Αύξηση αποζημίωσης μετακινήσεων νεφροπαθών

ΖΗΤΑ Η ΠΟΝ

Δημοσίευση: 23 Μαϊ 2024 14:41

Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Κ. Χατζηδάκη, για την εξεύρεση λύσης στο αίτημα της αύξησης των ποσών αποζημίωσης των μετακινήσεων των αιμοκαθαρόμενων νεφροπαθών και των μεταγγιζόμενων πασχόντων από Θαλασσαιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο, το οποίο είναι σε εκκρεμότητα εδώ και δύο χρόνια, ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών (Π.Ο.Ν.).

Όπως επισημαίνεται σε επιστολή της Π.Ο.Ν. «τα ποσά με τα οποία αποζημιώνονται για τις μετακινήσεις τους οι νεφροπαθείς και οι πάσχοντες από Θαλασσαιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο, προς και από τις μονάδες αιμοκάθαρσης και τις μονάδες μετάγγισης αίματος αντίστοιχα, δεν έχουν αναπροσαρμοστεί από το 2012, παρά τις αυξήσεις που έχουν γίνει σε όλα τα ποσά που συνδέονται με τις μετακινήσεις αυτές, όπως είναι τα καύσιμα, τα εισιτήρια και τα κόμιστρα των ταξί.
Για το συγκεκριμένο μείζον και ύψιστης σημασίας ζήτημα, που αφορά στην αξιοπρεπή διαβίωση, αλλά και επιβίωση των νεφροπαθών και των πασχόντων από Θαλασσαιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο, έχουν αποσταλεί σχετικές επιστολές από τον Ιούνιο του 2022 στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., στο Υπουργείο Υγείας και στο Υπουργείο Οικονομικών, αλλά παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμόδιων Αρχών ότι θα επιλυθεί άμεσα το ζήτημα, δεν έχει γίνει τίποτα μέχρι σήμερα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass