Καθηγητές της Ιατρικής Λάρισας προσκεκλημένοι του CERN

Δημοσίευση: 09 Δεκ 2014 13:25 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 20:01

Με πρόσκληση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πυρηνικών Ερευνών CERN, οι καθηγητές Ιατρικής Φυσικής Κική Θεοδώρου και Κώστας Κάππας ταξίδεψαν στην Γενεύη με στόχο την συνέχιση της συνεργασίας μεταξύ του παγκοσμίως αυτού γνωστού Κέντρου Ερευνών και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Οι καθηγητές ξεναγήθηκαν στον επιταχυντή πρωτονίων (μήκους 27 χιλιομέτρων), στο Κέντρο παραγωγής ραδιενεργών ισοτόπων και σε άλλα πειράματα διεθνούς ενδιαφέροντος τα οποία εκτελούνται στο CERN.

Πραγματοποιήθηκαν σειρά επίσημων συναντήσεων στις οποίες συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Διευθυντής των Επιταχυντών Prof. Steve Myers, η υπεύθυνη του Προγράμματος Ιατρικών Εφαρμογών Dr. M. Dosanjh και ο υπεύθυνος της ελληνικής αποστολής στο CERN καθηγητής Ε. Γαζής,  ενώ συζητήθηκε και συμφωνήθηκε μία μακροχρόνια συνεργασία με αποστολή φοιτητών, ερευνητών και καθηγητών του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο CERN και κοινά ερευνητικά προγράμματα.

Η καθηγήτρια Κ. Θεοδώρου έδωσε διάλεξη στους υπεύθυνους των ιατρικών εφαρμογών του CERN παρουσιάζοντας το σχέδιο εγκατάστασης και κλινικής λειτουργίας επιταχυντή πρωτονίων στην Λάρισα. Το CERN επιβεβαίωσε την συμμετοχή του στο σχέδιο αυτό καθώς και την έμπρακτη στήριξή του παρέχοντας επιστημονική και ερευνητική συνεργασία.

Το Κέντρο Αδρονικής Θεραπείας της Λάρισας αποτελεί έργο πνοής τόσο για την Περιφέρεια Θεσσαλίας όσο και για όλη τη χώρα, μέσω της παροχής υπηρεσιών υψηλής ποιότητας στους καρκινοπαθείς αλλά και μέσω της ανάπτυξης που φέρνει η πρωτοπόρα έρευνα. Το έργο εντάσσεται στους αναπτυξιακούς στόχους του Τμήματος Ιατρικής (επιστημονικός  υπεύθυνος είναι ο καθηγητής Κων. Μαλίζος) και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ενώ έχει την στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass