ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ

Στα «χαρτιά» οι αντικαπνιστικοί νόμοι

Δημοσίευση: 21 Νοε 2014 11:35 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:25

«Οι αντικαπνιστικοί νόμοι στην Ελλάδα δεν εφαρμόσθηκαν, παρότι το κάπνισμα είναι αρρώστια, είναι νόσημα και, παρότι το 15 – 20% των θανάτων θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί» τόνισε, χθες, ο καθηγητής Πνευμονολογίας και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κων. Γουργουλιάνης, μιλώντας σε εκδήλωση στην Ιατρική Λάρισας.

Η εκδήλωση, που έγινε στο Κτίριο Κατσίγρα, διοργανώθηκε από το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Ιατρικού Τμήματος Λάρισας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με αφορμή την έκδοση δύο νέων βιβλίων για τη διακοπή του καπνίσματος: «Η Νικοτίνη εξομολογείται: Δεν φταις εσύ. Φταίω εγώ» και «Μια απόφαση ζωής μισού εκατομμυρίου ευρώ».

Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό που απηύθυναν επίσημοι προσκεκλημένοι, ενώ ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας και επικεφαλής του Εργαστηρίου Χρήστος Χατζηχριστοδούλου επισήμανε τη μη εφαρμογή του νόμου για να τονίσει πως, σύμφωνα με έρευνες, Ελλάδα και Ζάμπια έχουν τους ίδιους δείκτες παθητικού καπνίσματος, τονίζοντας μια ακόμη «αρνητική πρωτιά» της χώρας μας αποτελεί το γεγονός ότι καπνιστές βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο, είτε διαθέτουν υψηλό μορφωτικό επίπεδο, είτε όχι, σε αντίθεση με άλλες χώρες.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον επισκέπτη ερευνητή στο Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και συγγραφέα Ελπιδοφόρο Σωτηριάδη να μιλά για τα βιβλία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass