ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΦΡΟΠΑΘΕΙΣ

Δεν θα καταργηθεί το διατροφικό επίδομα

Δημοσίευση: 17 Νοε 2014 12:15 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:16

Θεσμικά αλλά ειδικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νεφροπαθείς απασχόλησαν έκτακτη γενική συνέλευση του Συλλόγου Νεφροπαθών Πολιτών ν. Λάρισας «Ο Αγ. Αχίλλειος» που έγινε χθες το μεσημέρι στο ξενοδοχείο «Μετροπόλ».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου πατήρ Γεώργιος Ντάρδας αφού ευχαρίστησε τους παρευρεθέντες για την ανταπόκρισή τους, αρχικά αναφέρθηκε στο διατροφικό επίδομα που λαμβάνουν οι νεφροπαθείς. Με αφορμή τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών ότι θα υπάρξει κατάργηση του επιδόματος, διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο, μετά τη συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Γρηγοράκο και την αρμόδια υφυπουργό Υγείας κ. Παπακώστα.

Αναφέρθηκε επίσης και στα οδοιπορικά των νεφροπαθών και τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να τηρούνται, μετά τη συνάντηση του Δ.Σ. με τον γενικό διευθυντή του ΕΟΠΥΥ κ. Βαφειάδη. Ένα άλλο σημαντικό θέμα που συζητήθηκε αφορά τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ οι οποίοι δεν έχουν πληρωθεί τις μετακινήσεις τους για τους μήνες από τον Μάιο έως και Οκτώβριο του 2012. Σε αυτούς δίνεται η δυνατότητα, εφόσον καταθέσουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που απαιτούνται στον Σύλλογο, να δρομολογηθεί η πληρωμή τους.

Από τον ομιλητή τονίστηκε με έμφαση το θέμα της σωστής αιμοκάθαρσης των Νεφροπαθών και τον σπουδαίο ρόλο που έχει το σωστό φίλτρο στην όλη διαδικασία. «Θα πρέπει» τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου «όλοι οι Νεφροπαθείς να είναι σε επαγρύπνηση, να είναι πλήρως ενημερωμένοι για το τι σημαίνει «σωστή αιμοκάθαρση» ώστε να πετυχαίνουν το ιδανικότερο αποτέλεσμα για την υγεία τους».

Τέλος έγινε αναφορά στο θέμα του ΕΝΦΙΑ και τις προϋποθέσεις απαλλαγής, στη σημασία συσπείρωσης όλων των νεφροπαθών πολιτών για να μπορούν όλοι μαζί να διεκδικούν τα δικαιώματά τους, στην έκδοση από τον Σύλλογο Νεφροπαθών Λάρισας ενός ενημερωτικού οδηγού για τους νεφροπαθείς και την πάθησή τους.

Στη συνέλευση παρευρέθηκαν επίσης τα μέλη του Αθλητικού Συλλόγου Μεταμοσχευμένων και Αιμοκαθαρόμενων Αθήνας, Ιωάννης Αρκάς και Αθανάσιος Αναχουρλής οι οποίοι τόνισαν τη σημασία του αθλητισμού στη ζωή των νεφροπαθών, ενώ αναφέρθηκαν στις σπουδαίες διακρίσεις νεφροπαθών πολιτών σε διάφορα πρωταθλήματα. Παρότρυναν τους παρευρεθέντες να ασχοληθούν ενεργά με τον αθλητισμό για βελτίωση όχι μόνον της σωματικής αλλά και της ψυχικής υγείας, προτείνοντας την ίδρυση Αθλητικού Συλλόγου Νεφροπαθών Λάρισας, πρόταση που τους βρήκε όλους σύμφωνους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass