Σε χρόνο ρεκόρ η ένταξη της συνδετήριας πτέρυγας

*ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ *ΤΟ «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» ΤΟΥ ΑΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Δημοσίευση: 05 Απρ 2024 17:05

Ρεπορτάζ: Γ. Ρούστας

«Σε χρόνο ρεκόρ εντάξαμε στο ΠΕΠ Θεσσαλίας τη δημιουργία της νέας πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Το έργο έχει προϋπολογισμό 13 εκατ. ευρώ και έρχεται σε συνέχεια των επτά συμβάσεων που υπεγράφησαν νωρίτερα στο ΠΓΝΛ, ύψους άνω των 11 εκατ. ευρώ. Το έργο θα δώσει την ευκαιρία στο νοσοκομείο να συνεχίσει να λειτουργεί το ίδιο καλά και ακόμα καλύτερα από ό,τι σήμερα για πολλές δεκαετίες. Θεωρώ ότι γρήγορα θα αναδειχθεί και ο ανάδοχος του έργου».

Αυτά δήλωσε, εμφανώς ικανοποιημένος, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, ενώ μίλησε για την πολύ καλή συνεργασία που έχει με τον περιφερειάρχη, κ. Κουρέτα.
Προλογίζοντας τον υπουργό, ο διοικητής του ΓΝΛ Γρηγόρης Βλαχάκης χαρακτήρισε «πολύ σημαντική την ένταξη της νέας συνδετήριας πτέρυγας του νοσοκομείου στο ΠΕΠ Θεσσαλίας, καθώς το νοσοκομείο ασφυκτιά από χώρους». Δήλωσε «χαρούμενος που ένα χρόνιο αίτημα, άνω των 20 ετών, ικανοποιείται» και αναφέρθηκε στον στόχο της διοίκησης που είναι η αναβάθμιση των ιατρικών υπηρεσιών, αλλά και στις 27 νέες προσλήψεις ιατρών και άλλων 79, νοσηλευτικού προσωπικού. Οι προσλήψεις συνεχίζονται, αλλά κάποιοι διαγωνισμοί αποβαίνουν άκαρπη ελλείψει σχετικού ενδιαφέροντος» σημείωσε. Για την ενεργειακή αναβάθμιση που επιχειρείται στο ΓΝΛ τη χαρακτήρισε ως «τη μεγαλύτερη επένδυση που γίνεται σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας». Τέλος, ο διοικητής του ΓΝΛ αναφέρθηκε στις συγκινητικές προσπάθειες όλου του προσωπικού του νοσοκομείου, τόσο κατά την περίοδο της πανδημίας Covid όσο και στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας μίλησε για την πολύ καλή συνεργασία που έχει με τον υπουργό, Άδωνι Γεωργιάδη, σημειώνοντας ότι «τις πρώτες μέρες της θητείας του, όταν διαπίστωσε την καθυστέρηση στις διαδικασίες ένταξης της συνδετήριας πτέρυγας στο ΠΕΠ Θεσσαλίας, του έστειλε μήνυμα, ζητώντας την προσωπική του παρέμβαση. Το θέμα λύθηκε μέσα σε μία μέρα, ήρθε το πολυπόθητο χαρτί, τρέξαμε τις διαδικασίες, προλάβαμε τον διαγωνισμό» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ευτυχής για την υπογραφή των 7 συμβάσεων και ιδιαίτερα για αυτήν της συνδετήριας πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, σημειώνοντας πως αποτελεί μεγάλη χαρά για τον ίδιο, διότι ως υπουργός Ανάπτυξης φρόντισε ώστε στο ΕΣΠΑ 21-27 να ενταχθούν οι υψηλότεροι πόροι που κατέγραψε ποτέ η χώρα και κάποιοι εξ αυτών να τους αξιοποιεί στην πορεία ως υπουργός Υγείας». Ευχαρίστησε τη διοίκηση και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του ΓΝΛ για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσέφεραν στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών. «Αποτελέσατε το θετικό αντίβαρο κράτους στο κακό πρόσωπο που επέδειξε ένας άλλος κρατικός Οργανισμός, ο ΟΣΕ» είπε χαρακτηριστικά και εξέφρασε την ικανοποίησή του τόσο για τη συμμετοχή του ΓΝΛ στο πρόγραμμα των απογευματινών ιατρείων, «τα οποία είναι ένα στοίχημα για την κυβέρνηση, το οποίο θεωρώ ότι θα κερδηθεί, καθώς δίνουμε τη δυνατότητα σε περισσότερους ασθενείς για επιπλέον επιλογές», όσο και γιατί επί θητείας του θα ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης στα κτίρια του Υπουργείου. Σχολιάζοντας δε την αναφορά του κ. Βλαχάκη για τις συνεχείς προσλήψεις που γίνονται και τον συνολικό αριθμό σε σχέση με το 2019, δήλωσε πως «το ΕΣΥ δεν καταρρέει από τις σημαντικές ελλείψεις προσωπικού, όπως καταγγέλλει η αντιπολίτευση».
Η συνδετηρια πτερυγα
Η νέα πτέρυγα (Ν2) θα ανεγερθεί στη νοτιοδυτική γωνία του οικοπέδου, στη γωνία Ερυθρού Σταυρού και Σβαρτς, στη θέση των πέντε παλαιών κτιρίων αποθηκών και φαρμακείου, τα οποία θα κατεδαφιστούν. Είναι σε επαφή με την υφιστάμενη κτιριακή εγκατάσταση και είναι λειτουργικά ενιαία με αυτή. Τα περισσότερα κτίρια που αποτελούν σήμερα το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας υστερούν σε ποιότητα υποδομής. Έτσι, κρίθηκε αναγκαία η προσθήκη νέας πτέρυγας Ν2, 115 κλινών, η οποία θα δώσει την απαραίτητη άνεση στη λειτουργία του Νοσοκομείου, όπως και τη δυνατότητα να ανακαινιστούν, να αναβαθμιστούν και να εκσυγχρονιστούν οι χώροι που θα αδειάσουν με την κατασκευή της νέας πτέρυγας. Μετά την προσθήκη και τις εσωτερικές μετακινήσεις - μεταφορές κλινών των κλινικών, το νοσοκομείο θα έχει 300 κλίνες. Δηλαδή δεν αυξάνεται ο συνολικός αριθμός των κλινών, αλλά αναβαθμίζεται αισθητά το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών. Με την κτιριακή επέκταση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας βελτιώνονται και αναβαθμίζονται οι υποδομές των χειρουργικών κλινικών και της παιδοχειρουργικής, η Μονάδα Εμφραγμάτων, η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και επιπλέον επεκτείνονται τμήματα Εξωτερικών Ιατρείων (που σήμερα είναι διάσπαρτα σε διάφορες θέσεις στο νοσοκομείο) και δημιουργούνται μονάδες (ενδοσκοπήσεις, ιατρικό αρχείο).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass