Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΑΣ ΤΟΥ ΓΝΛ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ

Νέο ΙΕΚ Βοηθών Νοσηλευτών

*Εγγραφές από 15 Σεπτεμβρίου, δωρεάν διετής φοίτηση

Δημοσίευση: 11 Σεπ 2015 18:01

 

 

Σε  Ι.Ε.Κ. αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας έχει μετατραπεί από φέτος η ιστορική Σχολή ΕΠΑΣ Βοηθών Νοσηλευτών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Για το εκπαιδευτικό έτος 2015-2016 η σχολή θα λειτουργήσει με την ειδικότητα  Βοηθού Νοσηλευτικής- Γενικής Νοσηλείας, με έναρξη εγγραφών στις 15 Σεπτεμβρίου .

Η απόφαση διασφαλίζει  τη συνέχεια της λειτουργίας της Σχολής, η οποία προετοιμάζει στα πλαίσια θεωρητικής, εργαστηριακής και πρακτικής άσκησης, νοσηλευτικό προσωπικό ικανό να παρέχει νοσηλευτική φροντίδα στους χώρους άσκησης του νοσηλευτικού επαγγέλματος. Η Σχολή λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1973 μέχρι και σήμερα. Στα 42 χρόνια λειτουργίας της, φοίτησαν σ’ αυτή πάνω από 900 σπουδαστές, οι περισσότεροι από τους οποίους στελέχωσαν τα δημόσια και ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα του νομού.   Είναι από τις λίγες θεσμοθετημένες επαγγελματικές ειδικότητες της Τεχνικής  Εκπαίδευσης που παρέχουν επαγγελματική διέξοδο τόσο στο Δημόσιο, όσο και στον Ιδιωτικό τομέα.

Σημαντική είναι η εθελοντική συνδρομή ιατρών και νοσηλευτών των δύο νοσοκομείων της πόλης στη θεωρητική και πρακτική κατάρτιση των σπουδαστών. Η φοίτηση είναι δωρεάν, και διαρκεί δυόμιση έτη, συμπεριλαμβανομένου του εξαμήνου πρακτικής άσκησης.

Για το εκπαιδευτικό έτος 2015-2016, οι αιτήσεις επιλογής υποψηφίων καταρτιζομένων για το Α΄ Εξάμηνο υποβάλλονται από 15 έως 25 Σεπτεμβρίου 2015 στα γραφεία του Ι.Ε.Κ.: 6ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας,31ης Αυγούστου 34, 1ος όροφος,16:00-18:30 μ.μ. Τηλ.: 2410532111. Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά εγγραφής είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα www.uhl.gr .

Η διοίκηση των νοσοκομείων της Λάρισας και οι διευθύνσεις των νοσηλευτικών υπηρεσιών σε αγαστή συνεργασία με το δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη και τη διεύθυνση του 6ου Δημοτικού Σχολείου, συνεχίζουν την παροχή αυτού του σημαντικού έργου για την υγεία και την εκπαίδευση , χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για το δημόσιο. Σε συνάντηση που είχαν (φωτ) οι διευθύνουσες των νοσηλευτικών υπηρεσιών των δύο νοσοκομείων της Λάρισας Κ. Ζησοπούλου και Π. Ευθυμίου, καθώς και οι υπεύθυνες της Σχολής Μ. Φακή και Χ. Αλεξούδη, νοσηλεύτριες με σημαντικές ακαδημαϊκές και μεταπτυχιακές ειδικεύσεις, με το διοικητή των νοσοκομείων της Λάρισας Κ. Καραμπάτσα, οριστικοποιήθηκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες για την επιτυχή έναρξη της χρονιάς στη νέα αυτή διάσταση που αποκτά η εκπαίδευση των νοσηλευτών στη Λάρισα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass