωνικών φορέων της πόλης προκάλεσε η επίσκεψη του υπουργού Υγείας στη Λάρισα. Με ανακοινώσεις τους η ΕΙΝΚΥΛ, η Ένωση Ιατρών Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και το Εργατικό Κέντρο χαρακτηρίζουν την επίσκεψη πρόκληση τόσο για τον λαό της πόλης που πρέπει να βάλει βαθειά το χέρι στην τσέπη για την περίθαλψή του όσο και για τους εργαζομένους συμβασιούχους που διεκδικούν την εργασία τους.
«Με απύθμενο θράσος ο υπουργός Εμπορίου της Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης έρχεται στη Λάρισα για να διαφημίσει την υπογραφή συμβάσεων για έργα στα νοσοκομεία της πόλης, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, τη νέα δηλαδή δανειακή σύμβαση του υπερμνημονίου με τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα, που φορτώνει νέα δεινά και χρέη στις πλάτες των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων» τονίζουν, μεταξύ άλλων, στις ανακοινώσεις τους, χαρακτηρίζοντας τον υπουργό Υγείας ανεπιθύμητο στη Λάρισα και τα δημόσια νοσοκομεία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass