Το Εργαστήριο Υγιεινής για τον θάνατο του Δημ. Τριχόπουλου

Δημοσίευση: 02 Δεκ 2014 18:00 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:47

Το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με ανακοίνωσή του εκφράζει την βαθειά του οδύνη για το άγγελμα του θανάτου του Δημήτρη Τριχόπουλου, Ακαδημαϊκού, Καθηγητή των Πανεπιστημίων Αθηνών και Χάρβαρντ. Ο Καθηγητής Δημήτριος Τριχόπουλος ανέδειξε την Επιδημιολογία στην Ελλάδα, ενώ το ερευνητικό του έργο κατέκτησε την παγκόσμια αναγνώριση. Σημαντική, με παγκόσμιες διαστάσεις, ανακάλυψή του ήταν η συσχέτιση του παθητικού καπνίσματος με την ανάπτυξη του καρκίνου του πνεύμονα. Τα ευρήματα αυτής της μελέτης πυροδότησαν την θέσπιση σε παγκόσμιο επίπεδο ρυθμίσεων και νόμων για την απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς χώρους.

Ο Καθηγητής Τριχόπουλος επίσης ανακάλυψε την συσχέτιση του stress με την ανάπτυξη της Στεφανιαίας Νόσου, ένα εύρημα που σύμφωνα με το έγκυρο ιατρικό περιοδικό The Lancet συγκαταλέγεται στα 27 πιο σημαντικά του κόσμου από την περίοδο της Ιπποκρατικής Ιατρικής. Οι περισσότεροι επιδημιολόγοι στην Ελλάδα εμπνεύστηκαν από τον Κύριο Τριχόπουλο και είχαν τη τιμή είναι μαθητές του.

Η απώλεια του Δημήτρη Τριχόπουλου είναι ένα βαρύ πλήγμα για την Ιατρική επιστήμη , αλλά και για την πατρίδα μας που σήμερα δοκιμάζεται σκληρά. Το έργο του, η σεμνότητά του και το ακαδημαϊκό του ήθος θα μας καθοδηγούν συνεχώς. Ο Θεός να τον αναπαύσει, αιωνία του η μνήμη» καταλήγει η ανακοίνωση του Τμήματος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass