ΑΠΟ ΤΟ ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ενημερωτική εξόρμηση στη Θεσσαλία για το AIDS

* Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την 5η ΥΠΕ

Δημοσίευση: 20 Νοε 2014 10:45 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:23

Ενημερωτική εξόρμηση και τις τέσσερις περιφερειακές ενότητες της Θεσσαλίας για το AIDS, με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα» προγραμματίζει το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ Θεσσαλονίκης, με κύρια «στόχευση» στον γενικό μαθητικό πληθυσμό. Η εξόρμηση στη Θεσσαλία θα γίνει από τις 2 μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για ενημερωτικές παρεμβάσεις- εκδηλώσεις σχετικά με τον HIV/AIDS που θα γίνουν σε Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα και Καρδίτσα, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση αλλά και διάδοση της γνώσης σχετικά με τους τρόπους μετάδοσης και προφύλαξης από τον HIV/AIDS και την ευαισθητοποίηση σε θέματα οροθετικότητας. Το προσωπικό του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. θα βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της κάθε πόλης για να ενημερώσει και να απαντά σε πιθανά ερωτήματα. Θα γίνεται διανομή ενημερωτικού υλικού, προφυλακτικών και gadget του οργανισμού. Παράλληλα, θα γίνουν παρεμβάσεις με προγράμματα δρόμου (streetaction) σε πολυσύχναστα σημεία της πόλης (Δημόσιες Υπηρεσίες,bars/cafes, εμπορικά καταστήματα,) όπου θα διανεμηθούν ενημερωτικά φυλλάδια.

Όπως προαναφέραμε ομάδα ειδική στόχευσης είναι ο μαθητικός πληθυσμός και γι' αυτό θα γίνει ξεχωριστή ενημερωτική καμπάνια σε σχολικές μονάδες στην έδρα κάθε Περιφερειακής Ενότητας, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Κοινωνικό Σχολείο» του ΥΠΕΠΘ. Στο ίδιο πλαίσιο, στόχο αποτελεί επίσης και η ευαισθητοποίηση του υγειονομικού προσωπικού της 5ης ΥΠΕ, έτσι ώστε οι υγειονομικοί λειτουργοί να συνδράμουν στην ενημέρωση του γενικού και του μαθητικού πληθυσμού, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Κοινωνικό Σχολείο».

Αναλυτικά θα γίνουν οι ακόλουθες ενημερωτικές εκδηλώσεις σε σχολεία: στις 2 Δεκεμβρίου στο 2ο και 7ο Γενικό Λύκειο Λάρισας καθώς και στο 5ο Δημοτικό Σχολείο. Στις 4 Δεκεμβρίου, στο 1ο και στο 8ο Γενικό Λύκειο Βόλου και στα 5/12 στο 8ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο. Στις 8 του μηνός στο 2ο και στο 5ο Γενικό Λύκειο Καρδίτσα, και στα 9 στο 6ο και στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας, στις 10 Δεκεμβρίου στο 10ο και το 7ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων και τέλος στις 11 Δεκεμβρίου στο 26ο και στο 16ο Δημοτικό Τρικάλων. Όσον αφορά στην εκπαίδευση/ενεργοποίηση του υγειονομικού προσωπικού της 5ης ΥΠΕ (δίκτυο Αγωγής Υγείας για τον HIV/AIDS – Σ.Μ.Ν.) για την υλοποίηση ενημερωτικών παρεμβάσεων με θέμα: HIV/AIDS – Σ.Μ.Ν. σε σχολικές μονάδες αρμοδιότητάς της στο πλαίσιο του Προγράμματος «Κοινωνικό Σχολείο», το πρόγραμμα προβλέπει στις 3 Δεκεμβρίου δράση στο Π.Γ.Ν. Λάρισας για το υγειονομικό προσωπικό των Π.Ε. Λάρισας και Μαγνησίας και στις 12 στο Γ.Ν. Τρικάλων για το υγειονομικό προσωπικό των Π.Ε. Τρικάλων και Καρδίτσας.

Στην καμπάνια ενημέρωσης του γενικού πληθυσμού θα συμμετάσχουν και υγειονομικοί υπάλληλοι του Τμήματος Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας καθώς και το εκπαιδευτικό προσωπικό και οι σπουδαστές των ΕΠΑΣ Νοσηλευτικής των νοσοκομείων των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η κεντρική εκδήλωση περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός κόκκινου κορδελακίου (red ribbon), διεθνές σύμβολο ευαισθητοποίησης για το AIDS, από 150 κόκκινα κεριά, τα οποία ανάβουν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών. Οι εκδηλώσεις συνήθως πλαισιώνονται με μουσική και δρώμενα.

Η αρχική πρόταση είναι η κεντρική εκδήλωση να πραγματοποιηθεί την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου στη Λάρισα ή με τη λήξη της καμπάνιας στις 12 του μηνός στα Τρίκαλα.

Συνολικά, για τις παρεμβάσεις στις 4 Περιφερειακές Ενότητες Περιφέρειας Θεσσαλίας, προτίθεται να διανεμηθεί το κάτωθι υλικό: 20.000 φυλλάδια «Μην Κολλάς», 20.000 φυλλάδια «Τεστ AIDS», 20.000 προφυλακτικά, Gadget του οργανισμού

Στη Λάρισα οι ενημερωτικές δράσεις του γενικότερου πληθυσμού θα γίνουν στις 2-3 Δεκεμβρίου, στον Βόλο στις 4-5, στην Καρδίτσα στις 8-9 και στα Τρίκαλα 10-11.

Μαρίνα Αποστολοπούλου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass